Mislim da ipak postoji razlika medju tremolima. Npr JT580 (ne low profile) su se nazivali i oni pravljeni i u schellerovoj fabrici i u japanu (Takeuchi fabrika), tako postoje i dve varijante JT580LP. Jedna je crna sa skoro kockastom donjom plocom (ne znam kako se zapravo prevodi base plate na srpski

), druga je hromirana sa donjom plocom koja na zadnjoj strani ide pod nekim uglom. Zbog toga predpostavljam da nije isti kvalitet tog tremola na js i pro seriji, verovatno je druga fabrika i drugaciji materijal u pitanju.
Pogledaj slike i objasnjenje te dve varijante jt580lp, na ovoj stranici:
http://audiozone.dk/index-filer/TremoloInfoProject.htm
Prilicno sam siguran da je JS serija i ranije imala taj isti tremolo, JS30DK, mogu da proverim u starom katalogu ali me mrzi trenutno...
Drvo za telo je verovatno ostalo indijsko nesto,

ali negde procitah, ali ne znam sad da li sam to citao za pocetak js serije ili za ovu novu da je u pitanju basswood...
Sto se ibaneza tice, pre ce biti da je ovo jacksonov odgovor

Ibanez je svoju gio seriju poceo da pravi skoro identicnu RG seriji, dok je rg malo prosirio sarenijim finisima. Svi kozmeticki detalji su tu, bar na onim najboljim iz gio serije (grg270 npr sharktooth, binding na vratu, crna boja za telo dok je rg dobio neke zanimljivije), a sada je tu i edge3 tremolo, predpostavljam isti kao onaj sto ide na RGovima... Mislim da sam pre cuo za ta poboljsanja gio-a nego js, ali spremana su u isto vreme...