danas sam ceo dan proveo obilazeci muzicke radnje po amtserdamu. da preciziram odmah, budzet je 500e i potrebna je gitara koja moze da pokriva sve od hendriksa i flojda, preko sabbatha i cepelina, do rejdza, metalike i pantere. e sad probao sam sledece:
Epiphone Explorer (cena mi je spustena sa 495 na 420 evra zbog male ogrebotine na rubu)
Epiphone Les Paul Standard (u dve radnje sam probao dva modela: jedan na 11. pragu pete zice onako neprijatno i neprirodno odzvanja, a drugi je ok, i prilicno svirljiv)
/neko ibanezovo polovno sranje iz kasnih sedamdesetih kome ne radi bridge magnet, nevermind that/
Mexican standard stratocaster (cena oko 530 evra)
i ovu ljubaznu gitaricu http://www.hagstrom-guitars.co.uk/5501.0.html?&L=1 koja ima switch koji prakticno deli humbucker na singlove, pa mogu da dobijem i zvuk singla i humbuckera. kosta oko 400 jura.
INTERESUJU ME VASA ISKUSTVA I VASE PREPORUKE. znaci manite sa onim ti najbolje znas probaj pa sta ti najvise odgovara

moje misljenje je sledece: strat ne bih zbog tog njegovog tankog zvuka na singlovima koji ne moze da pokrije malo ekstremnije zanrove od hard rocka. epifon explorer - manje vise ok, svirljiv, mozda malo ne praktican, i isprobavan na losem pojacalu, zato mi treba jos poneko iskustvo. epifon les paul - vrlo lep osecaj sviranja gitare, zvuk je dobar, lep clean, dzdz manje vise dobra. ovaj hagstorm - vrlo lepe kombinacije zvuka, lak pristup visim pragovima, dobar i clean i dzdz, svirljivost ok. samo ne znam nista o njemu i kompaniji. kad sam rekao prodavcu da mi treba gitara koja pokriva gore navedene zanrove do 500 jura on mi je dao to kao preporuku (explorera mi je na istu foru dao lik u drugoj radnji), i rekao kako mu je to jedna od omiljenih. a mogo je i skuplje da mi uvali.
hvala unapred.