Jack za Ibaneza
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Jack za Ibaneza
Imam problem sa jackom na Ibanez RG550. Prekida se signal kad samo malo pomerim kabl, zatezao sam sraf koji pricvrscava jack za drvo, ali bez uspeha, izgleda da je kvar unutar samog jacka. Prebacio sam jack sa druge gitare (Ibnz GSZ120) na rg-a, ali sada mi gsz nije u funkciji... Jack je dugacak oko 2cm (ne znam tacno, nije mi tu gitara), zna li neko gde bih mogao da ga nadjem? Zvao sam po radnjama, nemaju...
Hvala unapred.
Hvala unapred.
- mislim_stvarno
Re: Jack za Ibaneza
E to! Ima li ga negde kod nas?
- KnightOfDoom
- Site Admin
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1139
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1140
Ako stvarno imaju. Samo.... pise akusticna... i nije bas da je isti kao onaj sa stewmac-a
http://control-sound.com/shop/product_i ... ts_id=1140
Ako stvarno imaju. Samo.... pise akusticna... i nije bas da je isti kao onaj sa stewmac-a

- mislim_stvarno
ovaj prvi je za elektricnu, drugi za akusticnu. drugi moze vise da se zategne jer je "zid" gitare tanji.
E extra, 'vako na prvi pogled mi deluju da su dovoljno dugacki, u svakom slucaju idem sledece nedelje do njih pa cu da vidim da li odgovaraju. Hvala vam puno! 

- Guitar_thrill
- MF veteran
I ja imam isti problem na Ariji, sto jako iritira, posebno na svirci...resim to tako sto prebacim kabl izmedju kaisa i tela gitare, ali ipak kad sa necim zakacim jack.....
zar ne mozes jednostavno da kupis drugi jack, ja sam bas gledao u control soundu, imaju....ili nije isto to iznutra na Les Paul tipu gitare i RG?
Ja se sve dvoumim da li da uzmem taj novi jack, da li je univerzalan za sve les paul gitare, ili to sve zavisi od proizvodjaca....
zar ne mozes jednostavno da kupis drugi jack, ja sam bas gledao u control soundu, imaju....ili nije isto to iznutra na Les Paul tipu gitare i RG?
Ja se sve dvoumim da li da uzmem taj novi jack, da li je univerzalan za sve les paul gitare, ili to sve zavisi od proizvodjaca....
Taj fazon i kod mene. Drugi cu i da kupim... Nije univerzalan, jack je jack, samo je pitanje duzine, a i to nije neki problem vidim sad posto je ovaj pofino dugacak, a sraf uvek mozes da zavrnes koliko ti odgovara. 

- johnny_b_good
Kod mene na pacifici nekad zna da prekida kad pomerim ili zakacim kabal gore kod jacka.Prvo sam mislio da je do kabla ali nije
Sleduje ti ista sudba ko thrillu i meni...

- johnny_b_good
Meni se onaj zavrtanj na kraju tj napolju sto je kod jacka stalno odvrce po malo.Jednom se skroz izvrnuo pa mi je ispao jack
pa sam ja to namestio.Mozda sam ''dobro'' namestio pa zato 

Hehe, moze biti. Pa jel si probao da ga dotegnes?
- johnny_b_good
Taj sraf napolju dovrnem prstima koliko mogu
.A za ono unutra nemam pojma,mislim da sam ok namestio,nema mnogo filizofiranja.A mozda ipak je nesto labavo iznutra pa se pomera kad pomerim kabal...

Pa ono dotegni sve koliko mozes, ako ne radi kako treba onda je jack neispravan ili gubi spoj (manje verovatno, onda bi se teze dobio signal, tj. spoj nakon prekidanja istog).
@johnny_b_good Ako mislis na maticu onu da ti se odvrce(ne verujem da si mislio na sraf koji drzi samu prikljucnicu, njega na mozes da zavrnes prstima) i ja sam imao taj problem pa sam navrnuo dve i zategao poprilicno jako i od tad ne mrda nigde.