Problem sa OBL Bill Lawrence magnetom

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
pedja 81

Problem sa OBL Bill Lawrence magnetom

Post by pedja 81 » 19 Nov 2010, 14:27

Potrbna mi je pomoc oko OBL Bill Lawrence magneta,Radi se o single magnetu ko ji se kod mene nalazi u bridge poziciji i sa njega dobijam mnogo slabiji ton-zvuk nego sa middle i neck magneta.Iz njega izlaze 3 zice- crvena koju sam zalemio na petopolozajni prekidac,crna koju sam zalemio na masu i zica bez izolacije koju sam takodje zalemio na masu.Pokusao sam i suprotno da zalemim da crvena ide na masu a ove dve na prekidac i desava se isto.Probao sam da povezem samo taj magnet na potenciometar volume od 500 opet isto.Inace otpor kada se izmeri omski pokazuje 7,8 i treba reci da je sve dobro zalemljeno.Inace na magnetu pise samo OBL pa sam ja gledao na netu i otprilike bi trbalo da se radi o magnetu L-45s.Sav je uliven u neku plastiku.Dakle da li mu ima spasa?

majtimika

Re: Problem sa OBL Bill Lawrence magnetom

Post by majtimika » 19 Nov 2010, 19:05

izmeri izmedju koje dve zice imas najveci otpor i samo njih zalemi, verovatno je u pitanju neka besumna varijanta, pa ti je ostavljena opcija da ga gasis drugi namotaj kad si u paraleli sa jos jednim magnetom. ako je to u pitanju onda ovako kad ih povezes sa dve na masi jedan kraj namotaja prespajas pa ti je verovatno zato tih.

nisam siguran ali probaj, znaci samo dve zice izmedju kojih ti je najveci otpor

dweezil

Post by dweezil » 19 Nov 2010, 19:43

to bi trebalo da je humbucker u single-u (ako ima dve one prugice tj shine tj. raila), a moguce je da si ga kupio neispravnog ..neam pojma DC resistance ti je ok, on bi trebao da ima jos dve zice koje su spojene zajedno verovatno negde unutra...tj. on je fabricki serijski povezan

Image

pedja 81

Post by pedja 81 » 19 Nov 2010, 20:55

Bas tako izgleda magnet kao na slici,medjutim zica bez izolacije kada se proveri omski ne pokazuje da ima bilo kakav kontakt ni sa crvenom niti sa crnom rekao bih da je to ustvari uzemljenje.Gledao sam color code za bill lawrence magnete ima nesto na netu da se nadje pa i tamo pise da je zica bez izolacije ustvari uzemljenje tj. ide zajedno sa crnom na masu.Pokusao sam da povezem bez nje i opet isto.

Post Reply