Ibanez AS73-BS vs dot do 400 eur

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
krmenadla

Ibanez AS73-BS vs dot do 400 eur

Post by krmenadla » 08 Sep 2010, 15:28

drugari, jel probao neko ovu gitaru? http://www.mitrosmusic.com/proizvod/588 ... z-AS73-BS/
vredi li para? valja li je uzeti, tj. gledam neke šupljikave do 400 jura... ima li neko neki predlog?

krme

Funkomat
MF veteran

Re: Ibanez AS73-BS vs dot do 400 eur

Post by Funkomat » 08 Sep 2010, 16:03

krmenadla

Post by krmenadla » 09 Sep 2010, 00:38

Funkomat wrote:Imas ovde par predloga
viewtopic.php?f=20&t=10846&hilit=335
da, hvala, čitao sam tu prepisku pre nekoliko meseci...
na žalost, problem sa ovom temom je što nisam dobio apsolutno nikakav odgovor! ;)
desetak gitara se pominje cenovnog raspona od 250-400 eur, šarena mišljenja, tako da se ništa ne može zaključiti...

pretpostavljam da i ne mogu dobiti ultimativni predlog koju da kupim za moje pare i moje potrebe, ali sam se nadao da se barem neka gitara izdvaja u ovoj kategoriji.

malo me je i ovo ponelo: http://www.musicradar.com/tuition/guita ... 300-213316 (bio sam se nameračio na Epiphone 335)
no opet sam naišao na ovom forumu gomilu pogrde na račun tog Epiphone-a 335, tako da sam bio odustao... nesigurnost iz neznanja! :oops:
ne znači mi mnogo da je probam, meni svaka zvuči isto ;) ali ipak bih za moje pare da dobijem što bolji kvalitet, jelte.

šta inače mislite o ovom sajtu tj. ovim njihovim top-listama? ima ih stalno, ja svratim s vremena na vreme, ima svega za raju, prava pijaca! :)

thanx,
krme

krmenadla

Post by krmenadla » 17 Oct 2010, 00:44

E, samo da se pohvalim - kupih danas polovni Ibanez AS50 Artstar, Korea, mnogo mi se dopao i kako zvuči i na oko! :)
Ovih dana nove žice i setup! :metal:

Nego, jel neko stavljao poklopce na hembakere? Mnogo mi lepše tako izgleda gitara nego kada se vide dva združena singl koila, mada sam pre neki dan slušao na Youtube-u Džimi Pejdža (valjda, više se i ne sećam) kako se zvuk prilično promeni kada se skinu tj. stave poklopci...

Krme

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 17 Oct 2010, 13:12

Brate Jimmy Page svira les paula od par 'iljada i ne mozes porediti sa tim...A da imaju uticaj poklopci

vlobrk

Post by vlobrk » 17 Oct 2010, 13:21

Cestitke za prinovu :bravo:

Baci neku fotku ili zvuk cisto da malo uzivamo.

Promeni se zvuk stavljanjem poklopaca tako sto izgubis malo visokih.To na ovakvom tipu gitare moze da bude sasvim OK.
Probaj na jednom magnetu pa ako ti se svidi onda i drugi.Ako ne bar si probao a nije preterano velika investicija.

krmenadla

Post by krmenadla » 17 Oct 2010, 22:00

vlobrk wrote:Cestitke za prinovu :bravo:

Baci neku fotku ili zvuk cisto da malo uzivamo.

Promeni se zvuk stavljanjem poklopaca tako sto izgubis malo visokih.To na ovakvom tipu gitare moze da bude sasvim OK.
Probaj na jednom magnetu pa ako ti se svidi onda i drugi.Ako ne bar si probao a nije preterano velika investicija.

Fala, fala :)

Evo, na ovom linku ima slika, nisam stigao da škljocam, vidim da je neko to već uradio umesto mene ;)
http://www.zimbio.com/Guitars/articles/ ... ric+Guitar
Nešto su slike na mom kompu presečene na pola, ali desni klik na sliku pa ono 'open picture' prikazuje sliku kako treba...

Da, evo gledao sam nešto 'Guitar Setup And Maintenance - Mark Arnquist', čini mi se da reče da nije neka frka, bez poklopca je zvuk malo agresivniji ali ne bi trebalo da bude problem, samo mala promena zvuka...
Videću, hoću prvo da je picne neki majstor, ima tu par stvari koje bih voleo da se srede dok se ne naviknem na njih... ;)

Krmetina

Post Reply