MUzzY wrote:Da se kladimo da ta gitara verovatno i ne zvuci nesto da se preturis?

Svaka gitara bolje zvuci kad kazes da je stara i od drveta koje vishe ne postoji i da su samo tad pravljene prave gitare...pa kako ti ne bi bolje zvucao svaki krsh iz 60tih kad svi pune glevu tim izjavama...jbg.
Smucilo mi se priznajem to myth busters sRanye oko gitara od pre 40 godina koje treba da platim ko dobar auto ili cak dva auta da bi eto svirao na stratu iz 1964te...za te pare...NOV Japanski JAGUAR 800e , NOV STRAT Deluxe (ko Sinishin) 1200-1500e, '52 RI TELE 1700e, Gibson neki za 2000e i ostane oko 4000e za fin auto...ili dash josh oko 1000e za pojacalo da se ukenyash i opet ti ostaje oko 3000e shto je dovoljno za auto sasvim fin (2007mo recimo)... jbt neki ljudi su stvarno u problemu
recimo ja sam uzeo bassmana matorog zato shto ih vishe ne prave u tom formatu i sa tim fazonima, da mi je uleteo nov bassman sa 4x10 onaj tweed RI i to bih radosno pazario...bitno je kako radi i kakva je izrada a ne kad je napravljeno....ne verujem da je sve novo - djubre...to je vishe pushtena pricha u promet zarad kolekcionara i ludi koji ocenjuju gitare po onome shto im neko kaze pa sami prihvate taj stav...
ja evo kazem da je moj Aria STG003 strat jos bolja gitara od te na oglasima za 10.000e i dacu je prvom koji mi se javi za 7.000 evra, nije kineska, pravljena je u dobra vremena kad se Arija radila u Koreji, od specijalnog drveta koje vishe ne raste skoro nigde, samo u okolini Cort fabrike, magneti motani na mashini iz 1967me custom shop, civije su od metala koji je prepravljeni vojni avion koji je zamalo odneo bombu za Hiroshimu, a maska je od plastike koja je izlivena od sholje plasticne iz koje je na snimanjima pio kafu Stiven Spilberg (ET i jos neki filmovi).... zvuci bolje od custom shop strata, ima set skoro novih zica dean markley NOS.
malko se shalim, ne dam je za tako malo para