Fender stratokaster iz '70-ih
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Fender stratokaster iz '70-ih
Kupio bih Fendera iz '70-ih, pa me interesuje koja je godina najbolja, i koja je cena ok. Do koliko nije puno jel? Hvala
- Guitar_thrill
- MF veteran
Re: Fender stratokaster iz '70-ih
nema najbolje godine, ako se dobro secam negde sam citao da su do 72/73. valjda pravljene nesto bolje gitare,a od tada losije....
po mom misljenju nista preko 900e....ali naravno vecina onih koji prodaju ove gitare se nece sloziti sa tim
ja znam dve osobe koje imaju strata iz 70ih, i obojica su platili izmedju 600-700e....medjutim u poslednjih godinu dve ljudi naduvavaju cene tih gitara, pa tako cak i korejski squier sada kosta 300e po oglasima
po mom misljenju nista preko 900e....ali naravno vecina onih koji prodaju ove gitare se nece sloziti sa tim

ja znam dve osobe koje imaju strata iz 70ih, i obojica su platili izmedju 600-700e....medjutim u poslednjih godinu dve ljudi naduvavaju cene tih gitara, pa tako cak i korejski squier sada kosta 300e po oglasima

- Haralampije

mada tu nema pravila.E sad nema bas mnogo biranja,ne gledaj godinu(sem to da je iz sedamdesetih,ako to ganjas) vec u kakvom je stanju i kako radi.Danas ce ti retko ko prodati i ispod 1000,kace im cene od 1500 do 3000,naravno niko ne kupuje....i ubedjeni su da ce ih prodati,a za nizu cenu se vredjaju.
Mada bih ti predlozio da uzmes u obzir i reizdanja,koja su ipak u vecoj ponudi,a ima ih i u meksickoj i u americkoj varijanti.pa sta ti budjelar dopusti,mnogo su ujednacenije po kvalitetu nego njihovi matorci iz sedamdesetih,i ako nista barem ces imati siri izbor,uz ove koje upecas po oglasima pa da na kraju izaberes najbolje.
Имадох својевремено 2 стратокастера с краја седамдесетих, не знам шта ти је баш код тих запало за уво. Вероватно ти је пре запало за око (велика глава врата). 90% људи који су имали исте ће искрено рећи да ту нема неке посебне приче, ал' ајде да кажемо да су ни риба ни месо (ни мени није баш најјасније шта сам хтео да кажем, али ко разуме, схватиће...). Потпуно разумем да јуриш неки профил гитаре, рецимо сингл коил тон и све што иде уз њега али то задовољство можеш имати и за око 6-10 пута мању кинту, Сквајер Стандард рецимо, или 5 пута мању цифру (мехико), или 3 пута мању (јапи), или 2 пута мању (американац стар десетак година)...
П.С. Заборавих да споменем Видена и Блејда, непроцењиво...
П.С. Заборавих да споменем Видена и Блејда, непроцењиво...
Jedno pitanje, nisam bas iskusan, ako uganjam nekog da zvuci kako valja, da li da insistiram na originalnim magnetima ili to nije toliko bitno, ukoliko daje dobar zvuk? 

Инсистирај да ти звучи како ваља а приче о магнетима и лунарним утицајима на исте препусти доконим поповима овде на форуму, има нас довољно за то.zhezza wrote:Jedno pitanje, nisam bas iskusan, ako uganjam nekog da zvuci kako valja, da li da insistiram na originalnim magnetima ili to nije toliko bitno, ukoliko daje dobar zvuk?
- Haralampije
e sad bi ti dao ban na 6 nedelja i 2 dana,da sam moderator.Kako smes tamo neki Blejd,da uopste izjednacavas sa legendarnim Videnomeg303 wrote:П.С. Заборавих да споменем Видена и Блејда, непроцењиво...

TeoreCki,sta god da je ceprkano i menjano na Fenderu,automaCki smanjuje vrednost,koliko god da su skupi magneti ugradjeni(u Srbiji ovo skoro da ne vazi).E sad ako vec ganjas toliko da bas bude iz sedamdesetih,onda realno da bi jurio da sve bude stock,jer onda to- "fender iz sedamdesetih" ne znaci nista,ako ima menjane magnete(jer u svaku gore pomenutu,meksiko,amer,japanac,skvajeri.... mozes da ubacis koje god zelis,i onda ti je isti djavo sto je proizvedena pre 30 dina ili je od juce,sem ako neces da se hvalis nekome kako imas strata iz tih godinazhezza wrote:Jedno pitanje, nisam bas iskusan, ako uganjam nekog da zvuci kako valja, da li da insistiram na originalnim magnetima ili to nije toliko bitno, ukoliko daje dobar zvuk?

У праву си, само је Виден непроцењив, Блејда мош' да купиш Мастер кардом.Haralampije wrote:e sad bi ti dao ban na 6 nedelja i 2 dana,da sam moderator.Kako smes tamo neki Blejd,da uopste izjednacavas sa legendarnim Videnomeg303 wrote:П.С. Заборавих да споменем Видена и Блејда, непроцењиво...![]()
А ово за мешанце, тело хендмејд (крушка из чичиног дворишта), врат од комшијиног птичјег јавора и ЕМГ Гилмор електроника, све чешћа комбинација по огласима...