Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
-
xmilanx
Drugari imam jedno pitanje za vas. Interesuje me za koliko mogu prodati svoj Fender Classic Player 50s. Kupljen prosle godine u junu. U odlicnom je stanju super ocuvan bez ogrebotina. Ovo me interesuje iz razloga sto planiram da kupim novi gitaru tako da znam otprilike koliko mogu dobiti za nju. Nazalost to nece biti bash skoro ali et'. Razlog zbog koga planiram da je promenim jeste zvuk koji je naravno za blues neku laksu rock varijanticu dok ja hocu nesto agresivnije, naravno za metal. Ili da jednostavno ubacim emg magnete u fender...

pa onda rokas

-
majtimika
-
pa uzimajuci u obzir za je nov 600 jura, za polovan mozes da trazis 400, ali uzimajuci takodje u obzir da je sada snizenje american deluxe modela i da oni kostaju od 700 do 900 jura, ako zaista zelis da je prodas onda oko 350 evra. to jest ako hoces kes. ako hoces zamenu onda trazi 450 pa sta ti ponude. takvo je vreme doslo da nemozes dobiti kes vise ni za fendera, ali zato za zamenu mozes dobiti sve od krompira, drva i koznih jakni pa do kola i gibona.
pozzz
-
xmilanx
400 mi je onako pristojno jer je dzitra kao nova

Jos je necu prodavati jer mi treba jos para za drugu. A i da je sada prodajem popusti ne traju vecno

Ja mislim da cu moci izvuci tih 400 jevreja. Sto se tice trampe gitaru u ovakvom stanju ne bih trampio nema tih para. Imam cak i racun. Hvala ti na pomoci u svakom slucaju jer stvarno nemam nikakvu predstavu o polovnim gitarama.
-
sirkan
meni je to naveca glupost da prodajes gitaru u bezcenje,ok malo niza cena za jako dobro ocuvanu gitaru,ali to da se spusta cena po 200 evra,to je ludilo...bolje ostavi tog strata za sebe pa skupljaj pare za neku drugu gitaru za cepacinu,greota da prodajes za te pare,stvarno.
-
majtimika
-
ne brate nije bescenje nego realna cena. da svi prodaju po realnim cenama gde bi nam bio kraj
-
Haralampije
Ako ti je ok gitarica,rokni dimaricu ili Smorenog Dankana i przi!
-
sirkan
majtimika wrote:ne brate nije bescenje nego realna cena. da svi prodaju po realnim cenama gde bi nam bio kraj
ma,kapiram ja da niko nema para i da se tesko prodaju gitare za kes,ali nije ni realno da novu gitaru koju si svirao u kuci pet puta prodas za 200 evra manje...meni je to suludo.Ok ako je gitara razvaljena i vidi se da je prosla sito i reseto,ali za nov instrument ja licno nikada ne bih skinuo toliko cenu,pa makar mi stajala kuci.
-
Jack Nape
Onog momenta kada je izasla iz prodavnice vredi 25 -30% manje. Nije mnogo ljudi dovoljno strucno da na licu mesta proceni sta kupuje zato preferiraju da daju vise kinte za novo, jer tamo imaju garanciju i vecu sansu ako je ozbiljna radnja da ih nece zajebati. Poenta je da ako sam ja kupac i ako mi je on nudi za 500 (600 nova) rado cu dodati jos 100 eur za sigurnost koju mi pruza zvanicni uvoznik. S druge strane 200 eur je vec neki podsticaj za odustajanje od te sigurnosti.
-
Jack Nape
sirkan wrote:majtimika wrote:ne brate nije bescenje nego realna cena. da svi prodaju po realnim cenama gde bi nam bio kraj
ma,kapiram ja da niko nema para i da se tesko prodaju gitare za kes,ali nije ni realno da novu gitaru koju si svirao u kuci pet puta prodas za 200 evra manje...meni je to suludo.Ok ako je gitara razvaljena i vidi se da je prosla sito i reseto,ali za nov instrument ja licno nikada ne bih skinuo toliko cenu,pa makar mi stajala kuci.
Hocu da kazem da nema nikakve veze sa tim da li neko ima ili nema para nego da se radi o prostom zakonu trzista koji funkcionise svuda.
-
xmilanx
Ma necu ja nju jos prodavati. Treba da skupim jos malo para. Hocu da uzmem neki LTD npr KH-602

nesto tog ranga ( ne zato sto je to signature serija - meni licno to nista ne znaci ). Fender je ok gitara ali za ono sto ja sviram nije. Magnete necu da menjam jer hocu nesto sa cime zice mogu da se spuste maksimalno - a da naravno nema suma. Inace ocuvana je super. Rekao sam imam cak i racun. Naravno ispocetka kada je budem prodavao necu joj ja stavii 400 cenu. Zasto? Zato sto kupci nemaju obzira. Hteo bi da mu spustam cak i tih 400 eura , sto nema smisla. Gitara je na thomannu 630 mislim. MIslim da cu moci izvuci neku normalnu cenu a ako ne bude necu bash da je potcenim. Kome bude cena odg proverice kakav je instrument, a on je kao nov. Kome se dja i kome cena odg mislim da ce da kupi, kome ne neka trazi dalje i neka mu je sa srecom.

-
Haralampije
Ne mozes da gledas thomman ili bilo koji,nego kolika je cena u domacim radnjama.sto je vec receno iznad,van radnje,kod preprodaje cena odmah pada,i mozes da potrazis masimalno 70% od ukupne cene u radnji,i to ako je nova(koji pisaju uz vetar,pa roknu maltene istu cenu ili samo malo nizu,obicno vise godinama po oglasima,ili po rubrikama gde ih ismevaju),a kod zamena mozes da furas u vrednosti gitare u radnji.
-
Jack Nape
xmilanx wrote:Ma necu ja nju jos prodavati. Treba da skupim jos malo para. Hocu da uzmem neki LTD npr KH-602

nesto tog ranga ( ne zato sto je to signature serija - meni licno to nista ne znaci ). Fender je ok gitara ali za ono sto ja sviram nije. Magnete necu da menjam jer hocu nesto sa cime zice mogu da se spuste maksimalno - a da naravno nema suma. Inace ocuvana je super. Rekao sam imam cak i racun. Naravno ispocetka kada je budem prodavao necu joj ja stavii 400 cenu. Zasto? Zato sto kupci nemaju obzira. Hteo bi da mu spustam cak i tih 400 eura , sto nema smisla. Gitara je na thomannu 630 mislim. MIslim da cu moci izvuci neku normalnu cenu a ako ne bude necu bash da je potcenim. Kome bude cena odg proverice kakav je instrument, a on je kao nov. Kome se dja i kome cena odg mislim da ce da kupi, kome ne neka trazi dalje i neka mu je sa srecom.

Da me ne shvatis pogresno 400 i malo preko je sasvim ok. No ne bih ti se ja od valjanoga stradze mogao rastati, al o ukusima ne treba.
-
xmilanx
Ne shvatam ja tebe ni malo pogresno. Ti imash svoj stav. A i meni je u cilju da ga prodam za sto vishe i naravno da ce biti to preko. Jer je gitara 630 nova tako da... Razlog zbog koga cu se ja rastati jeste sto mi treba nesto zesce. U svakom slucaju tebi hvala na odgovorima i pomoci

-
xmilanx
@haralampije razlog zbog cega ja gledam homann jeste to sto su na njemu dzitre i oprema najeftinije. Popust koji je trenutno u radnjama nece trajati vecno. Nemoj da me shvatis pogresno. Ja sam tebi zahvalan na tome sto si odvojio malo vremena da mi pomognes.
-
mislim_stvarno
xmilanx wrote:Popust koji je trenutno u radnjama nece trajati vecno.
sve vise mislim da je u pitanju igra prodavaca, oni dobijaju te gitare po nekoj ceni, navodno imaju drugu cenu, a prodaju po nekoj sasvim pristojnoj. Oni uvale musteriji za pravu cenu predstavnistva, musterija misli da je dobila popust i svi srecni. Jacksoni su im na popustu od 20% vec 10 meseci od prilike...