Squier Classic Vibe '60s Stratocaster : Zink Block VS Big Br
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Squier Classic Vibe '60s Stratocaster : Zink Block VS Big Br
Funkomat i ja smo pokušali da napravimo experiment, i vidimo da l' se nešto postiže kada se umesto tremolo cink bloka stavi veliki blok od mesinga.
Re: Squier Classic Vibe '60s Stratocaster : Zink Block VS Big Br
odlichna tema, iskreno voleo bih da je vise ovakvih stvari na MF-u, sto se tice samo snimka u pitanju su nijanse, mada je mnogo bitnije kako to sve izgleda onom ko svira, mislim na vibracije, sustain i sve, i to verovatno niste uspeli da prenesete ovim snimkom. Ja dajem prednost naravno masivnijem Big Br-u
za trud
mislim da bi imalo efekta i da nadjete i stavite orig Fenderove federe koji su deblji i masivniji od ovih na Squierima, kao i sam nosac i srafove koji ih nose.

mislim da bi imalo efekta i da nadjete i stavite orig Fenderove federe koji su deblji i masivniji od ovih na Squierima, kao i sam nosac i srafove koji ih nose.
Last edited by dweezil on 23 Oct 2010, 18:57, edited 1 time in total.
Ne cuje se bas sjajno... uzivo je mnogo veca razlika.
Super si odradio video ali hajd okaci i mp3 snimak pa da cujemo bez jutub kompresije.
Super si odradio video ali hajd okaci i mp3 snimak pa da cujemo bez jutub kompresije.
Tačno. Pod prstima, i uopšte dok sviram osećam promenu! Na snimku se (pored toga što je malo lošiji) može naslutiti neka mala promena, ali se dosta toga oseti u toku sviranja!dweezil wrote:odlichna tema, iskreno voleo bih da je vise ovakvih stvari na MF-u, sto se tice samo snimka u pitanju su nijanse, mada je mnogo bitnije kako to sve izgleda onom ko svira, mislim na vibracije, sustain i sve, i to verovatno niste uspeli da prenesete ovim snimkom. Ja dajem prednost naravno masivnijem Big Br-u![]()
za trud

Upravo razmišljam o tome...Funkomat wrote:Ne cuje se bas sjajno... uzivo je mnogo veca razlika.

Eto...
Nego uzivo je zaista skroz druga prica. Kada si mi rekao da su zice na gitari pre zamene bloka bile stare jedan dan, nisam mogao da verujem. Mislio sam da je tolika razlika u zvuku 90% zbog starih-novih zica ali ovako je, kao sto si i sam rekao, jedno 50% zbog zica i 50% zbog bloka sto bi znacilo da je blok sou napravio.

Nego uzivo je zaista skroz druga prica. Kada si mi rekao da su zice na gitari pre zamene bloka bile stare jedan dan, nisam mogao da verujem. Mislio sam da je tolika razlika u zvuku 90% zbog starih-novih zica ali ovako je, kao sto si i sam rekao, jedno 50% zbog zica i 50% zbog bloka sto bi znacilo da je blok sou napravio.

Ma one Dunlop-oveFunkomat wrote:Eto...![]()

- Haralampije
Cak i preko jutjub snimka se cuje mala razlika u koris' veceg bloka.
Fankomatu,el to onaj blok koji si,narucio preko GFS-a?
Fankomatu,el to onaj blok koji si,narucio preko GFS-a?
Jeste. Ziletovoj vintage kobilici odgovara savrseno.
Rekoh ja vec u jednom postu da mesingani blok cudo pravi...proverena stvar. 

Sjajna tema, jer je to jedna od modifikacija koje ja planiram da uradim na svom 60's-u... Bilo bi super da okacite i mp3, da malo vise osetim razliku u zvuku...
Ako nije tajna, kolika je investicija taj masivniji tremolo block i kako doci do njega?
Ako nije tajna, kolika je investicija taj masivniji tremolo block i kako doci do njega?
bla bla truc truc nja
Što se .mp3 snimka tiče isti je kao i ovaj na snimku. Pokušavao sam da ga konvertujem, al' i dalje je kvalitet isti, tako da nema svrhe da ga postavljam. A za cenu vidi sa Funkomatom. Mislim da blok moraš naručivati sa neta. U svakom slučaju Funkomat će ti to bolje objasniti.nemirkv wrote:Sjajna tema, jer je to jedna od modifikacija koje ja planiram da uradim na svom 60's-u... Bilo bi super da okacite i mp3, da malo vise osetim razliku u zvuku...
hahahahaha Hejteru! Živ bio pa probao!majtimika wrote:bla bla truc truc nja

ne bio sam jako pijan