Prijatelji, pokusavao sam da nadjem slicnu temu ali nisam uspeo, ako neko zna link na ovom forum,u neka mi postuje, ja temu brisem, ovako:
Da li imate iskustva sa floyd-ovima, pogotovu ZR i EDGE 3, primetio sam da ga ima na ibanezima, planiram da uzmem mozda ibanez,
mozete li mi reci koji je bolji, tj. koje su prednosti i mane jednog i drugog, ako neko ima iskustva?
Cuo sam da je ZR bolji, drugaciji princip rada, ali...
I da li je uopste isplativo uzimati sa floydom. Meni treba, ali koji je danak tome, pored komplikovanog menjanja zica itd?
Hvala vam
ZR ILI EDGE III? Mala pomoc od vas.
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: ZR ILI EDGE III? Mala pomoc od vas.
Ja sam 3 godine koristio edge3 koji sam dobio sa ibanezom RG350, koji sam kupio polovan od lika koji ju je rabio 3 godine, znaci 6 godina je stara gitara. Tremolo mi je radio odlicno te 3 godine, a onda su mu se istrosili postovi na koje se oslanja floyd. To se daa resiti, ali eto samo da kazem da je to bio moj jedini problem sa edgom, los materijal, mada opet 6 godina nije ni mnogo lose, doduse lo pro edge, originalni edge, originalni floyd rose, shallerov licencirani floyd su pravljeni od kvalitetnijih materijala, pa je njima dosta duzi zivotni vek. Ja nisam imao problema sa rastimavanjem pre toga. Iskustva mnogih ljudi su razlicita, ali moja nisu toliko losa. Sada mi je blokiran parcetom drveta. Tada kad mi je pravio problem, gledao sam da ga promenim, i ono sto se drzi po nasim radnjama je smesno u odnosu na edge koji je daleko masivniji od svih.
Zr-u ne moze da se istrose postovi kao na mom edgeu zbog skroz drugacijeg pristupa, isto tako bi trebao da je i stabilniji od vecine drugih "plutajucih" (
) tremola. Nemam mnogo iskustva sa njim.

Zr-u ne moze da se istrose postovi kao na mom edgeu zbog skroz drugacijeg pristupa, isto tako bi trebao da je i stabilniji od vecine drugih "plutajucih" (

Menjanje zica nije neki problem. Kad se naucis, promenis ih za pola h. Ja vise vremena potrosim da ocistim fratboard nego da promenim i nastimujem zice. U pocetku sam voleo da se igram sa floydom, a sada me skroz smorio i sve sam blizi da se resim gitare na kojoj je, da je prodam ili zamenim za neki lp. Da li je isplativo, zavisi od tebe, ako ti je potreban, onda ti se isplati da ga imas...aivazovsky wrote:I da li je uopste isplativo uzimati sa floydom. Meni treba, ali koji je danak tome, pored komplikovanog menjanja zica itd?

najveca mana je ukoliko cesto menjas stimove. I ne mali tweakovi, vec spustanje za ceo stepen or smth. Al jbg, divebomb nadomesti sve nedostatke flojda 

Da, bas isti slucaj kao mislim_stvarno.. Prosto mi je bilo kul sa flojdom, pogotovo prvih nedelju dana kada sam samo pritiskao rucicu umesto nesto konkretno da sviram
Doduse, evo, sad bas jurim neki LP, cisto zbog 2 hama i fiksne kobilice.. Ne kazem, doci ce dobro ponekad i flojd, ali prosto trenutno nisam u tom raspolozenju, tako da mi jednostavno treba gitara koja drzi stim i koja lako moze da se namesta za druge stimove..

Doduse, evo, sad bas jurim neki LP, cisto zbog 2 hama i fiksne kobilice.. Ne kazem, doci ce dobro ponekad i flojd, ali prosto trenutno nisam u tom raspolozenju, tako da mi jednostavno treba gitara koja drzi stim i koja lako moze da se namesta za druge stimove..