procesor ili neka pedala? pomoc

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

aivazovsky

procesor ili neka pedala? pomoc

Post by aivazovsky » 12 May 2010, 15:32

Prijatelji dal se isplati da se uzme pre neki procesor za 50tak evra polovan tipa vamp 2 ili neka pedala za heavy metal ili nesto slicno? Sta ce da da bolji zvuk? Tj. dal je bolje pedala ili procesor tog tipa, znaci uglavnom samo za metal i hard rock me interesuje?

Funkomat
MF veteran

Re: procesor ili neka pedala? pomoc

Post by Funkomat » 12 May 2010, 15:58

Po zvuku su pedale bolje (sem ako pricamo o jako skupim procesorima) ali procesor u sebi ima milion efekata tako da ako ne znas sta tacno zelis, procesor a ako znas, pedale.
Ako ti treba samo distorzija, pedala bez razmisljanja.

aivazovsky

Post by aivazovsky » 12 May 2010, 16:13

hvala ti, imam iskustva sa procesorima ali ne i sa pedalama. Hvala

Born_Dead

Post by Born_Dead » 12 May 2010, 19:25

dobra je behringerov gdi21 pretrazi forum pisalo dosta o njemu ,odlicna stvar kao pedala,kao i za snimanje,da ne objasnjavam lepo procitaj,u sustini ODLICNA stvar.

shule

Post by shule » 12 May 2010, 19:29

jbt ajvar kako smaras. koji ***** 127923574093 tema za mesec dana. . nema potreba, sve vec imas na forumu. .

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 12 May 2010, 21:16

Jel postoji neki bestbuy procesor kao sto je pacifica kod gitara?Mislim ako postoji kazite da se ne mucimo vise :)

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 12 May 2010, 21:25

Npr digitech rp155 ?Posto vidim svi pljuju na rp90 mozda je ovaj 155 neki napredniji :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 12 May 2010, 22:02

Ma nije to posebno korisna sprava. Ima zilion opcija ali jako malo stvarno upotrebljivih. Meni je kod tog procesora korisnije to što može preko usb-a da se poveže na komp i što imaš sluške gde da ubodeš, pa možeš na minimalnom prstoru da se organizuješ za "gluvo" vežbanje, nego ono što mu je osnovna namena.

Na njemu je relativno pristojan reverb, i ima phaser svoje lepe momente. Chorus i flanger su bljak. Delay... ima raznih, ima i neko glumljenje trakaša i analognog, ali nije to upotrebljivo. E sad, ko voli digi delay - to radi fino. Svi drajvovi su mu za zaobilaženje u širokom luku. Plastika, eto ništa drugo ne može da se kaže. Baš načisto neubedljivo.

Ja ne znam koliko košta sada taj procesor, ali znam da svim tim jeftinijim procesorima cena stravično pada. Svaki čas se izbacuju novi modeli, i jeftin procesor najčešće završi na nekom kućnom groblju neupotrebljavane elektronike, zajedno sa starim tastaturama i miševima koji nisu riknuli načisto, pa se iz ko zna kojih razloga vucaraju naokolo.

Realno, daleko je bolje da čovek koristeći Guitar Rig ili Amlitube ukapira koji mu efekti trebaju, pa da to kupi zasebno. Okvirno, procesor košta koliko 3 pedale. Ne znam da li sam potrefio u dinar, ali tu je negde. Pedale bolje drže cenu, pa ako se i predomisliš - uvek možeš da ih prodaš i da nisi na gubitku... ili da si na minimalnom gubitku. U suštini, nabavka opreme je s finansijske strane uvek losing game, i niko i ne nabavlja opremu zato što tripuje kako je strašno dobro investirao, nego da bi svirao i da bi mu bilo super dok svira. Ako ih pametno koristiš, možeš i sa 2 pedale da napraviš zvuk. Pa polako, kad kapne neka kintica, uzmeš šta ti još treba. Dok ne postaneš suvi profi, i ne možeš sebi da priuštiš high end procesor, daleko je bolje da se zanimaš sa pedalama.

E sad, ako si siguran da ti treba bar 5 pedala odmah, onda možda i da razmisliš o procesoru... Ali to ako si 300% siguran. Što je mala verovatnoća. Mislim, ako sviraš onoliko dugo koliko se muvaš po forumu, onda si već imao prilike da ukapiraš gde je to procesor nenadoknadivo tanak.

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 12 May 2010, 22:52

Neka pedala.Moja skromna preporuka.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 12 May 2010, 23:01

Najpotrebnije mi je dobra dist pedala,onda wah i delay.Nisam probao ni 1 procesor do sada pa ne znam koliko su bljak ali kad bi bili kao sto su u guitar rig-u bilo bi zadovoljavajuce jer i ovako bih koristio za vezbu kuci.Ovako ako kupim DS-1 za 5000 plus adapter 1500 nema sanse ostalo da kupim jer tesko da ima waha za ispod 5 i delaya takodje.Ili ima :)

Born_Dead

Post by Born_Dead » 12 May 2010, 23:07

johnny_b_good wrote:Najpotrebnije mi je dobra dist pedala,onda wah i delay.Nisam probao ni 1 procesor do sada pa ne znam koliko su bljak ali kad bi bili kao sto su u guitar rig-u bilo bi zadovoljavajuce jer i ovako bih koristio za vezbu kuci.Ovako ako kupim DS-1 za 5000 plus adapter 1500 nema sanse ostalo da kupim jer tesko da ima waha za ispod 5 i delaya takodje.Ili ima :)
Kod behringhera ima sve :metal1: i to sve za 100,mozes da se opremis,i da ti radi odlicno,samo treba biti koliko toliko uredan sa tim spravcicama,jos ako imas improvizovan pedalboard,odlicno,dug vek,a kvalitet zvuka je solidan

aivazovsky

Post by aivazovsky » 13 May 2010, 01:06

shule wrote:jbt ajvar kako smaras. koji ***** 127923574093 tema za mesec dana. . nema potreba, sve vec imas na forumu. .
Slusaj ako te nesto ne interesuje nemoj ni da citas a kamoli da ostavljas idiotske komentare. Najvise se sam mrzeo ljude tipa dodju na forum i na svaku novu temu samo cvokcu! Ko te bije da se majes po forumima. Ako nemas sta kreativno da podelis ili barem da pomognes bolje cuti. A to sto sam postavio 100000 tema za razlicite stvari je sustina da podelim iskustva sa drugim ljudima, a to je sustina rada foruma! Inace uvek prvo pregledam da li ima slicna tema pa onda stavljam komentar, naravno sa nekim retkim izuzecima i to greskom.

Inace hvala ostalima na pomoci!

T - Rex

Post by T - Rex » 13 May 2010, 01:14

Ako picis tezge, zelis da se ne MAJES sa desetak pedala i pojacalom onda neki proc od 500 eura i direkt u razglas.
A ako je za pravu svirku onda pedale + dobro pojacalo !

cccira
MF veteran

Post by cccira » 13 May 2010, 01:15

Da si ti meni ziv i zdrav vec se jedno 740382304323423 puta raspravljalo na ovu temu na forumu

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 13 May 2010, 09:50

T - Rex wrote:Ako picis tezge, zelis da se ne MAJES sa desetak pedala i pojacalom onda neki proc od 500 eura i direkt u razglas.
A ako je za pravu svirku onda pedale + dobro pojacalo !
Za tezge boss gt-10 :) ali nisi obratio paznju na budzet :)

Post Reply