Poklopci za magnete?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Poklopci za magnete?
Dakle imam Ariju (Les Paul 1100) i hteo bih da stavim poklopce na magnetima iza dva razloga: izgleda prelepo, a drugo izgleda originalnije! Moje pitanje je da li utice i ako utice, u kolikoj meri na zvuk? Gibson u glavnom na svoje gitare stavlja te poklopce i sa njima se verovatno dobija prepoznatljivi zvuk, ali bih ipak da cujem strucno misljenje!
hvala
hvala
- mislim_stvarno
Re: Poklopci za magnete?
Metalni poklopci bi trebalo da dosta uticu na zvuk, i ako magnet nije pravljen da ima poklopce, to nece biti to....
BTW, Na zvuk Gibsona najmanje uticu poklopci
BTW, Na zvuk Gibsona najmanje uticu poklopci

Utice na zvuk, ko sto rece mislim_stvarno, zavisi od magneta do magneta. Obicno su vintage paf magneti "predvidjeni" da na njih idu poklopci.
Ono sto sam ja nasao vezano za to, je da magneti budu topliji/muljaviji sa poklopcima, zavisi kako ko to dozivljava

Ono sto sam ja nasao vezano za to, je da magneti budu topliji/muljaviji sa poklopcima, zavisi kako ko to dozivljava

Pa ja sada imam kintu samo za jedan. Da li ima razlike ako ga stavim na prvi ili na drugi magnet?
- Rocket Roll
Ima.makish wrote:Da li ima razlike ako ga stavim na prvi ili na drugi magnet?
Utiče u svakom slučaju. Mnogi gitaristi su skidali (i još uvek skidaju) poklopce sa oba ili samo jednog magneta - Mark Ford, Edž i Džimi Pejdž prvi padaju na pamet. Popularna praksa je skinuti poklopac sa bridge magneta.makish wrote:Moje pitanje je da li utice i ako utice, u kolikoj meri na zvuk?
Lako možeš da izguglaš tonu i po meditacija na temu "koliko je zvuk bistriji bez poklopca na magnetima". I Gibson ima dosta modela magneta koji dolaze bez poklopaca - jeftiniji Exploreri su dobar primer.
Pa bitno je u principu. Ja licno (opet nemoj da gledas moje misljenje kao jedino) bih ga stavljao na neck magnet, jer on je inace topliji...
Samo budi spreman da zvuk bude drugaciji, i ako ti se ne svidi nemoj toliko da insistiras na tome

Samo budi spreman da zvuk bude drugaciji, i ako ti se ne svidi nemoj toliko da insistiras na tome

Ja sam uvek za ton pre estetike, imao sam na gitari 2 stock magneta sa poklopcima, sad su u njoj SD JB i Jazz bez poklopaca, i mnogo su definisaniji od prethodnih.
Nevezano za poklopce, ja bih sada menao te magnete koje idu uz gitaru (nemacki su ali ipak je to kopija les paul-a). Pretpostavljam da sa boljim i jacim magnetima, poklopci i nece biti tolika prepreka sto se tice njihovog odziva.
Elelm, malo van teme, sta bi ste preporucili od magneta za l.p. otisao bih i do austrije, ali bih kupio neke dobre. Samo da napomenem, sviram blues, ali bih ipak pored tog classic blues zvuka i malo masniji (gibson) zvuk, pa ako imate nesto na tu foru vi mi recite
Elelm, malo van teme, sta bi ste preporucili od magneta za l.p. otisao bih i do austrije, ali bih kupio neke dobre. Samo da napomenem, sviram blues, ali bih ipak pored tog classic blues zvuka i malo masniji (gibson) zvuk, pa ako imate nesto na tu foru vi mi recite
DiMarzio PAF, Seymour Duncan 59, Duncan kombinacija Jazz neck/JB bridge, Duncan Pearly Gates (ZZ Top signature magneti, ne biva mnogo masnije od toga), a ako si lud za Gibson zvukom, imas i Gibsonove magnete (Burstbucker, mislim da imaju 3 osnovne varijante, tebi bi verovatno najbolje legla ona koju reklamira Gary Moore). I da, magneti koji su high output (npr. DiMarzio Super Distortion 3, ili Dimebucker od Duncana), nikako ne idu sa poklopcem, mislim da bi dobio potpuno istripovan zvuk. Poklopci su namenjeni za vintage i low-output magnete, npr. Duncan Seth Lover set, ili DiMarzio PAF Classic se prodaju sa poklopcima.makish wrote:Nevezano za poklopce, ja bih sada menao te magnete koje idu uz gitaru (nemacki su ali ipak je to kopija les paul-a). Pretpostavljam da sa boljim i jacim magnetima, poklopci i nece biti tolika prepreka sto se tice njihovog odziva.
- mislim_stvarno
Hoces da kupis druge magnete samo da bi mogao da im stavis poklopce??????makish wrote:Nevezano za poklopce, ja bih sada menao te magnete koje idu uz gitaru (nemacki su ali ipak je to kopija les paul-a). Pretpostavljam da sa boljim i jacim magnetima, poklopci i nece biti tolika prepreka sto se tice njihovog odziva.

- johnny_b_good
Koje Slash koristi magnete?JB?
Sorry za off
Sorry za off
Seymure, Alnico II Pro, otvorene bez poklopaca, i u necku i u bridgeu 

Hoces da kupis druge magnete samo da bi mogao da im stavis poklopce??????
[/quote]
ma jok, ja magnete kupujem kako god, ali pretpostavljam da bih se onda lakse odlucio za poklopce, tj sa kvalitetnijim magnetima

ma jok, ja magnete kupujem kako god, ali pretpostavljam da bih se onda lakse odlucio za poklopce, tj sa kvalitetnijim magnetima
stavi neki emg set,dobices brutalnu gitaru