Da li može nekako da se prelemi petopolni prekidač (SSS magneti) da u donjoj poziciji umesto bridge magneta bude bridge + middle. Dakle da umesto u drugoj poziciji B+M bude na prvoj. Isto tako i za neck+middle.
Ukratko, da li petopolni prekidač može da se namesti da radi ovako:
Neck+Middle - Neck - Middle - Bridge - Bridge+Middle?
99.9% sviram sa distorzijom, a prebacivanjem na Bridge+Middle dobijam humbucking efekat, tj ne zuji mi gitara na pojačalu.
E sad, kad sviram solo deonice prebacujem na Neck+Middle jer mi je donekle bolji zvuk za to, a nervira me kad u sred sviranja moram da prebacujem nazad prekidač jer sam omašio za jedan stepen, u oba pravca.
Planiram da u skoroj budućnosti nabavim single size humbucker, ali trenutno kupovanje bilo čega nije opcija jer nemam ni dinara, ali bukvalkno, pa tražim privremeno rešenje. Ako može, može, ako ne, jbg.
Hvala unapred.
Mala pomoć oko petopolnog prekidača
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: Mala pomoć oko petopolnog prekidača
Ne moze.
Ono sto mozes je da dodas jedan dpdt prekidac da pali gasi srednji magnet. Tako mozes da imas srednji uvek ukljucen a petoplonim prekidacem mu dodajes neck ili bridge.
Ono sto mozes je da dodas jedan dpdt prekidac da pali gasi srednji magnet. Tako mozes da imas srednji uvek ukljucen a petoplonim prekidacem mu dodajes neck ili bridge.
stavi nesto u onaj prorez od switcha, da nemoze da ide na 1. i 5. poziciju
tako da u svirci kad ga cimnes on dodje do te blokade i tu ostane (na 2. ili 4. poziciji ) 

@Funkomat: Ah damn it. Hvala u svakom slučaju.
@Solomon: Nije ti loša ideja. xD
@Solomon: Nije ti loša ideja. xD
ma samo improvizacija
evo npr, uzmes cackalicu, odsjeces dio koliko ti treba i lijepilom ga ulijepis u prorez

evo npr, uzmes cackalicu, odsjeces dio koliko ti treba i lijepilom ga ulijepis u prorez

jbt ja sam to radio sa svojim squierom. ne mogu da verujem da se nego setio toga. xD (to sa cackalicama)