slatke muke

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

LazaRocker

slatke muke

Post by LazaRocker » 13 Aug 2010, 01:27

ma jok ovak je to bilo.
danas sam ceo dan proveo obilazeci muzicke radnje po amtserdamu. da preciziram odmah, budzet je 500e i potrebna je gitara koja moze da pokriva sve od hendriksa i flojda, preko sabbatha i cepelina, do rejdza, metalike i pantere. e sad probao sam sledece:
Epiphone Explorer (cena mi je spustena sa 495 na 420 evra zbog male ogrebotine na rubu)
Epiphone Les Paul Standard (u dve radnje sam probao dva modela: jedan na 11. pragu pete zice onako neprijatno i neprirodno odzvanja, a drugi je ok, i prilicno svirljiv)
/neko ibanezovo polovno sranje iz kasnih sedamdesetih kome ne radi bridge magnet, nevermind that/
Mexican standard stratocaster (cena oko 530 evra)
i ovu ljubaznu gitaricu http://www.hagstrom-guitars.co.uk/5501.0.html?&L=1 koja ima switch koji prakticno deli humbucker na singlove, pa mogu da dobijem i zvuk singla i humbuckera. kosta oko 400 jura.
INTERESUJU ME VASA ISKUSTVA I VASE PREPORUKE. znaci manite sa onim ti najbolje znas probaj pa sta ti najvise odgovara :mrgreen:
moje misljenje je sledece: strat ne bih zbog tog njegovog tankog zvuka na singlovima koji ne moze da pokrije malo ekstremnije zanrove od hard rocka. epifon explorer - manje vise ok, svirljiv, mozda malo ne praktican, i isprobavan na losem pojacalu, zato mi treba jos poneko iskustvo. epifon les paul - vrlo lep osecaj sviranja gitare, zvuk je dobar, lep clean, dzdz manje vise dobra. ovaj hagstorm - vrlo lepe kombinacije zvuka, lak pristup visim pragovima, dobar i clean i dzdz, svirljivost ok. samo ne znam nista o njemu i kompaniji. kad sam rekao prodavcu da mi treba gitara koja pokriva gore navedene zanrove do 500 jura on mi je dao to kao preporuku (explorera mi je na istu foru dao lik u drugoj radnji), i rekao kako mu je to jedna od omiljenih. a mogo je i skuplje da mi uvali.
hvala unapred. :kiss:

Solomon
Dimension 7

Re: slatke muke

Post by Solomon » 13 Aug 2010, 03:06

Image

ili zavuces jos malo ruku u dzep i uzmes lepo dzipsona oko 570 evrica

Image

:ziveli:

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Aug 2010, 08:34

Ja sam svirao goth explorera, i nije mi odgovarao vrat. Dobar ton, ali mi se vrat nije svideo. LP Standardi su solidni, mozes da nadjes i odlicnog. Jedan sto sam probao je bas bio odlican, i fantasticno je zvucao, ne mogu da prezalim sto ga nisam pazario. BTW koja je cena epi lp std u amsterdamu?

Ja bih ti predlozio da za te pare pogledas ESP/LTD Eclipse (ec), ne znam koje su cene, ali mozda mozes da nadjes EC400 ili EC256 koji se uklapaju u cenu. Isto tako pre bilo kog drugog epi-ja, ja bih gledao da uzmem LP custom-a....

Sto se tice switcha za splitovanje, pa valjda znas da na vecinu gitara to dosta lako moze da se ugradi, jedino moze biti problem ako su no-name magneti koji nemaju 4 zice...

eg303

Post by eg303 » 13 Aug 2010, 10:04

Ne bi' da ti kvarim zadovoljstvo, ne mogu mnogo da pomognem jer se dvoumiš između gitara koje nisu baš moje miljenice. Nego, jesi li se informisao oko detalja o prelasku carine sa gitarom, i mene to kopka, možda na jesen otiđem i ja do Germanije, šta ako me đavo u'vati pa naletim na neku (gitaru) što mi se đasvi, ako je stavim pod mišku i naiđem na nekog buzzdovana na grani (nebitno dal' je naša ili mađarska), koji je scenario? Za uvoz kola sam se informisao (naši koriste najskuplje kataloge da bi rebnuli carinu (jedino ako je na računu koji pokazuješ veća cifra, e onda je uvažavaju)) a za tamburu mi je potpun mrak. Uzgred, kad spominješ Epiphone, jesi li gledao koliko to košta ovde, meni nešto kao 500 evra je paruština za Epiphonea (još bez potencijalnih zayebbancija na grani)...

Stanko

Post by Stanko » 13 Aug 2010, 10:09

I mene zanima ovo za carine/poreze...

Inace :1: za vrat na tom epi exploreru, isto sam probao taj goth kao i mislim_stvarno, i iako volim te vratove, ovaj mi nije odgovarao vise zbog finisha, nego zbog oblika. Jednostavno mi je bio odvratan filing pod rukom :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 13 Aug 2010, 10:37

Stanko wrote:Inace :1: za vrat na tom epi exploreru, isto sam probao taj goth kao i mislim_stvarno, i iako volim te vratove, ovaj mi nije odgovarao vise zbog finisha, nego zbog oblika. Jednostavno mi je bio odvratan filing pod rukom :)
u, meni bas obrnuto, oblik nikako, ali mnogo mi se svidjaju ti matirani finishi, goth i onaj sa ltd ec1000vb, ne volim bas lakirane, mada je epi lp std koji sam svirao imao stvarno do jaja vrat...

nenadnenad

Post by nenadnenad » 13 Aug 2010, 10:38

Image

Fender baja tele

Stanko

Post by Stanko » 13 Aug 2010, 10:46

mislim_stvarno wrote:
Stanko wrote:Inace :1: za vrat na tom epi exploreru, isto sam probao taj goth kao i mislim_stvarno, i iako volim te vratove, ovaj mi nije odgovarao vise zbog finisha, nego zbog oblika. Jednostavno mi je bio odvratan filing pod rukom :)
u, meni bas obrnuto, oblik nikako, ali mnogo mi se svidjaju ti matirani finishi, goth i onaj sa ltd ec1000vb, ne volim bas lakirane, mada je epi lp std koji sam svirao imao stvarno do jaja vrat...
Hehe, taj goth explorer mi je bash njah :P :) od zvuka preko finisha do utiska o celoj gitari :) sta znam, ja iako imam relativno malu shaku volim te mesnatije vratove.

sirkan

Post by sirkan » 13 Aug 2010, 11:57

eg303 wrote:Ne bi' da ti kvarim zadovoljstvo, ne mogu mnogo da pomognem jer se dvoumiš između gitara koje nisu baš moje miljenice. Nego, jesi li se informisao oko detalja o prelasku carine sa gitarom, i mene to kopka, možda na jesen otiđem i ja do Germanije, šta ako me đavo u'vati pa naletim na neku (gitaru) što mi se đasvi, ako je stavim pod mišku i naiđem na nekog buzzdovana na grani (nebitno dal' je naša ili mađarska), koji je scenario? Za uvoz kola sam se informisao (naši koriste najskuplje kataloge da bi rebnuli carinu (jedino ako je na računu koji pokazuješ veća cifra, e onda je uvažavaju)) a za tamburu mi je potpun mrak. Uzgred, kad spominješ Epiphone, jesi li gledao koliko to košta ovde, meni nešto kao 500 evra je paruština za Epiphonea (još bez potencijalnih zayebbancija na grani)...
Na granici racunaj na to da ce da ti rebnu carinu od 33 posto od cene gitare plus jebeni pdv....znaci mnogo,prijatelju....jedino da se pravis Tosa i ne prijavis je na carini pa te usere da prodjes,sto je vrlo ,vrlo tesko...a kad na dzitru od 5 glava moras da pljunes jos oko 170 evra,ne bude ti dobro...eto to ti je story,ukratko.... :cry:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 13 Aug 2010, 12:13

ako su samo te 4 gitare u pitanju ja bi uzeo hagstroma.ako ti se svidja kako zvuci i lezi ti ok to bi trebala biti gitara za to sto ti zelis.znaci hembakeri za panteru i dz dz dz,splitujes ih i sviras hendrixa i kompaniju.uostalom i sam si sebi odgovorio kada si rekao
ovaj hagstorm - vrlo lepe kombinacije zvuka, lak pristup visim pragovima, dobar i clean i dzdz, svirljivost ok.
po tvom opisu to je najbolja gitara od te 4 za ono sto tebi treba.ako pusta stim ili ti se ne svidja neki magnet taman to mozes i zameniti,rekao si da je budzet oko 500eura,a ona kosta oko 400 pa taman za gitaru+locking civije.tj ja bih odma uzeo locking civije.sta je sigurno,sigurno je.

Santana

Post by Santana » 13 Aug 2010, 13:37

Solomon wrote:Image
To je to, onda.
A ne znam zasto ti je stratokaster problem, tebi odgovara konstrukcija gitare samo ne magneti.
Kupis njega, bridz magnet iz njega utopis kod Koste i Saleta u Miksu za neku paricu (mislim da bi kupili) i ubacis neki hambaker u bridz poziciju za jos koju kintu.
Trece, lepo su ti rekli za carinu.
U Mitrosu imas valjda i za manje pare meksicke stratokastere.
A ima i silnih polovnjaka na prodaju kod nas medju njima.

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 13 Aug 2010, 19:45

Ja bih birao les paula ako vec hoces da pokrijes zanrove koje si naveo.

LazaRocker

Post by LazaRocker » 14 Aug 2010, 02:09

sad news. zvali smo danas jat, kretencine kazu da gitara ne moze da ide u rucni prtljag, vec mora da se stavi u prtljag sto znaci da je ogromna verovatnoca da cu moci da prodam delove na autopijaci. znaci gitara tek in serbia, ali hvala vam na svim savetima, molim za jos poneki ako ga imate.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 14 Aug 2010, 02:26

LazaRocker wrote:sad news. zvali smo danas jat, kretencine kazu da gitara ne moze da ide u rucni prtljag, vec mora da se stavi u prtljag sto znaci da je ogromna verovatnoca da cu moci da prodam delove na autopijaci. znaci gitara tek in serbia, ali hvala vam na svim savetima, molim za jos poneki ako ga imate.
onda definitivno strat, on moze da se rasklopi, pa ga sklopi u Srbiji :mrgreen: :ziveli:

LazaRocker

Post by LazaRocker » 14 Aug 2010, 02:28

Guitar_thrill wrote:
LazaRocker wrote:sad news. zvali smo danas jat, kretencine kazu da gitara ne moze da ide u rucni prtljag, vec mora da se stavi u prtljag sto znaci da je ogromna verovatnoca da cu moci da prodam delove na autopijaci. znaci gitara tek in serbia, ali hvala vam na svim savetima, molim za jos poneki ako ga imate.
onda definitivno strat, on moze da se rasklopi, pa ga sklopi u Srbiji :mrgreen: :ziveli:
ooh no, iam bad expirience sa sklapanjem i rasklapanjem strata. xD

Post Reply