Brum Hambakeri

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
milance

Brum Hambakeri

Post by milance » 16 May 2010, 15:30

Imam gitaru Slamer by Hamer sa dva hambakera. u poslednje vreme pojavio se nekakav brum, koji nisam uocio ranije, a gitaru imam par meseci. brum ne postoji kad su potenciometri u krajnjim polozajima, ali raste do sredine raspona potenciometra gde je najjaci, a zatim opada. promenio sam potenciometre stavio dimarzio 500k, ali se isto ponasa. da li je mozda problem u magnetima, ili je to tipicno za hambakere ili bolje receno jeftine hambakere. hvala svima unapred na pomoci. pozdrav.

sub-one

Re: Brum Hambakeri

Post by sub-one » 28 May 2010, 15:14

Imao sam slican problem davno na stratu, bili su potovi u pitanju...zamenio ih i radilo normalno... :kokice:

Funkomat
MF veteran

Re: Brum Hambakeri

Post by Funkomat » 28 May 2010, 15:30

milance wrote:Imam gitaru Slamer by Hamer sa dva hambakera. u poslednje vreme pojavio se nekakav brum, koji nisam uocio ranije, a gitaru imam par meseci. brum ne postoji kad su potenciometri u krajnjim polozajima, ali raste do sredine raspona potenciometra gde je najjaci, a zatim opada. promenio sam potenciometre stavio dimarzio 500k, ali se isto ponasa. da li je mozda problem u magnetima, ili je to tipicno za hambakere ili bolje receno jeftine hambakere. hvala svima unapred na pomoci. pozdrav.
Jel se brum cuje neprestano ili zavisi od toga koliko si blizu pojacalu, racunaru...?

Post Reply