Naime, ekipa veterana je resila da nabavi opremu, nesto se vec ima ali treba jos po nesto sto fali a nesto i da se unapredi, i da malo zasvira za svoju dusu. Gledao sam oglase za polovne stvari i ponudu u prodavnicama pa sam trenutno zagrejan za neke gitare i pojacala ali bih da se konsultujem jos malo oko svega toga, narocito sto kupovina nije pod hitno pa mogu da cekam neke bolje ponude.
Sve gitare koje trenutno imam u vidu su Squier i to polovne ali kupljene ove godine (ne znam tacne oznake modela ali ce ih poznavaoci prepoznati):
- Stratocaster (crni model sa crnom glavom i plastikom poput ogledala) sa humbackerom na kobilici. Video sam ga u prodavnici i ako se dobro secam malo je skuplji od ostalih iz standard serije. Imam ponudu da ga pazarim za 170€ mada mislim da bi moglo i da sklizne na 150, napukla mu ploca kod jednog od srafova.
- Stratocaster standard, 3 color sunburst sa maple vratom (uz crnu + maple, meni najlepsa kombinacija za stratocaster, posto ne uzimam vrhunsku opremu onda mi je i izgled bitan bar 30%). Covek je prodaje za 200€, nisam se cenjkao, i navodno skoro da nije svirana a rece mi i da su gitare sa ovim lakom nesto skuplje od cene za standard serije sto nisam proverio u nasim prodavnicama.
- Telecaster affinity "butterscotch blonde" boja. Lik ne zna koliko je stara gitara, navodno je on kupio polovnu pre 3 godine. Ima serijski broj CY a cena je 150€ sto je skuplje nego affinity u prodavnici i s tim u vezi pitam kako se kretao kvalitet Squier gitara kroz godine i da li ovi modeli imaju lakiran vrat posto sam nacuo da aktuelne serije nemaju. Na netu sam nasao bas pozitivne komentare za ovaj model.
Ovo su gitare koje trenutno imam u ponudi i ovaj kvalitet i cene su nesto sto me zanima. Dodatno, zanimale bi me i Epiphone gitare, osnovni SG model sam probao kod jednog klinca i svideo mi se, ali su domaci uvoznici bas raspalili cene tako da nove otpadaju. Zanima me i kako se krecu cene japanskih Squiera iz 80-ih, pretpostavljam da su to dobre gitare ali ne znam za koje se pare sad prodaju.
Druga stvar su pojacala i situacija je takva da je pnuda manjih i pristupacnijih polovnih tanka te sam gledao cene novih i tu se izdvajaju:
- Marshall CD15 za 100€ te CDR15 za 125 mada nisam siguran da mi treba reverb,
- Vox Pathfinder od 15 W za 100€ i ako nije bas mnogo bolji od pomenutog CD15 onda ispada iz kombinacije posto mi je Marshall nekako blizi srcu a za stotinak eura bih ga mozda kupio i da mi stoji u kuci kao suvenir

- Vox VR 15 za 140€ sa gratis Korg stimerom koji kosta 10€ na snizenju. Ovo je cevno-traznistorski hibrid i ne znam kako su se te stvari pokazale mada sam na blic cuo noviji model od 30W koji na cisto, sa iskljucenim ugradjenim digitalnim efektima, zvuci mnogo dobro. Ovo je prethodni model i nema digitalne efekte koji mi i nisu neophodni.
Ovo je sto mi trenutno izgleda pristupacno i dovoljno od pojacala mada ima jos jedna caka. Skoro mi je jedan poznanik koji je bubnjar-tezgaros rekao da se gitaristi tezgarosi sad uglavnom ukljucuju u razglase i da je zbog viska pojacala u ponudi pala cena starim kvalitetnim stvarima i da, navodno, stara Marshall ili Fender pojacala mogu da se nadju za 100-inak eura ali sa pregorelim lampama. Kako kod nas stoje stvari sa nabavkom lampi za ove stare modele a i za nove poput gorepomenutog Voxa posto, ako se dobro secam, lampe se trose vremenom i gubi se na kvalitetu zvuka te ih je potrebno menjati svakih nekoliko godina.
Toliko za sad. Imam jos par pitanja ali da ne pravim guzvu odmah

Pozdrav svima i hvala forumasima koji se ukljuce u diskusiju.
P.S. da napomenem da mi je planiran budzet oko 300€ ali da bi se nasla i neka kinta vise u slucaju da naletim na nesto bas dobro. Ako neko ima da ponudi stvari u ovoj klasi kvaliteta i cena, moze da mi posalje poruku ako pravilnik foruma ne dozvoljava javne ponude.