Cudan zvuk na 6toj zici?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- johnny_b_good
Cudan zvuk na 6toj zici?
Imam problem.Od nedavno poceo mi se cuti nekakav cudan zvuk na 6toj zici od 11. do 18. praga.Znaci samo ta 1 zica (bilo da je gitara u pojacalo ili na suvo).Zvuk je kao neki brzi tremolo
,nekako zvekece,odzvanja...Zice su 9ke,i dosta su spustene ali ne dodiruju pragove.Verovatno bih trebao uraditi setup ali zanima me sta to moze biti?

Re: Cudan zvuk na 6toj zici?
verovatno nut
matore zice
- johnny_b_good
Moguce ali vidi,imao sam i jos uvek probl na 10tom pragu,ista zica,nekako je odzvanjao,zvecao vise bilo one nove ili stare.Ne znam mozda setup ili vrat da vidim.majtimika wrote:matore zice
zvecanje je jedna stvar i resava se setapom ali tremolo efekat koji si opisao na visim tonovima je 99.9% do same zice
Ako nije zica onda pokusaj da malo pomeris Truss Rod.Mozda se olabavio i vibrira.
Ovaj efekat obicno daju deblje zice zbog jacih vibracija.Pokusaj,nista te ne kosta.
Sesta ili prva zica?(najdeblja/najtanja)
Ovaj efekat obicno daju deblje zice zbog jacih vibracija.Pokusaj,nista te ne kosta.
Sesta ili prva zica?(najdeblja/najtanja)
- johnny_b_good
Najtanja.Imam jednu novu stavicu pa cu javiti.
- johnny_b_good
Pomoglo je menjanje zice.Hvala
Pa promeni onda i ostalih pet,reda radijohnny_b_good wrote:Pomoglo je menjanje zice.Hvala

Koliko ti je stara bila ta zica?
godinu

- johnny_b_good

- Haralampije
auuu,predugo ih drzis...i posle metar dana,normalno je za ocekivati bilo kakve probleme.
To je bas tuzno.Nije godinu.Pa 4-5 meseci .Nemam ja trenutno para za sve zice ja sam student .Al i dalje mi malo zveci 10ti prag vec duze vreme al nikako setup da odradim.Vecih problema za sad nemam
- johnny_b_good