potreban savet
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
potreban savet
Zanima me koliko vredi Ibanez blazer iz 1981godine u odlicnom stanju. Lik mi trazi 500e ali mi deluje mnogo, mada je kao nov. Isti je kao na linku http://www.daftpaddy.com/ibanez/. Molio bih brz odgovor.
Re: potreban savet
Ne razumem se u cene, ali posle kratkog guglanja nadjoh ovo
http://cgi.ebay.com/Vintage-1982-Ibanez ... _500wt_949
Ako je to neko merilo, onda je stvarno previse...
http://cgi.ebay.com/Vintage-1982-Ibanez ... _500wt_949
Ako je to neko merilo, onda je stvarno previse...
bas neka navala tih vintidz 'baneza...
blazer je,koliko se sjecam,ne toliko kolekcionarska dzitra.post lawsuit najtrazeniji modeli su artist,destroyer,iceman i jos par modela neuobicajenog dizajna.cak i te gitare se krecu tu najvise do 600-800 e realne cijene,mada naleti neki jako trazeni opskuran model kao par artista i sl koji odu preko 'iljadarke.a ove low to mid cost serije (najcesce goli basswood,mislim da je taj blazer takav)ne idu preko 300 e sa sve koferom vani i u odlicnim stanjima.
nadam se da sam pomogao.
blazer je,koliko se sjecam,ne toliko kolekcionarska dzitra.post lawsuit najtrazeniji modeli su artist,destroyer,iceman i jos par modela neuobicajenog dizajna.cak i te gitare se krecu tu najvise do 600-800 e realne cijene,mada naleti neki jako trazeni opskuran model kao par artista i sl koji odu preko 'iljadarke.a ove low to mid cost serije (najcesce goli basswood,mislim da je taj blazer takav)ne idu preko 300 e sa sve koferom vani i u odlicnim stanjima.
nadam se da sam pomogao.
Da krenete od 250, pa onda da smanji cenu, vec kako se dogovorite. Bezobrazluk !
To je ta ali to je ubedljivo najjeftinija koju sam pronasao, nasao sam recimo ovaj oglas http://www.kupujemprodajem.com/Ibanez-C ... -oglas.htm a na nekim slovenackim oglasima je cak 850e. Zato sam ovde da me posavetujete. Molio bih misljenja
Hedastock mi je skoro isti kao Roadstar a drugar ga je prodavao za 300 e,opasna gitara
evo ovako,sinoc sam kod druga bio zajedno sa vlasnikom ibaneza da ga drug proba jer je prof muzicar. Uporedjivao ga je sa nekom yamahom koja je oko 350e i sa njegovim stratom fenderom i kaze da se extra svira,cak da nije siguran da njegov fender ima bolji zvuk. Za yamahu kaze da ne moze da pridje ni jednoj ni drugoj.E sad on se ne razume u cene ali kaze da je gitara odlicna da vidim za cenu na nekom forumu.Ovaj bi mi spustio na 400e bez kofera.Imam rok do sutra da mu javim pa ako mozete posavetujte me jos malo.Unapred hvala
Pozuri, pozuri, da ne proda nekom drugom , eno jos njih 10 ceka u redu i biju se ko ce da kupi ! Da, da ...
Mozda ces ti jednog dana odluciti da tu gitaru PRODAS . Tada ces saznati koliko ona vredi .
Mozda ces ti jednog dana odluciti da tu gitaru PRODAS . Tada ces saznati koliko ona vredi .
Da nije taj tvoj drug bolji drug sa tim sto prodaje gitaru 

Tu vec ima neke logike.kwiss wrote:Da nije taj tvoj drug bolji drug sa tim sto prodaje gitaru
ti ocigledno zelis da cujes: "da,uzimaj,isplati se za te pare",sustina je da ta gitara ne vrijedi realno toliko,kakvih 850 e pa za te pare za mjesec dva da nadjes pefektan skoro NOS primjerak blazera na ibeju sa sve carinom,pdv-om i slanjem.medjutim,svaka stvar tebi vrijedi onoliko koliko si spreman da platis,ako ti se toliko dopada,ima ti taj mojo koji trazis,450 e za gitaru koja ti se toliko dopada je prejeftino.
Ok ljudi,ubedili ste me.Nisam bas toliko naivan,samo mi se svidela gitara(zvuk i vrat). Da sam bas toliko hteo da je trgujem ne bih ovde ni pitao.U svakom slucaju hvala na savetima. Evo jos jedno pitanje ako moze?Koliko po vama ova gitara realno vredi i sta je lose na njoj i da li je neko od vas svirao nekad na njoj?
Ne razumem se u cene preterano a jos manje u Ibanez-e ali posto si trazio savet evo jednog.
Ako ti vec neko kaze koliko gitara vredi (obicno je uvek manje u odnosu na .....ovo i ono) neka ti nadje da je kupis po toj ceni ili neka ti proda svoju,opet po toj ceni.
I ona sa eBay-a je narasla na skoro 300$.
Ako ti vec neko kaze koliko gitara vredi (obicno je uvek manje u odnosu na .....ovo i ono) neka ti nadje da je kupis po toj ceni ili neka ti proda svoju,opet po toj ceni.
vlobrk wrote:Ne razumem se u cene preterano a jos manje u Ibanez-e ali posto si trazio savet evo jednog.
Verovatno si u pravu. Brat mi je danas kontaktirao lika koji svira u jednoj od nasih medijskih kuca,inace mu je to prijatelj i kaze da su to gitare koje su proizvodjene u Japanu i da nisu bile nista gore od fendera(osim sto su bile jeftinije), da su cak i bolji zvuk imale. Usput lik je danas prodao gitaru za 450e za koferom. Nema veze naletece vec neka druga pre ili kasnije. Ako neko ima neku da prodaje neka se javi, ali preferiram starije gitare u odlicnom stanju.
uh,sta se i na ovom forumu radi.
ibanez,kao firma tih 80tih je pravila brdo modela unutar jedne klase.taj blazer ide od najjeftinije varijante (sklepano drvo,magneti,najjosnovniji hardver i najjeftiniji hardver pa do tada hi tech gitara.znaci nije svaki ibanez iz 80tih kultan i dobar,a po najmanje da vuce kolekcionarsku vrijednost,pa samim tim i cijenu.takvih modela ima,kao sto napisah,kao sto su stanley-jev iceman,phil collen destroyer,destroyer I,top artist modeli,itd.blazer,ponavljam nije jedan od njih,samim tim ne moze imati takvu cijenu.
opsti konsenzus je da NM i M stanja ibaneza iz osamdesetih idu ako su ovi obicni modeli i sa koferom najvise do 600 dolara (rijedak finis,NOS stanje,neka narocita budzevina,itd su ti od 500,600,sve ostalo je ispod),a ovi kolekcionarski modeli idu preko 600 dolara.e,posto je ovo srbija,nemamo pristup inostranom onlajn trzistu i uopste kolekcionarskom inostranom trzistu,taj konsenzus nije obavezujuci,tako da jedan blazer moze da ide i preko 400 e a da npr artist 350 ms ode za 800 e( na zapadu lako bi otisao za bog te pitaj koje novce) ili Allan Holdsworth model za 600 e.sto ne znaci da je objektivna vrijednost tolika,tesko da balkan moze biti reper u formiranju cijena.
a to mitsko da su ti ibanezi osamdesetih neke nedostizne gitare u sonickom smislu,nije tacna,istina je da su se tada kao nov igrac na vec formiranom trzistu trudili dosta,i to su dobre gitare.ponavljam,dobre,nisu to masterbuiltovi,to je industrijska gitara,fabrika je u pitanju.
ibanez,kao firma tih 80tih je pravila brdo modela unutar jedne klase.taj blazer ide od najjeftinije varijante (sklepano drvo,magneti,najjosnovniji hardver i najjeftiniji hardver pa do tada hi tech gitara.znaci nije svaki ibanez iz 80tih kultan i dobar,a po najmanje da vuce kolekcionarsku vrijednost,pa samim tim i cijenu.takvih modela ima,kao sto napisah,kao sto su stanley-jev iceman,phil collen destroyer,destroyer I,top artist modeli,itd.blazer,ponavljam nije jedan od njih,samim tim ne moze imati takvu cijenu.
opsti konsenzus je da NM i M stanja ibaneza iz osamdesetih idu ako su ovi obicni modeli i sa koferom najvise do 600 dolara (rijedak finis,NOS stanje,neka narocita budzevina,itd su ti od 500,600,sve ostalo je ispod),a ovi kolekcionarski modeli idu preko 600 dolara.e,posto je ovo srbija,nemamo pristup inostranom onlajn trzistu i uopste kolekcionarskom inostranom trzistu,taj konsenzus nije obavezujuci,tako da jedan blazer moze da ide i preko 400 e a da npr artist 350 ms ode za 800 e( na zapadu lako bi otisao za bog te pitaj koje novce) ili Allan Holdsworth model za 600 e.sto ne znaci da je objektivna vrijednost tolika,tesko da balkan moze biti reper u formiranju cijena.
a to mitsko da su ti ibanezi osamdesetih neke nedostizne gitare u sonickom smislu,nije tacna,istina je da su se tada kao nov igrac na vec formiranom trzistu trudili dosta,i to su dobre gitare.ponavljam,dobre,nisu to masterbuiltovi,to je industrijska gitara,fabrika je u pitanju.