Savet oko kupovine nove gitare

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nemirkv

Savet oko kupovine nove gitare

Post by nemirkv » 04 Apr 2010, 13:07

Gledao sam malo neke gitare i dosao do 2- Squier classic vibe 50's i Squier classic vibe 60's.
Zanima me da li postoji neka bitnija razlika izmedju ovih modela? Gitara mi treba za blues, rock i funk, pa me zanima da li moze da izgura sve to... Meni se cini da je najbolja za te pare, ali kako mi je to prva kupovina el. gitare rekoh da ipak pitam malo strucnije ljude... Budzet bi bio tu negde, oko 300 evra... Hvala unapred! :)

Guitar_thrill
MF veteran

Re: Savet oko kupovine nove gitare

Post by Guitar_thrill » 04 Apr 2010, 13:19

Nema neke bitnije razlike, obe gitare ce super da ti rade posao za tu vrstu svirke....glavna razlika je u tome sto je 50s maple,a 60s rosewood...pa sta ti se vise svidja pod prstima i u zvuku...svakako neces pogresiti :ziveli:

nemirkv

Post by nemirkv » 04 Apr 2010, 13:22

Znaci dobre su za te pare? Ako mi ne budu lezale, jer jos nisam otisao do BGa da ih probam, da li ima jos neka koja je u tom cenovnom opsegu a da je dobra? Jer se meni cini da su ove najbolje za te pare...
I jos jedno pitanje- Kako nemam pojacalo za gitaru, gde bih mogao i kako je 'utaknem' dok ne kupim i to? Da li bih mogao u muzicki stub koji posedujem? Marka je JVC, ima pojacalo, kvadrofoniju, kasetofon, tjuner i gramofon mada to nije toliko bitno... Da li moze preko njega da se svira?

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 04 Apr 2010, 13:26

Classic Vibe su sjajne gitare a dok ne kupis pojacalo, najbolje je da sviras preko racunara i guitar rig-a ili nekog slicnog programa.
Direktno u stub nece zvucati narocito dobro

nemirkv

Post by nemirkv » 04 Apr 2010, 13:37

A kako tacno ide postupak sviranja preko racunara?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 04 Apr 2010, 13:46

nemirkv wrote:A kako tacno ide postupak sviranja preko racunara?
potrazi na netu neke od ovih programa: amplitube2,3,amplitube fender, guitar rig ima svasta....kada to nabavis, skines asio4all drivere,i instaliras....posle bi samo trebalo da podesis u opcijama,kontrol panelu neke sitnice...naravno treba ti i kabl koji na jednoj strani ima dzek za gitaru,a na drugoj za komp (kao za slusalice itd.) i to ubodes u line in na kucistu :ziveli:

nemirkv

Post by nemirkv » 04 Apr 2010, 13:49

Hvala! Ako(nadam se kada) kupim gitaru i prikacim sve to javim kako zvuci :D
Naravno, ako imate jos savta oko kupovine gitare otvoren sam za njih :) Tipa na sta da obratim paznju prilikom kupovine i tako to... Hvala!

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 04 Apr 2010, 14:33

to su dolične gitare.
Sviruckao sam obe, ali su se već bile prodale ( i to istovremeno) kada sam došao sledeći put.
Savetujem ti da požuriš, jer su to po nekima, najbolji Squier stratovi ikad napravljeni, za tako relativno male pare.
50's mi se više dopala jer je imala čist maple vrat, dok je rosewood bila "običnija", ali svakako dobra.

imaš ovde i malo više od ljudi koji ih imaju

http://www.strat-talk.com/forum/squier- ... -club.html

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 04 Apr 2010, 14:38

dobre su te CV Squier, ali imash u Mitro's-u sad i popust na neke mexico fendere, pa vidi... :ziveli:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Apr 2010, 19:15

Ako se ne varam, u Mitrosu (u NS) je bilo sniženje na AMERIČKU Fender Strat Highway One seriju, i bile su nepunih 40 hiljada, negde oko 38-39k... Proveri svakako, jer koliko znam i te CV koštaju možda malo manje. Tako mi rekoše, možda se varam.

Vaske023

Post by Vaske023 » 04 Apr 2010, 19:24

Squier Classic Vibe Strat 50's :homer: .....maple vrat :homer: ..... :D :D :D
Neki lik na youtube-u svira VS 50's i VS 60's pa koga zanima:
Pozdrav :ziveli: !!!

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 04 Apr 2010, 19:33

Drugar je uzeo CV 60's Strata iz one prve pošiljke, i prezadovoljan je zaista. Upoređivao je sa verzijom 50's, i kaže da je ova njegova punija i masnija u odnosu na 50's strata.
Baš sam pre par dana uzeo od njega gitaru za probu i super je zvučala u bendu. Nema zamerke na izradu i zvuk (naravno za tu cenu, a bogami i za neku jaču cifru) zaista, neverovatna kupovina za te pare.

Ali raspitaj se u Mitrosu za ono suludo sniženje Highway One Strat-a, jer ne znam tačno o kojoj se ceni radi.

nemirkv

Post by nemirkv » 04 Apr 2010, 20:31

Slusajuci ovog lika vidi se vrlo mala razlika izmedju ove dve gitare, a meni se cak vise svidja 50's...
Nego cekam da vidim da mi stigne kinta (Znate kako je to kad si student...molis babe, dede, roditelje... ma znate sve :) )
A idem za BG desetog, pa cu probati tamo obe gitare, a videcu i za tog americkog Fendera... Mada ove stvarno neverovatno zvuce i ne mora da znaci da ce Fender biti nesto mnogo bolji i da ce mi vise leci...
I da, kad kasnije budem kupovao pojacalo (dok skupim i za to), imate li nekih low budget preporuka? Gledao sam Roland Micro Cube, kosta 10 cigli, pa ne znam da li je to malo ili mnogo za takvo pojacalo, jer uopste nisam upoznat sa cenama pojacala...

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 04 Apr 2010, 21:26

evo ti classic 50' pa vidi kako to može dobro da zvuči

http://www.youtube.com/watch?v=xN1-gQsHrMo

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 Apr 2010, 02:47

Baba Slim wrote:Ako se ne varam, u Mitrosu (u NS) je bilo sniženje na AMERIČKU Fender Strat Highway One seriju, i bile su nepunih 40 hiljada, negde oko 38-39k... Proveri svakako, jer koliko znam i te CV koštaju možda malo manje. Tako mi rekoše, možda se varam.
U Ns je bilo za MIM Stratove , mozda je bilo i za te Highway, ali ne verujem da su bili ispod 40k, poshto je cena sa popustom na MIM bila oko 35-36 hiljada, shto je po meni sasvim ok za MIM Fender nov... :-)

Post Reply