Ibanez S serija i RG serija. Razlika?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
Ibanez S serija i RG serija. Razlika?
Prijatelji koja je razlika izmedju ove dve serije, osim u drvetu, jel ima jos neke? Hvala i koja je vasa preporuka?
- KnightOfDoom
- Site Admin
Re: Ibanez S serija i RG serija. Razlika?
Zavisi o kom cenovnom rangu pricamo. Ako nije u pitanju prestige varijanta, S bi trebao da bude "bolji". Ali sve zavisi od ukusa i potrebe.
Od ovde godine S-ovi imaju 24 praga kao RG, stariji modeli (osim prestige) imaju 22. S ima ZR tremolo , nasuprot Edge III na RG-u. ZR jeste bolji sistem ali neki ljudi ga ne vole. Telo S-a je dosta tanje i udobnije... to je opet stvar ukusa.
Ako je prestige, S ima ZR 2 a RG Edge Zero ili Edge Pro i naravno bolje magnete od INF-ova koji dolaze sa "budzet" varijantom. Zaista je sve stvar ukusa, najbolje da uzivo uporedis i vidis sta ti bolje lezi. A ako bih ja kupovao uzeo bih uvek S pre RG-a.
Od ovde godine S-ovi imaju 24 praga kao RG, stariji modeli (osim prestige) imaju 22. S ima ZR tremolo , nasuprot Edge III na RG-u. ZR jeste bolji sistem ali neki ljudi ga ne vole. Telo S-a je dosta tanje i udobnije... to je opet stvar ukusa.
Ako je prestige, S ima ZR 2 a RG Edge Zero ili Edge Pro i naravno bolje magnete od INF-ova koji dolaze sa "budzet" varijantom. Zaista je sve stvar ukusa, najbolje da uzivo uporedis i vidis sta ti bolje lezi. A ako bih ja kupovao uzeo bih uvek S pre RG-a.
da i S su najcesce od mahagonija telo a RG najcesce basswood mada ima i od mahagonija modela ali su redji.
ja se ozbiljno razmisljam da mi sledeca gitara(uskoro) bude bas S serija i to tacno S470...brza udobna,jeste od mahagonija,ali je telo zaista neverovatno tanko,pa pitanje je koliko tu sustejna ima,ili ga nema
..mada,nije to les paul,niti bi trebalo da bude..takodje,inf magneti koja ova djitra poseduje,su stvarno neproporcionalni kvalitetu gitare,msm mogli su da ture makar za nijansu bolje,,tako da sa ulaganjem u magnete,dobija se sasvim dobra djitra...