Trzalice u Srbiji
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Shivering_shadE
Trzalice u Srbiji
Postovane kolege gitaristi, a i gitaristkinje, verujem da je nekima do sad palo vise puta na pamet kako su trzalice u sustini novcano precenjene, a priznajte da je pomalo glupo dati 50 dinara za gram plastike(1.3 gr dunlop 2.00 mm), poseno kada ste aktivan muzicar pa samo za jedan dan vezbe potrosite minium jednu trzu, pa neka je i 10 mesecno, to je opet 500 dinara...
Ja vam zadovoljstvom vam mogu reci da su na pomolu prve trzalice napravljene u Srbij (90 posto sam siguran u to). A ovu temu sam zapoceo kako bih prikupio sto vise korisnih informacija od vas buducih potrosaca. Prvo sto vam mogu reci je da ce za pocetak biti dostupne samo dve debljine, a prvobitan plan je bio 4 (0.74, 1.00, 2.50, i 2.00) medjutim zbog tehnickih poteskoca nije izvodljivo da se u isti kalup stave sve 4 dimenzije. S obzirom da ce za pocetak biti dostupne samo dve, vas sto vise bih zamolio da mi porukom odgovorite koje najcesce vi koristitie, i koju drugu debljinu bih ste koristili kao opciju, uz to naravno mozete slobodno da napisete i svoja misljenja i predloge o ovom projektu.
Da naglasim da ce cena biti znatno niza od trenutnih na trizstu, naverovatnije nece prelaziti 30 dinara po komadu, ali to je ako na nekim prodajnim mestima kupujete na komad, u koliko ste zainteresovani za 10, 20, 50 i 100 trzalica, cena ce opadati i do 10 dinara po komadu (100 x 10=1000 za razliku od 5000 za bilo koju drugu trentno dostupnu u dobro poznatim radnjama).
Oblik ce biti slican Dunlop-ovim tortex trzalicama ili ibanezovim i realno mnogim drugim proizvodjacima, a ako sve lepo zaivi, vec kroz nekoliko mesece od pocetka prozvodnje mogu se ocekivati i druge 2 debljine za ovaj oblik, a verujem da bi i trzalice poput JAZZ III bile veoma dobro prihvacene po slicnim cenama. Materijal u pitanju je Delrin, poprilicno skup, ali u ovom poslu najpopularniji(pre svega Dunlop).
Mislim da sam sve kljucne informacije ovde naveo, a vi slobodno pitajte sta vas ostalo zanima, i naravno recite mi koju debljinu vi preferirate!
Zoran
http://www.facebook.com/home.php?ref=ho ... ef=profile
Ja vam zadovoljstvom vam mogu reci da su na pomolu prve trzalice napravljene u Srbij (90 posto sam siguran u to). A ovu temu sam zapoceo kako bih prikupio sto vise korisnih informacija od vas buducih potrosaca. Prvo sto vam mogu reci je da ce za pocetak biti dostupne samo dve debljine, a prvobitan plan je bio 4 (0.74, 1.00, 2.50, i 2.00) medjutim zbog tehnickih poteskoca nije izvodljivo da se u isti kalup stave sve 4 dimenzije. S obzirom da ce za pocetak biti dostupne samo dve, vas sto vise bih zamolio da mi porukom odgovorite koje najcesce vi koristitie, i koju drugu debljinu bih ste koristili kao opciju, uz to naravno mozete slobodno da napisete i svoja misljenja i predloge o ovom projektu.
Da naglasim da ce cena biti znatno niza od trenutnih na trizstu, naverovatnije nece prelaziti 30 dinara po komadu, ali to je ako na nekim prodajnim mestima kupujete na komad, u koliko ste zainteresovani za 10, 20, 50 i 100 trzalica, cena ce opadati i do 10 dinara po komadu (100 x 10=1000 za razliku od 5000 za bilo koju drugu trentno dostupnu u dobro poznatim radnjama).
Oblik ce biti slican Dunlop-ovim tortex trzalicama ili ibanezovim i realno mnogim drugim proizvodjacima, a ako sve lepo zaivi, vec kroz nekoliko mesece od pocetka prozvodnje mogu se ocekivati i druge 2 debljine za ovaj oblik, a verujem da bi i trzalice poput JAZZ III bile veoma dobro prihvacene po slicnim cenama. Materijal u pitanju je Delrin, poprilicno skup, ali u ovom poslu najpopularniji(pre svega Dunlop).
Mislim da sam sve kljucne informacije ovde naveo, a vi slobodno pitajte sta vas ostalo zanima, i naravno recite mi koju debljinu vi preferirate!
Zoran
http://www.facebook.com/home.php?ref=ho ... ef=profile
Re: Trzalice u Srbiji
Ja bih predlozio da 1 mm svakako bude jedna od dve.
I ovo sa 100 ili 10 trzalica u paketu je super ideja.
- Shivering_shadE
tako sam nesto i mislio, prvo sam pomislio da krenem sa 1.5 i 2 posto ih i sam preferiram, ali ima nas raznih^^Funkomat wrote:Ja bih predlozio da 1 mm svakako bude jedna od dve.
1mm i 1.14mm koristim najcesce. Thumbs up za 1mm ako su oblik i materijal kao dunlop tortex
. I da, veeeeeliki thumbs up za pakovanja od po 10, evo unapred narucujem 2 

- Shivering_shadE
na zalost nisam sad u stanju da se igram sa tim malim varijacijama od 0.15 mm, svakako cu razmotriti da ubacim i njih kad sve lepo krene... hvala na pozitivnom feedback-u:)theTrooper wrote:1mm i 1.14mm koristim najcesce. Thumbs up za 1mm ako su oblik i materijal kao dunlop tortex. I da, veeeeeliki thumbs up za pakovanja od po 10, evo unapred narucujem 2
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
theTrooper wrote:1mm i 1.14mm koristim najcesce. Thumbs up za 1mm ako su oblik i materijal kao dunlop tortex. I da, veeeeeliki thumbs up za pakovanja od po 10, evo unapred narucujem 2

I ja koristim tortex 1mm

Imaš moju punu podršku za inicijativu

-
ej ljudi nije problem pravljenje nego je problem vrsta plastike...
mislim da bi trebala da bude pvc ili neki poli-etilen al se ne razumem tako dobro pa cu da se raspitam kod oca...(on je ipak to zavrsio^^)
mislim da bi trebala da bude pvc ili neki poli-etilen al se ne razumem tako dobro pa cu da se raspitam kod oca...(on je ipak to zavrsio^^)
- Shivering_shadE
Materijal je 99 posto identican, kakve jos primese oni koristi to je tajna koja se dobro krije, vremenom cu i ja eksperimetisati...Baba Slim wrote:za Tortex model od 1mm. Ako je i taj materijal odgovarajući kao što navodiš, odmah bih uzeo pakovanje od 100 komada, da duže vreme ne razmišljam o trzalicama.
![]()
Imaš moju punu podršku za inicijativuSamo napred do uspešne realizacije!
Ali da napomenem, tek sam pre dva dana sedeo sa projektantom(ili mu je neki drgi naziv) i prvu probnu proizvodnju mogu da ocekujem za jedno mesec dana, a normalna ce zapoceti samo nekoliko nedelja zatim.
- Shivering_shadE
DA... vidim da se ne reazumes:), evo ja ovde u Novoj Pazovi imam prozvodnju plastike, generalno obicni prozvodi za kucnu upotrebu, i vecina je je bas od polietilena, ali, ne bi mi taj materijal radio posao, to sam sto posto siguran, samo ti kucaj a wikipediji guitar picks, pa ces videti koji su materijali u pitanju, medju njima je i celuloza, ali je skroz drugaciji proces izrade...dogfighter13 wrote:ej ljudi nije problem pravljenje nego je problem vrsta plastike...
- KnightOfDoom
- Site Admin
Ne znam koje je tacno debljine Jazz III , ali te debljine
Bilo bi fino da bude i oblik takav, naravno mislim na XL series , ne one male. Dunlopovi krokodili, nosorozi, kornjace i ostale domace zivotinje i pernata zivina su veliki. Meni licno najvise odgovara Jazz III XL i Ibanez Sand Grip Wizard. Kontam da je nemoguce da roknete tu neku foru sa smirglom. Mozda neke bubuljice da joj se naprave.
Ne bi bilo lose da bude neke boje koja nije "standardna" , ili jos bolje da sija u mraku

Ne bi bilo lose da bude neke boje koja nije "standardna" , ili jos bolje da sija u mraku

99% sličnosti je za mene sasvim dovoljno dobroMaterijal je 99 posto identican, kakve jos primese oni koristi to je tajna koja se dobro krije, vremenom cu i ja eksperimetisati...

Još jednom, bravo za ideju, i samo napred. Ovde imaš sigurnog kupca, ako bude najavljeni kvalitet.
- Shivering_shadE
Cim obrnem par hiljada, odmah ulazem u alat za druge dve debljine, pa ako situacija dozvoli,i za jazz III.. jer su se i meni stvarno dopale, naravno XL.. a to za smirgla variante za dodatan grip je najmanji poblem, lako se ispeskari povrsina alata da se dobije hrapava trza... boja nazalost crna, mnogo je skuplji materijal koji se boji, pa jos i boja... ovaj tip koji ja narucujem je u startu crn(ko cipela^^).KnightOfDoom wrote:Ne znam koje je tacno debljine Jazz III , ali te debljineBilo bi fino da bude i oblik takav, naravno mislim na XL series , ne one male. Dunlopovi krokodili, nosorozi, kornjace i ostale domace zivotinje i pernata zivina su veliki. Meni licno najvise odgovara Jazz III XL i Ibanez Sand Grip Wizard. Kontam da je nemoguce da roknete tu neku foru sa smirglom. Mozda neke bubuljice da joj se naprave.
- Shivering_shadE
Toga se i ja navise plasim, ne mogu da predvidim nista sigurno jer sam pocetnik, ali kad ljudi prave trze od plastike za kiselu pavlaku i do jaja im je, onda ovo mora da valja^^Baba Slim wrote:99% sličnosti je za mene sasvim dovoljno dobroMaterijal je 99 posto identican, kakve jos primese oni koristi to je tajna koja se dobro krije, vremenom cu i ja eksperimetisati...
Još jednom, bravo za ideju, i samo napred. Ovde imaš sigurnog kupca, ako bude najavljeni kvalitet.
Nema veze... Ultra-Brutal-Death-Metal-Hate-Mode trzaliceShivering_shadE wrote:... ovaj tip koji ja narucujem je u startu crn(ko cipela^^).

U svakom slučaju, ako kažeš da naručuješ baš taj delrin materijal od kog se rade i ostale trze, koje trenutno koristim, pa neka i budu tvoje trze bez te magične vilinske prašine, za tu cenu koju si naveo, svakako je super. Smučilo mi se odavno da dajem 70din/kom za ove koje koristim...