Anketa

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Koja je od navedenih gitara vaš favorit ?

Ibanez - JS2400
9
14%
Music Man - Axis Super Sport Ball Family Reserve
21
32%
Paul Reed Smith - 25th Custom 24
35
54%

Total votes: 65

fatbastard

Anketa

Post by fatbastard » 18 Nov 2010, 12:13

Po mom mišljenju, o samom kvalitetu izrade nema rasprave kada su ove tri gitare u pitanju...
Probao sam sve tri i sa sve tri je zaista jako lako dobiti ton koji želite od hard&heavy-a preko pop-a pa do jazz-a i klasike... (žanrovi koje sivram)
Svaka ima nešto svoje što upotpunjuje ton i daje mu određenu prepoznatljivost...
PRS ima zaista dobre basove, pun zvuk, mas', sustain, u fazonu nadrkanog LP-a... (svirao sam Custom 24 Standard, ne 25th)
MM mi se uvek činio kao određena evolucija Fendera, zvuči jako dobro (manje svirljiva gitara od druge dve) ali i za nijansu konkretnija, jako precizna, krupan ton...
JS je sama za sebe, neću pominjati ni jednog proizvođača jer nisam uspeo da napravim paralelu... Zvuči stvarno posebno, jako dobro u svim registrima, ogromna kontrola tona na samoj gitari (slično je i na PRS-u), floyd koji ne raštimava gitaru, prelep zvuk na neck magnetu...
Kupujem jednu od njih tri (a posle i druge dve, čim opljačkam nešto :) ), pa me, pored toga što ću odluku naravno doneti sam, zanima i mišljenje kolega sa foruma !!! :)

Baba Slim
MF veteran

Re: Anketa

Post by Baba Slim » 18 Nov 2010, 13:35

Glasao sam za PRS, jer eto malo sam pristrasan. :D :lol:

A sad ozbiljno - kapiram da koju god gitaru odabereš nećeš se zajebati iz jednog prostog razloga - sva tri rešenja predstavljaju baš profi instrumente, koji odrađuju posao bez greške. Svaka na svoj način doduše, ali ipak odrađuju.

Ipak, da sam ja u pitanju suzio bih izbor na MM i PRS. Jer, obe fabrike i dan danas ogroman deo posla rade ručno i velika se pažnja pridaje detaljima, dok za Ibanez nisam siguran. Možda kod JS-a isto tako stoje stvari ali ne znam.

Probao sam prošlog leta full Petruccijev 6-žičani model sa piezom, isto Ball Family Reserve, i ne bi verovali koliko je to profi inženjerisana, utegnuta gitara. Jednostavno, ne postoji ništa što bi se izdaleka bar moglo zameriti, od izrade, svestranosti, do zvuka.

Za PRS nemam šta da dodam. :)

Super je kad možeš da razmišljaš o ovim alternativama. :ziveli: Teška dilema. :lol:

(Ali ipak, pogledaj rezultat glasanja... :wink: )

MUzzY

Post by MUzzY » 18 Nov 2010, 15:12

S'obzirom da zelis da pokrijes veliki broj stilova ja bih isao na PRS varijantu. JS je venomenalno svirljiv ali je gitara koja prosto trazi da bude "solo" :) Mislim da ce PRS lakse da "sedne" u ceo bend nego JS. Razmisli i o Lukater modelu, probao sam ga i zvuci stvarno sjajno i ima ubedljivo najudobnije telo od svih gitara koje sam ikad imao prilike da probam.

EDIT: Pobrkao sam modele MM-a ali opet ti ne bih njega preporucio pored prs-a i JS-a. Ovaj MM recimo je veoma praktican insturment: http://www.music-man.com/instruments/gu ... ecial.html

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 18 Nov 2010, 15:56

PRS više ne vodi... :cry: :lol:

Anyway, što se tiče Luke modela MM, drugar je ima i svirao sam je u više navrata. NEVEROVATNO svirljiva gitara. Toliko je svirljiva da si na granici da se osećaš neprijatno bog toga, imaš utisak kao da varaš na ispitu. :) Mada, zbog svoje elektronike, mislim da traži pojačalo koje bi se uparilo posebno za nju. Ja sam je svirao na svom bivšem Fenderu i nigde me u bendu nije bilo, jbg, kaoda sam nestao iz ukupne slike na probi. A nije u pitanju bilo neko rokanje već tiša, world music varijanta.
Ali je sve napravljeno bez greške, nenormalno dobro. Zbog svega toga teško mi je da poverujem da neki MM nije takav...

MUzzY

Post by MUzzY » 18 Nov 2010, 19:49

Svaki MM je takav :) Mislim, bez greske :D Vratovi su im neverovatni. Jesi primetio kako ti legne uz telo i ruku? Prosto neverovatno! Kao da je svaka radjena samo za tebe. Ni JS koji ima fantasticno telo ne lezi ko Luke. E sad sto se tona tice, Luke ima EMG aktivu i ko to ne voli jbg. ... Sa dobrim drive-om ta gitara kida. Singlovi su toliko lepi da se ne bih skidao sa neck pozicije. Stvarno vredi da je uvrstis u neki uzi izbor kad si vec spreman da das lepu paru. Ono sto je kod MM-a takodje za svaku pohvalu je da ti nece nikad zapasti losji primerak. Svaki se radi rucno i o svakom se vodi posebna paznja. Jesu sukupi ali vrede svaki evro. Kad bi nasao nekog starijeg MM Petruci-a to bi bio tek pravi pogodak! Ovi novi zvuce drugacije i zbog novih magneta koje stavljaju u njih tesko svraju bilo sta osim hevi svirke. Stari sa steve special i air nortonom (tj. "specijalnim" verzijama za MM gitaru :roll: ) su gitare koje mogu svasta da sviraju.

BTW PRS vodi ubedljivo :D

fatbastard

Post by fatbastard » 18 Nov 2010, 20:05

Uh...
Vidim da PRS vodi !!! :)
Što se tiče MM Luke modela, probao sam ga i lepo to radi, samo mi se ovo EMG ne sviđa ni malo...
Oduvek sam bio DiMarzio čovek, a ova dva custom zebra hum-u na Axis-u su mi se ucrtali u mozak čim sam ih ugledao... :)
Axis ili Custom 24 ? :)
Iskreno, mislim da mi malo više leži Axis, ali videću, moram još jednom da probam obe...
MM Reflex mi se takođe jako svideo, Silhouette manje...
Od PRS-a sam se lomio između Custom 24 i 513 oba 25th... Odlučio se za klasiku i najprodavaniji model... :)
Ima vremena do januara, tad palim za LA pa ću da maznem jednu... :)

MUzzY

Post by MUzzY » 18 Nov 2010, 20:13

Pa stavi nesto drugo u Luke-a kad vec ides u LA :D Pro Track u single rupe a MoJoe u bridge i imas sve sto ti treba ;)

P.S Jesi ti Majin brat slucajno? :)

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 18 Nov 2010, 21:07

PRS naravno, i uvek. Svirao sam mnoge, istraživao, kupoavao, i na kraju zavšio sa 2 PRS-a, jer su po meni najbolji, tj, meni najviše odgovaraju. Najlepši su, nemormalni detalji, savršena završna obrada. Custom 24 je gitara za sve. Stvarno veoma veoma širok spektar. I užasno udobne i svirljive gitare. Tako da ja glasam za PRS :)

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Nov 2010, 00:00

Ako budeš u mogućnosti, obavezno probaj PRS 513 model... Po demou sa YT zvuči ludnica, sve moguće kombinacije magneta i splitovanja...

http://www.youtube.com/watch?v=z_dfZc-rQ3s

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Nov 2010, 00:42

:kokice:

Image

zadresar

Post by zadresar » 19 Nov 2010, 09:55

:deda:
Image

Stanko

Post by Stanko » 19 Nov 2010, 10:53

Dersu premalo je tu hambakera :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Nov 2010, 11:44

A...? ima mesta za jos dva. :mrgreen:

Stanko

Post by Stanko » 19 Nov 2010, 12:14

Dersu Uzala wrote:A...? ima mesta za jos dva. :mrgreen:
Zapravo tri, da ne busimo gitaru dodatno :mrgreen: :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 19 Nov 2010, 12:15

Mislis, svih 5 humbuckera, nek ide zivot?

Post Reply