"Shielding" gitare... Pomoc-saveti

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

savio

"Shielding" gitare... Pomoc-saveti

Post by savio » 21 Oct 2010, 16:31

Radio sam "shielding" ili ti faradejev kavez u gitari radi smanjenja shuma (pogotovu single magneta). Radio sam po ovome:
http://www.guitarnuts.com/wiring/shielding/shield3.php
,posto nesto drugo ni nema bash na netu. Recimo samo da mi nije uspelo :D. I to ne da mi nije uspelo nego je cak i malo gore. Sum se pojacao. E sad, ja sam to procitao i prostudirao nekih 15-ak puta. Gitaru sam otvarao, lemio, drndao nekih 10-ak puta. SVE sam uradio kao sto pise (sem dodavanja nekog kondenzatora koji sluzi samo kao zashtita od elektricnog udara... pih :D). Ali jedno je sigurno imam neki "ground loop" sto bi rekli ameri.
Radio sam sa alu-folijom (za kuhinju), sve je provodno i provereno, svuda ima kontakt. Nisam bash tolki retard kad je u pitanju lemljenje potova, magneta, prekidaca i uopste gitara (jbga elektrotehnicar :p) al sve jedno pitam da li je neko to uspesno radio i da li ima neki savet? Pomoc mi stvarno treba posto unishth gitaru :D.
U sustini ovo mi je trenutna situacija: Image

Kao sto se vidi izcupo sam tonski potenciometar (pacifika ima samo jedan) misleci da nije mozda on nekako problem.... e pa nije. Nemam vise ideju sta da radim, cak sam sve izolovao izolirkom i sto treba i sto netreba, nista nije u kontaktu sa folijom.
Ljudi pomoc!!

xspaceman

Re: "Shielding" gitare... Pomoc-saveti

Post by xspaceman » 21 Oct 2010, 17:30

predpostavljam da si uzemljio foliju??stvarno ne znam sta bi moglo da bude...i mene bas interesuje posto nameravam da u skorije vreme šildujem gitru! nadam se da ce neko strucniji vec odgovoriti na ovo pitanje!

savio

Post by savio » 21 Oct 2010, 17:38

folija uzemljena kako treba, dobar kontak ima, sve provereno sto se toga tice. Nadam se i ja da ce neko reci neku pametnu... ;)

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 21 Oct 2010, 17:45

Možda ti je loše uzemljenje pojačala,ili same kuće? :idea:

rockozaurus

Post by rockozaurus » 21 Oct 2010, 17:47

Ja se ne razumem u elektroniku ali sam cuo od mog sina(koji se razume)da se vrlo cesto po netu kace pogresne sheme... ne bih znao zasto?Tako da mislim da bi ova shema trebalo da bude proverena od nekog strucnjaka.Nisam pomogao al sam se zato pametnim napravio... :O.o:

savio

Post by savio » 21 Oct 2010, 17:55

sa uzemljenjem u kuci nisam imao nikada problema, a gitaru sam probao i na drugom pojacalu ista je stvar, tako da do toga nije. Sto se tice seme mislim da je dobra, posto sam video dosta ljudi po netu koji su radili po tim istim instrukcijama i uspeli su. Tako da sam najverovatnije ja nesto zajebo, al neznam sta. Sve sam pregledao, probao, izolovao, prelemio vise puta. Nema vajde... Mora da je neka glupost koja mi je promakla... Treba mi neki iskusan lik da mi kaze "a jesi probao da..." e onda ja kaem "nisam" probam i uspem :D

rockozaurus

Post by rockozaurus » 21 Oct 2010, 18:11

----------------------------------------
Last edited by rockozaurus on 21 Oct 2010, 18:13, edited 1 time in total.

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 21 Oct 2010, 18:11

a jesi probao da kupis bolju gitaru ? :mrgreen:

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 21 Oct 2010, 18:12

ej gari poceo si da smaras opasno! ;)

Vrati sve ne staro moj ti je savet (i ja imam Pacifiku i vec sam je shield-ovao) evo ti ako se ne secas kako je bilo:
Image
http://www.guitarhotrod.com/modifiedguitar.html

Imas Pacificu zaboga, a ona iako ima "fine" magnete i nisu neki (noiseless), pot-ovi su ti sranje, zice koje koristis nisu dobro oklopljene.
Je l ti treba jos PAMETNIH kometara da te spuste na zemlju?!
:ziveli: :bambi:

savio

Post by savio » 21 Oct 2010, 18:23

heh... sad nema nazad!! svi ste protiv mene ali JA CU USPETI!! :metal: Makar trajalo godinama (ili kupio noisless singlove :XD: ) ali nece vise sustati!!
Solomon wrote:a jesi probao da kupis bolju gitaru ? :mrgreen:
solomon brate, da sam kupio nesto da valja, nebi imao sta sad da radim :D

Haralampije

Post by Haralampije » 21 Oct 2010, 18:24

A noiseless magneti da se uzmu,ako sum toliko nervira?

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 21 Oct 2010, 18:47

Onda proveri još samo jesi li se ti uzemljio preko kobilice.Tačnije taj šum mora prestati kako dodirneš žice gitare,ništa više mi ne pada na pamet,osim naravno da je loš kvalitet gitare i tako to.....

Evo pokušaj da uopšte ne diraš metalne delove na gitari i ako čuješ nešto ti se dohvati žica,pa ako šum ne prestaje onda je verovatno to u pitanju.

savio

Post by savio » 21 Oct 2010, 19:06

Ne, Nista se nedesava kad diram ili nediram metalne delove. A sto se kvaliteta gitare tice, u globalu to je jako dobra gitara (po meni mnogo bolja od svakog squiera ili fendera meksikanca, a sa zamenom elektronike - konkurent fenderu or'ginal), jedina i najveca mana jeste bash elektronika koja je sacuvaj boze. Al to nije nista sto 200e nemoze da resi, al naravno i da imam odakle mi... Za sad bi samo 'teo da ne suste tolko singlovi dok polako shtekam kehs za bolje magnete...

Haralampije

Post by Haralampije » 21 Oct 2010, 19:14

savio wrote:Ne, Nista se nedesava kad diram ili nediram metalne delove. A sto se kvaliteta gitare tice, u globalu to je jako dobra gitara (po meni mnogo bolja od svakog squiera ili fendera meksikanca, a sa zamenom elektronike - konkurent fenderu or'ginal), jedina i najveca mana jeste bash elektronika koja je sacuvaj boze. Al to nije nista sto 200e nemoze da resi, al naravno i da imam odakle mi... Za sad bi samo 'teo da ne suste tolko singlovi dok polako shtekam kehs za bolje magnete...

pa fenderi imaju istu elektroniku(MIM i MIA)
Jbg,kompletna elektronika s magnetima ti je trecina vrednosti gitare

Nadji CTS potove i kvalitetnije zice,pa isprobaj.Da li ti je i pikgard sildovan?
Koji kabl koristis,i do njega moze biti,ako je neki krs.

savio

Post by savio » 21 Oct 2010, 19:23

Haralampije wrote:Da li ti je i pikgard sildovan?
yep
savio wrote:Nadji CTS potove i kvalitetnije zice,pa isprobajKoji kabl koristis,i do njega moze biti,ako je neki krs.
prilicno sam dekintiran, zato i hocu da nabudzim sto bolje mogu bez novaca. Nije do kablova, jesu krsh al probo sam vise sa svima je isto. Nije sigurno do kabla.

Post Reply