Izlizani Pragovi
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Izlizani Pragovi
Sviram dosta gitaru i poceli su da mi se lizu pragovi...odneo sam u servis ali covek je popravio samo 2 praga...pokusavam da nadjem negde da kupim nove pragove i da dam nekome da ih zameni...pa ako znate nekoga ko menja pragove bio bih zahvalan da mi kazete 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Izlizani Pragovi
Samo ti sacekaj da se oni lepo potroshe pa onda mogu da se leveluju (da se poravnaju) i onda na kraju kad i to potroshish....platish 100Evra i imash pragove ko da si juce kupio djitru...

100e? mlogo bre....ima i eftinije od toga...nemanjavelimirovic wrote:Samo ti sacekaj da se oni lepo potroshe pa onda mogu da se leveluju (da se poravnaju) i onda na kraju kad i to potroshish....platish 100Evra i imash pragove ko da si juce kupio djitru...![]()
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ma ono kontao sam pragovi plus ruke, toliko je bilo kod nekih majstora ranije kako se secam, mada mozda sam neshto permutovaoxspaceman wrote:100e? mlogo bre....ima i eftinije od toga...nemanjavelimirovic wrote:Samo ti sacekaj da se oni lepo potroshe pa onda mogu da se leveluju (da se poravnaju) i onda na kraju kad i to potroshish....platish 100Evra i imash pragove ko da si juce kupio djitru...![]()

Hvala brate, ali ja gitaru ne ispustam iz ruku (: Zato trazim neke kvalitetne pragove koji ce se jedva izlizati
A bas i ne bih na svakih 6 meseci da placam 100 evra
Pa zato mi trebaju sto kvalitetniji (:

kad stavis nove...miran si mnogooooooooooooooooooogo vise od 6 meseci...nisu ti pragovi sapun pa da se brzo izlizu!NenadBeki wrote:Hvala brate, ali ja gitaru ne ispustam iz ruku (: Zato trazim neke kvalitetne pragove koji ce se jedva izlizatiA bas i ne bih na svakih 6 meseci da placam 100 evra

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
xspaceman wrote: kad stavis nove...miran si mnogooooooooooooooooooogo vise od 6 meseci...nisu ti pragovi sapun pa da se brzo izlizu!

ili kupi jos koju gitaru...vise gitara - manja potrosnja pragovaNenadBeki wrote:Hvala brate, ali ja gitaru ne ispustam iz ruku (: Zato trazim neke kvalitetne pragove koji ce se jedva izlizatiA bas i ne bih na svakih 6 meseci da placam 100 evra

I da ne ispustas gitaru iz ruku, pragovi treba da potraju 15-20 godina uz jedno 3-4 ravnanja do tada. Ako gitara izdrzi toliko, uradi se refret i miran si sledecih 20 god...
- Haralampije
Koliko je levelovanje ovde sada?U ameriki za levelovanje pragova se uzima oko 100 dolara,to je neki prosek.
40e kod jednog majstora iz Zemuna. Chuo sam da je kod Tasica 20e. Moram pod hitno da uradim to na Parkeru.
- Haralampije

- Dersu Uzala
Sve zavisi od majstora a i ponude-povlaka-potraznje. U Americi fret leveling kod ozbiljnih majstora dolazi u paketu sa intoniranjem i seatpom, fret dressing-om i fret crowning-om. Kad se vrne djitra, mora da svira ko puter, tu nema boga.
Ahahahhahahahahahahhahahahah (:xspaceman wrote:kad stavis nove...miran si mnogooooooooooooooooooogo vise od 6 meseci...nisu ti pragovi sapun pa da se brzo izlizu!NenadBeki wrote:Hvala brate, ali ja gitaru ne ispustam iz ruku (: Zato trazim neke kvalitetne pragove koji ce se jedva izlizatiA bas i ne bih na svakih 6 meseci da placam 100 evra
What's funny? I wanna laugh too.