Izbor Les Paul-a do 220e

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Sava22

Izbor Les Paul-a do 220e

Post by Sava22 » 27 Sep 2010, 12:41

Ovo ce mi biti i prva elektricna gitara pa uzmite i to u obzir.Svirao bih GnR,Claptona,Zeppelin,Pink Floyd i domaci rok.Metal me ne zanima ali bi bilo pozeljno da bude dobra u distorziji.Iskljucivo Les Paul modeli do nekih 22k dinara.
Koji od ovih modela:
Epiphone Les Paul Special II -18500din
Career Elite Les Paul SDT -19000din
ili neki treci,koji mi preporucujete? Zvuk i finish su mi na prvom mestu.

Sava22

Re: Izbor Les Paul-a do 220e

Post by Sava22 » 27 Sep 2010, 20:00

U toj temi se bas i nisam snasao jer se prica o Vitage(za koji nemam para) i Apollo koji je za lestvicu ispod ova dva modela.
Molim vas,ako bi mi neko ukazao na vrline i mane oba pomenuta modela bio bih mu zahvalan.
Takodje me zanima pitanje sta bih dobio kada bi promenuo pickupe na Career-u i koje uzeti?
Svaki savet je dobrodosao.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Sep 2010, 20:19

Na onoj drugoj temi sam vec rekao, promenom magneta, dolazis do cifre od 350-400e koliko kosta Vintage nov, ili epiphon std crni, ili epi polovan, +/-50e, a sve su to ozbiljnije i bolje gitare, cak i od te sa budzenim magnetima...

eg303

Post by eg303 » 27 Sep 2010, 20:52

mislim_stvarno wrote:Na onoj drugoj temi sam vec rekao, promenom magneta, dolazis do cifre od 350-400e koliko kosta Vintage nov, ili epiphon std crni, ili epi polovan, +/-50e, a sve su to ozbiljnije i bolje gitare, cak i od te sa budzenim magnetima...
Е, а кад си већ дошао до 400е, учиш добро школу, добијеш све петице и када дође јун покажеш књижицу ближој и даљој родбини која на те твоје петице положи педесето-евронке, долазиш до цифре од 650е за коју можеш да купиш ЛП Студио али те у том тренутку буди мама јер касниш у школу...

eg303

Post by eg303 » 27 Sep 2010, 21:16

П.С. Купуј ту неку копију за паре које имаш и служиће те сигурно неколико година док се не стекну већ неки бољи услови за нешто више а приметио си да ти то "више" треба у међувремену. Све те копије ЛП око 200 евра су отприлике сличног квалитета, не верујем да ћеш ни на једној много добити или изгубити код неке даље продаје (када за то буде време...), знам да ће звучати многима неразумно и нелогично, али купи ону која ти се "на око" највише допада, мислим да доста и тај тренутак може да мотивише новог свирача, задовољство што држи нешто лепо у рукама...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 27 Sep 2010, 22:06

eg303 wrote:
mislim_stvarno wrote:Na onoj drugoj temi sam vec rekao, promenom magneta, dolazis do cifre od 350-400e koliko kosta Vintage nov, ili epiphon std crni, ili epi polovan, +/-50e, a sve su to ozbiljnije i bolje gitare, cak i od te sa budzenim magnetima...
Е, а кад си већ дошао до 400е, учиш добро школу, добијеш све петице и када дође јун покажеш књижицу ближој и даљој родбини која на те твоје петице положи педесето-евронке, долазиш до цифре од 650е за коју можеш да купиш ЛП Студио али те у том тренутку буди мама јер касниш у школу...
Sta je pogresno sa tim sto sam rekao? Ja nisam rekao da ne treba da kupuje tu jeftinu gitaru, niti da treba da kupuje epiphon, samo da je kupovanje jeftine gitare i ubacivanje u nju skupih magneta u startu, bacanje para, tj nije bacanje para, ali za te pare se da uzeti bolji instrument, sprava kakav ovaj jeftini ni sa kakvim upgradeom nikad nece biti...

Gitara 200e + par duncana/dimarzija/emga 150-200e = 350-400e u startu, a i dalje ta gitara nece biti bolja nego epifon/vintage/hamer/stagod od 350e novo ili polovno...

Aj svi da kupimo bulete, pa da im ubacimo neke besne magnete, sigurno ce biti bolje od svakog squiera i mexicanca... Ili uzmemo ibanez gio, ubacimo tri skupa magneta, original floyd, i sigurno ce ta gitara biti bolja od prestige-a jer on nema ni dimarzije ni original floyd (ovo je dosta slicna situacija onome sto se pojavljuje na nasim oglasima)... Ili mozda nece, mozda ce da krene da se raspada preklopnik magneta, da potovi krce, da pragovi seku dlan, da se civije rastimavaju, da vrat ima osecaj bejzbol palice...

Naravno, to moze biti ulaganje, tj da se cuvaju stock delovi, pa kad se odluci za zamenu instrumenta, ostaju mu odlicni magneti tremolo i sta sve koje ce ugraditi u tu bolju, ali ako trazis sto vise za svoje pare, mislim da ipak dobijas vise stock epifonom nego apolom i parom magneta...

Kao jeftino resenje, svaka od tih gitara ce posluziti odlicno. Drndanje po kuci dok se uci, probe sa drugarima, bilo sta... To stoji, bice savrsena dok ne osetis da ti nesto fali, da nesto ne radi kako treba, ali kupovina istih sa namerom budzenja, meni deluje glupo. Bilo koji instrument vise klase koji uzmes u ruku ce ih pokopati. Za budzenje je potrebna dobra osnova, a ja ipak ne verujem da su ove gitare to...
eg303 wrote:П.С. Купуј ту неку копију за паре које имаш и служиће те сигурно неколико година док се не стекну већ неки бољи услови за нешто више а приметио си да ти то "више" треба у међувремену. Све те копије ЛП око 200 евра су отприлике сличног квалитета, не верујем да ћеш ни на једној много добити или изгубити код неке даље продаје (када за то буде време...), знам да ће звучати многима неразумно и нелогично, али купи ону која ти се "на око" највише допада, мислим да доста и тај тренутак може да мотивише новог свирача, задовољство што држи нешто лепо у рукама...
slazem se sa ovim 100%

Vaske023

Post by Vaske023 » 28 Sep 2010, 02:28

:1: :)
Ljudi su ti vec sve lepo rekli.Ja bih ti predlozio jos samo ovu gitaru,video sam je u radnji al nisam stigao da je probam bio sam u zurbi.Inace mi deluje ok za te pare i jako smekerski sa tim magnetima :) .
http://www.musiccentar.com/i-4046/vinta ... cna-gitara
ImageImage
Jedino sto je kopija gibson lp '55 :) ...al mozda ti se svidi. :ziveli: !

eg303

Post by eg303 » 28 Sep 2010, 07:41

mislim_stvarno wrote:Sta je pogresno sa tim sto sam rekao?
Ма све си рекао ОК, него се ја мало занесох у зезању па реко да не размотивишем дечка и послах онај други пост после тога. :ziveli:
Него, ови Винтиџи, лепи су на око и доста одговарају изгледу оригинала, али ко их тера да шиље тај рог скоро до оштрине жилета, није ми јасно, има неко да се посече...

Sava22

Post by Sava22 » 28 Sep 2010, 11:22

Uf,taj zasiljeni zutac mi se uopste ne svidja :hide:
Jel Epiphone LP Special II ima bolje magnete od ovog Careera?(koji ce bolje zvucati?)
Jer me Career privlaci zbog izgleda a Epi zbog renomea a i ne izgleda lose,ipak su oni ekonomicni Gibsoni.
Od budzenja sam definitivno odustao.

eg303

Post by eg303 » 28 Sep 2010, 12:05

Moj ti je savet da potražiš neki Epifon, postoje milion godina i dalje će postojati, ove druge firme su od danas do sutra, lakše ćeš prodati Epi u nekoj budućnosti ili dati ga uz neku kintu za, recimo, Stratocaster.

Vaske023

Post by Vaske023 » 28 Sep 2010, 12:57

Sava22 wrote:Uf,taj zasiljeni zutac mi se uopste ne svidja :hide:
Jel Epiphone LP Special II ima bolje magnete od ovog Careera?(koji ce bolje zvucati?)
Jer me Career privlaci zbog izgleda a Epi zbog renomea a i ne izgleda lose,ipak su oni ekonomicni Gibsoni.
Od budzenja sam definitivno odustao.
:D ,jesu ga malko ukakili sa tim rogom,al' to je da mozes na svirci pivo lakse da otvoris :D .Najbolje je da odes do music media centra(jer tamo imaju obe gitare) i da probas i epi i career.Lepo uzmes koja ti se bude vise svidela.Recimo da bih ja dao malu prednost epiphone-u :) ...

Sava22

Post by Sava22 » 28 Sep 2010, 13:20

Uf sad sam nasao ovo cudo,gledah snimke i odusevljen sam.Odlucio sam se za ovo:

http://www.rondomusic.com/al2000csb.html

Samo imam jedan problem,gde ima ovo u Srbiji da se nadje?

Vaske023

Post by Vaske023 » 28 Sep 2010, 13:23

Koliko ja znam,nema nigde.Za agile sam citao da nije los,al' mislim da ga kod nas nikad nije bilo.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 28 Sep 2010, 14:05

Nema agile u Srbiji. Ne prodaju se nigde drugde osim na rondo music, i sve je online kupovina. Ne postoji mogucnost da se probaju, bar ne sedmozicane, a ne verujem da je situacija drugacija za ove. Ja vec duze vreme balavim nad njihovim sedmicama, jako su popularne na sevenstring forumu... :mrgreen: Mislim da bi ti poslali za Srbiju, sto ne znam sigurno, ali je gazda dosta pozitivan lik po onome sto sam citao na sevenstring.org, spreman je da izadje ljudima u susret, (poslali su liku u Madjarsku, ali to je potpuno druga prica koja nema mnogo veze sa nama :mrgreen: ), ali shipping, carina, porez ce te izaci k'o svetog Petra kajgana, ne verujem ispod 300-400e...

Post Reply