Ibanez S serija i RG serija. Razlika?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
aivazovsky

Ibanez S serija i RG serija. Razlika?

Post by aivazovsky » 03 Apr 2010, 16:20

Prijatelji koja je razlika izmedju ove dve serije, osim u drvetu, jel ima jos neke? Hvala i koja je vasa preporuka?

KnightOfDoom
Site Admin

Re: Ibanez S serija i RG serija. Razlika?

Post by KnightOfDoom » 03 Apr 2010, 17:11

Zavisi o kom cenovnom rangu pricamo. Ako nije u pitanju prestige varijanta, S bi trebao da bude "bolji". Ali sve zavisi od ukusa i potrebe.
Od ovde godine S-ovi imaju 24 praga kao RG, stariji modeli (osim prestige) imaju 22. S ima ZR tremolo , nasuprot Edge III na RG-u. ZR jeste bolji sistem ali neki ljudi ga ne vole. Telo S-a je dosta tanje i udobnije... to je opet stvar ukusa.

Ako je prestige, S ima ZR 2 a RG Edge Zero ili Edge Pro i naravno bolje magnete od INF-ova koji dolaze sa "budzet" varijantom. Zaista je sve stvar ukusa, najbolje da uzivo uporedis i vidis sta ti bolje lezi. A ako bih ja kupovao uzeo bih uvek S pre RG-a.

dweezil

Post by dweezil » 03 Apr 2010, 17:13

da i S su najcesce od mahagonija telo a RG najcesce basswood mada ima i od mahagonija modela ali su redji.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 03 Apr 2010, 19:45

ja se ozbiljno razmisljam da mi sledeca gitara(uskoro) bude bas S serija i to tacno S470...brza udobna,jeste od mahagonija,ali je telo zaista neverovatno tanko,pa pitanje je koliko tu sustejna ima,ili ga nema :D ..mada,nije to les paul,niti bi trebalo da bude..takodje,inf magneti koja ova djitra poseduje,su stvarno neproporcionalni kvalitetu gitare,msm mogli su da ture makar za nijansu bolje,,tako da sa ulaganjem u magnete,dobija se sasvim dobra djitra... :ziveli:

Post Reply