Hamer Standard Custom, Gibson Explorer i SG
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Hamer Standard Custom, Gibson Explorer i SG
Ime teme zvuci malo entuzijasticno, ali zanima me da li je neko probao ovog Hamera, i kako se ponasa. Takodje ako je neko imao prilike da svira i druga dva pomenuta modela, nek napravi poredjenje hamer/gibson 

- mislim_stvarno
Re: Hamer Standard Custom, Gibson Explorer i SG
Ja sam svirao onog korejskog, kineskog hamera standard FMT, ali ne znam da li mislis na americki ili taj, ali posto ga poredis sa gibsonom, verovatno mislis na americkog. LM, meni se vrat svideo, ali sam ga svirao na nekom nesrecnom pojacalu (opet onaj ibanez koji sam toliko puta napljuvao
) i zvucao je bzvz.

Pa da mislio na amerikanca, u imenu ima custom zbog toga 

Bumpujem temu, znam uzasan sam 
Ali stvarno me interesuje vase misljenje o hamer gitarama na prvom mestu. Mislim na americke modele.

Ali stvarno me interesuje vase misljenje o hamer gitarama na prvom mestu. Mislim na americke modele.
Imao sam priliku da davno, sredinom '80-tih, probam (tada jedino i postojeće) američke Hamer gitare. Po meni su oni bili neka priča koja ima dosta veze sa Gibsonom (konstrukcija, materijali) ili PRS-om, ali i cenom ti američki modeli nisu bili mnogo iza Gibsona tako da se tu nekako zatvarao krug. I danas američki Hameri pariraju Gibsonu (mislim da ih Mix prodaje, uveri se i sam, ima Hamera za blizu 2000 eura) tako da se većina ljudi onda odluči za Gibsona, verujem ponajviše zbog eventualne dalje prodaje jer je u pitanju slavnije ime. U jednom trenutku mladalačkog ludila (neznam čemu drugome da pripišem) umalo da izvršim trampu mog stratocastera za metalik ljubičastog Hamer Scarab-a, tada ga je Steve Stivens (Billy Idol-ov gitarista) svirao i ujedno on je bio i najveći promoter Hamer gitara osamdesetih godina.
Znam da su poskupi, i planiram da skupim parice i da uzmem tog Standard Custom Explorera koji je ovde nekih 1300-1400e. Jednostavno hocu parce mahagonija sa dva hambakera, a ovo parce je savrseno. Jos uvek razmatram ovo, i dal da dam tolike novce, ali ako uzmem nesto duplo jeftinije (kao sto sam planirao) doveka cu da zalim za ovom gitarom. Samo naravno moram da je probam, verujem da imaju samo jedan komad u mixu...
Ako znaš šta hoćeš, onda verovatno nećeš zažaliti. Svojevremeno sam i ja trampio Lesa za Stratocastera svestan da je strat ono što hoću, nije me ni zanimala neka priča o većoj tržišnoj vrednosti Lesa. Kajanje je neizbežno samo ako imaš u vidu neku dalju prodaju, rekoh ranije, i da je u dlaku isti kvalitet kod Hamera i Gibsona, lakše će se prodati Gibson zbog znamo-već-svi-čega...
Ma jok, kakva preprodajaeg303 wrote:Ako znaš šta hoćeš, onda verovatno nećeš zažaliti. Svojevremeno sam i ja trampio Lesa za Stratocastera svestan da je strat ono što hoću, nije me ni zanimala neka priča o većoj tržišnoj vrednosti Lesa. Kajanje je neizbežno samo ako imaš u vidu neku dalju prodaju, rekoh ranije, i da je u dlaku isti kvalitet kod Hamera i Gibsona, lakše će se prodati Gibson zbog znamo-već-svi-čega...

Mislim da je taj hamer to, moj vlazan san kad su u pitanju gitare.
Sto videh negde na forumu "gitara za ceo zivot, i onda posle unuku da je poklonim"

To ne postoji.Sto videh negde na forumu "gitara za ceo zivot, i onda posle unuku da je poklonim"

heheh tako je tyler durden napisao za onog prs-a sto je uzeo 

- mislim_stvarno
pa ga je cini mi se prodao, bar znam da se par tih plavih prsa vrtelo po oglasima...Stanko wrote:heheh tako je tyler durden napisao za onog prs-a sto je uzeo

kako je ovo sexy

Meni odgovara i ovako

Ali oni split su mi najlepsi

Ali oni split su mi najlepsi

Živa istina: 100 ljudi - 100 ćudi. Meni bi na njemu najbolje čučali dot sedefi...mislim_stvarno wrote: kako je ovo sexy, a moglo bi da bude jos bolje da su inlayi block
- mislim_stvarno
mozda bi bili najbolji oni mali dotovi u vrhu fretboarda