Da li ova kopija/replika vredi ovoliko?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Da li ova kopija/replika vredi ovoliko?
Evo otvorio sam ovu temu da vidim da li ova kopija Gibson Les Paul-a goldtop-a po kvalitetu vredi 400e. Evo i oglasa:
http://www.kupujemprodajem.com/Les-Paul ... -oglas.htm
http://www.kupujemprodajem.com/Les-Paul ... -oglas.htm
Re: Da li ova kopija/replika vredi ovoliko?
nema informacija ni koje je drvo ni magneti ni hardver (mada civije mi lice na oridji vintidz).
jedino sto moze da se zakljuci da estetski je korektno odradjena,i da je set nek,mada za 400 e i treba da bude.malo mi se cini da su inlayji malko isfuserisani,ali moze to biti i do svijetla.
sve u svemu,premalo informacija.
jedino sto moze da se zakljuci da estetski je korektno odradjena,i da je set nek,mada za 400 e i treba da bude.malo mi se cini da su inlayji malko isfuserisani,ali moze to biti i do svijetla.
sve u svemu,premalo informacija.
Pa to i ja kazem zato sam i napravio ovu temu, da vidim da li neko nesto moze da mi kaze na osnovu izgleda. Ja sam ovom coveku sto prodaje poslao da stavi malo vise informacija... 

- Haralampije
Pa ako je stvarno pravljena ovde,to jest rucni rad,a ne neki kineski laznjak,ako zvuci ok,ako je izrada ok,ako se majstor potrudio da ga napravi(jos ako je nadaleko cuveni Viden
).....sto da ne u tom slucaju je i premala cena...ali posto je to k/p sve treba uzeti s rezervom.
Stvarno ubio se od informacija,nit' od cega je,nit' koji magneti,nit' ko je pravio,ni kada,nista.

Stvarno ubio se od informacija,nit' od cega je,nit' koji magneti,nit' ko je pravio,ni kada,nista.
- johnny_b_good
Bogami fino na izgled,e sad kako zvuci
...

Moje mišljenje je da ne treba istrčavati u ofsajd k'o Pipo Inzagi (ako je reč o tome da samo izgled gitare mami na blud). Jeste, liči k'o bakin kolač, ali svi ste videli one kineze koji još više liče a u Americi su 99$. Polako, pacovskim kanalima, i ti "ce tung les polovi" dolaze na teritoriju Srbije, cenim da uz sve rekete i lihvarske apetite moraju da budu oko 250neurona u bliskoj nam budućnosti (eto sjajne ideje za sposobne privrednike: anketirajte raju na MF koliko bi njih kupilo "ce tung les pola" po iskalkulisanoj ceni (ne zaboravite da su one u USA 99$-retail price!), ako se nađe dovoljno za brodski kontejner, može da se desi i ova situacija: Osoba A: Gde ideš?, osoba B: Do grada da kupim žice a možda i Les Pola...) Za cifru koja konvergira 500 evra par puta sam naletao na radove M. Tasića na KP, nijesam probao nijedno od tih ćemana, ali kažu da je nešto bolji od Videna...
Gde ih ima za 99$?
Kupio bi ako je stvarno ta cena.
Ma, kupio bih i ja i to par komada, ovih dana izlegli se komarci, uflekao sam zidove, ne da bi legli umesto lamperije preko tih fleka, baš nešto gledam...vlobrk wrote:Gde ih ima za 99$?
Učukaj u Youtubetu ključne reči (dolari, kineski les polovi, brodski podovi, morski plodovi...), bio je poseban thread na ovoj temi, pročeprkaj malo i naćićeš, ta cena je preko okeana.
- rockozaurus
Ovo bi mogao da bude cika Mirko Tasic,on je jedini(a mozda i nije) graditelj gitara koji pravi Gibsonove kopije i stavlja njihov logo(sto po meni nije u redu, al ajde...).Ako je njegova gitara, vredi i to debelo...Ako nije, onda ne znam, moze da bude i malo a boga mi i veoma mnogo!Da su bolje fotografije da moze da se vidi detalj, magneti, materijal...ah, bilo bi nam svima lakse. 
P.S.Gledam i ova ledja, mnogo mi to nesto orange...

P.S.Gledam i ova ledja, mnogo mi to nesto orange...
Last edited by rockozaurus on 20 Oct 2010, 20:21, edited 2 times in total.
Znam da je preko Okeana.U Kini su 250-300$.
Mislio sam da znas neki konkretan sajt gde bi mogao da pogledam.
Mislio sam da znas neki konkretan sajt gde bi mogao da pogledam.
od ovog lika nista nije ono sto kaze. ja sam mu u zamenu jednom prilikom dao ariju legend koji je kupljena u radni za 90 eura a on je kasnije iako je znao sta je u pitanju, uz neke izmene (tipa promenio je oblik glave i masku) prodavao kao japanski telac vrh vrhova, sega mega fap masina.
tako da bih ja coveka zaobisao u sirokom luku, kao i sve sto prodaje
- johnny_b_good
Mozda je maska kljuc pravog zvuka

- Haralampije
vlobrk wrote:Gde ih ima za 99$?
Zar ti nije bitnije kako radi,a ne samo da pise Gibson,kako bi se hvalio neukima da je oridjidji.

za 100 $ pametnije kupiti neki magnet ili pedalicu kakvu
- Guitar_thrill
- MF veteran
a ja bas hteo obrnuto da napisem, kada sam prodavao nekog tubescreamera koji je imao problem sa prekidacem, covek mi je za dzabe poslao par prekidaca, i usput jos gomilu koncerata i cd-ova tek tako, nije nista trazio za uzvrat itd....majtimika wrote:od ovog lika nista nije ono sto kaze. ja sam mu u zamenu jednom prilikom dao ariju legend koji je kupljena u radni za 90 eura a on je kasnije iako je znao sta je u pitanju, uz neke izmene (tipa promenio je oblik glave i masku) prodavao kao japanski telac vrh vrhova, sega mega fap masina.

Ma vidi,ja sam klinac i gitara mi sluzi da muvam ribe koje su danas uglavnom sponzoruse i veruj mi bitno je da pise Gibson.Zar ti nije bitnije kako radi,a ne samo da pise Gibson,kako bi se hvalio neukima da je oridjidji.
za 100 $ pametnije kupiti neki magnet ili pedalicu kakvu
Dok se provali da nije oridjidji vec pros'o voz.