Gde kupiti vrat za Fender
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gde kupiti vrat za Fender
Gde kod nas moze da se kupi originalni vrat sa pragovima za fender gitaru?
pozz
pozz
- nikolic025
Re: Gde kupiti vrat za Fender
Na zalost nigde,i ja sam imao problem sa slomljenom gitarom i nisam nasao resenje,nego sam je prodao.Ako bi narucivao preko mitrosa,ispao bi te ko jedna dobra gitara.
Pak imas varijantu da ti neko od majstora napravi vrat,vidis da se sad po netu valjaju svakakvi klonovi "Deluxe Fender" i slicno,made in Serbia,pa pretpostavljam da bi ti neki majstor izasao u susret i po zavrsetku pukao logo fendera,to je po meni ok ako gitaru ostavljas sebi,jer kod nas ima dosta dobrih majstora i mogu da ti doteraju vrat po tvom ukusu,a ako mislis da prodajes,samo ces izgubiti,u stvari gubis svakako,jer neces izvuci za gitaru ulozen novac (jer kao sto rekoh,vrat Fender da se naruci je preskupo),a sa pravljenim vrato to vise nije Fender (bar za kupca,nekima smeta i ako su potovi menjani),iako moze sa tim vratom da radi jos bolje,da lezi savrseno po tvom ukusu itd.
Nadam se da ces naci odgovarajuce resenje.
Pozdrav!
Pak imas varijantu da ti neko od majstora napravi vrat,vidis da se sad po netu valjaju svakakvi klonovi "Deluxe Fender" i slicno,made in Serbia,pa pretpostavljam da bi ti neki majstor izasao u susret i po zavrsetku pukao logo fendera,to je po meni ok ako gitaru ostavljas sebi,jer kod nas ima dosta dobrih majstora i mogu da ti doteraju vrat po tvom ukusu,a ako mislis da prodajes,samo ces izgubiti,u stvari gubis svakako,jer neces izvuci za gitaru ulozen novac (jer kao sto rekoh,vrat Fender da se naruci je preskupo),a sa pravljenim vrato to vise nije Fender (bar za kupca,nekima smeta i ako su potovi menjani),iako moze sa tim vratom da radi jos bolje,da lezi savrseno po tvom ukusu itd.
Nadam se da ces naci odgovarajuce resenje.
Pozdrav!
covek ako ti je bash toliko frka onda naruci sa Stew Mac ili Banzai, dont know ...
- sirac-šunka
- vragolan
Ima na e bay-u kolko oces, pa ako imas neku shemu> http://shop.ebay.com/i.html?_nkw=fender ... aster+neck
MA nije mi se polomio vrat....
Nego ja inace pravim kojekakve zicane instrumente, pa sam hteo da napravim sebi jednu dobru gitaru i pomislio da mi je bolje da kupim vrat originalan.......nije mi frka da ga napravim......ali naci originalan Truss rod (sipku) i sve to zapakovati onako kako to fender radi je poprilican posao.
Ustvari kad pravis gitaru vrat je najveci i inajpipaviji posao.......ako bi nasao da kupim vrat.....ostalo bi uradio sasvim lagano.
Ovo na E bey je super ali mi rekose da ima puno prevaranata?
A i kako da izvedem to iz Srbije....hm videcu nesto
pozz
Nego ja inace pravim kojekakve zicane instrumente, pa sam hteo da napravim sebi jednu dobru gitaru i pomislio da mi je bolje da kupim vrat originalan.......nije mi frka da ga napravim......ali naci originalan Truss rod (sipku) i sve to zapakovati onako kako to fender radi je poprilican posao.
Ustvari kad pravis gitaru vrat je najveci i inajpipaviji posao.......ako bi nasao da kupim vrat.....ostalo bi uradio sasvim lagano.
Ovo na E bey je super ali mi rekose da ima puno prevaranata?
A i kako da izvedem to iz Srbije....hm videcu nesto
pozz
Koliko je meni poznato originalan vrat kao rezervni deo možeš da nabaviš jedino u Fenderovom servisu.
Na sreću zamenske delove uključujući i drvenariju rade mnogi nezavisani proizvođači u svetu pa malo proguglaj i lako ćeš pronaći. Plaćanje ti nije problem jer se sada lako dolazi do internet platnih kartica. Druga varijanta ti je da poručiš kod nekoga ko se bavi proizvodnjim gitara jer bi ti ta varijanta bila osetno jeftinija.
Na sreću zamenske delove uključujući i drvenariju rade mnogi nezavisani proizvođači u svetu pa malo proguglaj i lako ćeš pronaći. Plaćanje ti nije problem jer se sada lako dolazi do internet platnih kartica. Druga varijanta ti je da poručiš kod nekoga ko se bavi proizvodnjim gitara jer bi ti ta varijanta bila osetno jeftinija.
Izgleda da ce mi najjeftinije biti da kupim Fendera mexikanca u oflasima za 400-500e
Kavo je misljenje o mex. ili jap. fenderima?
A ako budem pravio da uradim neki moj dizajn ionako imam hrpu crteza.....

Kavo je misljenje o mex. ili jap. fenderima?
A ako budem pravio da uradim neki moj dizajn ionako imam hrpu crteza.....
- nikolic025
Pa nov mexico strat je 400E,nemoj da se za..bes,odi do mitrosa,pa probaj,vidi,tako je najbolje.Niko sad nece da ih prodaje ili ih precenjuju,posto je pre par godina bila skoro ista cena,ali dosta nizi euro,pa su ga placali po 500-550E,a sad kad su novi 400E i kad nemogu ni 300E da izvuku,onda traze 400-450E i taj koji nezna,navuce se,ali realna cena je 250-300E max,pa ako nadjes tako sta dobro probaj...
A ako si vec razmisljao 450E da das,dodaj jos 70E,pa kupi highway USA ili nekog Japanca ili Mexico DeLuxe itd...
Pozdrav
A ako si vec razmisljao 450E da das,dodaj jos 70E,pa kupi highway USA ili nekog Japanca ili Mexico DeLuxe itd...
Pozdrav
Hvala Nikolic!!!!
Ima li neko mex. strat da da neki koment?
pozz
pozz
-
"Neki fenderov vrat" može da bude komplikovana priča, jer ima raznih modela.
kolko znam u Mitrosu imaju uglavnom C ili soft V vratove.
Moj je MIM sa soft V oblikom, prav ko strela, odlično lakiran, pragovi medium jumbo (jumbo mislim da imaju samo par gitara) pri visokim pozicijama ruka je puna drveta i lepo leži alii, obrni okreni moraš ti da znaš šta hoćeš i za šta ti treba.
Ja sam jurio pure maple, bez rosewood lepenki. Jedno vreme su imali dva Squier Classic 50's sa odličnim maple vratovima (i oba su prodata vrlo brzo) ne znam sada da li su obnovili tu nabavku.
Opet, ako već praviš gitare, budi spreman i na pipave radnje, a vrat je svakako pravi izazov.
Makar znaš da si ga napravio po svojoj meri..
Ja bih pre kupio gotovo telo nego gotov vrat.
kolko znam u Mitrosu imaju uglavnom C ili soft V vratove.
Moj je MIM sa soft V oblikom, prav ko strela, odlično lakiran, pragovi medium jumbo (jumbo mislim da imaju samo par gitara) pri visokim pozicijama ruka je puna drveta i lepo leži alii, obrni okreni moraš ti da znaš šta hoćeš i za šta ti treba.
Ja sam jurio pure maple, bez rosewood lepenki. Jedno vreme su imali dva Squier Classic 50's sa odličnim maple vratovima (i oba su prodata vrlo brzo) ne znam sada da li su obnovili tu nabavku.
Opet, ako već praviš gitare, budi spreman i na pipave radnje, a vrat je svakako pravi izazov.
Makar znaš da si ga napravio po svojoj meri..
Ja bih pre kupio gotovo telo nego gotov vrat.
Pravio sam vratove po svojoj meri kad sam sebi pravio neke arhaichne tambure......
Ipak ako ima da se opipa onda nije problem odabrati....
Nije problem napraviti vrat..ako radis polako i deljes pomalo......moze cudo da se napravi.....ipak naci dobar komad javora nije lako kod nas.......
Najveci problem je izraditi alat za sferican oblik grifa......tu je jedina kocnica.....ovaj alat ima da se naruci u Stiv meku.....ipak moze se i napraviti...uz malo postenog truda....
Svakako sam resio da nacinim sebi gitaru...
Mada bi sad da uzmem nesto da ima za snimanje....
tremutni imam vintage kopiju les paula....ELECTRA iz 77-78 godine......ali ona ima bash bash mastan zvuk...mnogo manje svetline od fendera.....bas debeo ton...
sa njom sm snimio demo za DOD250 pedalu koji sam napravio...imate tamo u odeljku efekti i pojacala temu pa poslusajte...
Ali sad mi za neke pesme treba fender zvuk kao lebac.....treba mi malo alternativniji zvuk gitare.......ne toliko rokerski i pun kao sto je kod mog ''les paula''
pozz
Ipak ako ima da se opipa onda nije problem odabrati....
Nije problem napraviti vrat..ako radis polako i deljes pomalo......moze cudo da se napravi.....ipak naci dobar komad javora nije lako kod nas.......
Najveci problem je izraditi alat za sferican oblik grifa......tu je jedina kocnica.....ovaj alat ima da se naruci u Stiv meku.....ipak moze se i napraviti...uz malo postenog truda....
Svakako sam resio da nacinim sebi gitaru...
Mada bi sad da uzmem nesto da ima za snimanje....
tremutni imam vintage kopiju les paula....ELECTRA iz 77-78 godine......ali ona ima bash bash mastan zvuk...mnogo manje svetline od fendera.....bas debeo ton...
sa njom sm snimio demo za DOD250 pedalu koji sam napravio...imate tamo u odeljku efekti i pojacala temu pa poslusajte...
Ali sad mi za neke pesme treba fender zvuk kao lebac.....treba mi malo alternativniji zvuk gitare.......ne toliko rokerski i pun kao sto je kod mog ''les paula''
pozz
imas u oglasima vrte sa 2 vrata,nisu losi jedan je standard a drugi jaguar,ali tebi treba standard tako da ono.
P.s. izgledaju sasvim ok
P.s. izgledaju sasvim ok
Imao ja Mex. Deluxe. Fender Stratocaster Deluxe "Superstrat". Telo Ash. vrat Maple, Gold vintage Hardware, 7 kombinacija magneta (fabricki). Veoma dobar instrument. Vredi pogledati neki Deluxe, ali uzmi u obzir i "Blade" gitare, dobijes dosta za ulozeno.Korenjak wrote:Hvala Nikolic!!!!
pozz