Fender Stratocaster INFO?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nikolic025

Fender Stratocaster INFO?

Post by nikolic025 » 21 Dec 2010, 15:07

Pozdrav,uzeo sam nekog Fendera i po serijskom (pocinje sa E456xxx) bih rekao E za osamdesete i 4 za 84. ali sada gledam po netu i vidim da su Fender Stratocaster American Standard sa 22 praga i sa two point tremolom poceli tek 87. da se prave a da su iz nekog razloga od 1984.-1988. nosili oznaku E4 i sad mene zanima kako ja da saznam da li je gitara iz 87. ili 88.?

Evo sta kaze Guitar Data Project

Your guitar was made at the
Fullerton or Corona Plant (Fender), USA
in the Year(s): 1984 - 1988

A evo i sajta sa nekim pitanjima i odgovorima...

http://imageevent.com/firstflight/1984f ... caster?n=0

Gitara ima,kao sto sam rekao two point tremolo,22 praga,rosewood,malu glavu,plocicu na kojoj pise samo Fender ukrivo i ima rupu za micro neck,tri single magneta...

Bio bih zahvalan kada bi mi neko ko vise poznaje fendere objasnio to i od kog drveta je telo i da li ta serija ima neke mane ili prednosti...

Hvala i pozdrav...

Haralampije

Re: Fender Stratocaster INFO?

Post by Haralampije » 21 Dec 2010, 15:27

Skini vrat pa vidi sta pise na njemu i u tom delu gde se srafi na vratu.Nije neuobicajeno za fendere osamdesetih i devedesetih,da po serijskom broju bude jedno,a po datumu na vratu nesto sasvim drugo......Skoro sigurno je '87 ili '88,posto zbog premestanja iz Fulertona u Koronu nisu proizvodili nista,a kad su krenuli sa proizvodnjom u Koroni,te 1987.,koristili su i zalihe koje su nakrcali iz ranijih godina,ili zalihe serijskih brojeva,kako je napisao lik u linku(tj do prelaska)

Post Reply