kako da postavim magnete na squier stratocaster

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
musicman

kako da postavim magnete na squier stratocaster

Post by musicman » 26 Feb 2010, 00:40

e vo ovako ljudi dobro bi mi dosao savet...imam squier stratocaster made in japan vintage gitaru iz 81 godine,koja radi jako dobro ...zapravo ja sam cackao nesto oko magneta,e sad da li neko moze da mi kaze kako se postavljaju magneti kod strata da to zvuci ok,mozda sam ih malo vise digao pa kada sviram udaram u magnete pa me to malo i nervira...ako neko imaneki koristan savet dobro bi mi dosao posto oko magneta pojma nemam,hvala

Haralampije

Re: kako da postavim magnete na squier stratocaster

Post by Haralampije » 26 Feb 2010, 01:14

Hmmm.....prvi japanski skvajeri su predstavljeni sredinom '82.Sto se tice magneta,po prici,magneti su ti preblizu zicama.Samo okreci srafove na magnetima da ih odmaknes(to si vec trebao da izvalis jos dok si cackao oko njih)

Kada stisnes gornju i donju E zicu na poslednjem pragu,magnet bi,prema fenderovoj fabrickoj specifikaciji trebalo da bude odmaknut od zica za(ne plasticni deo magneta nego onaj metalni):
Image
Bass Side(gornja E) Treble Side(donja e)
Texas Specials 8/64" (3.6 mm) 6/64" (2.4 mm)
Vintage style 6/64" (2.4 mm) 5/64" (2 mm)(ako su ti oridjidji magneti ovaj)
Noiseless™ Series 8/64" (3.6 mm) 6/64" (2.4 mm)
Standard Single-Coil 5/64" (2 mm) 4/64" (1.6 mm)(ili ovaj)
Humbuckers 4/64" (1.6 mm) 4/64" (1.6 mm)
Lace Sensors As close as desired (allowing for string vibration)

Znaci to su osnovne febricke pozicije,za sva tri singla,mogu se menjati po ukusu sviraca,al posto rece da se ne razumes,najbolje da ih namestis po fabrickim merilima iliti po difoltu(il' navikavaj desanku da ne udara po njima. :lol: )

Wolf
Metalhead

Re: kako da postavim magnete na squier stratocaster

Post by Wolf » 26 Feb 2010, 03:09

ne kontam kako mozes da udaras rukom po pickupovima osim ako ores po zicama... :lol:
anyway kao sto Haralampije rece, podesi po jednom od onih pozicija i przi :metal:

Post Reply