Na sta treba obratiti paznju kod kupovine nove gitare?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Na sta treba obratiti paznju kod kupovine nove gitare?
Zanima me na sta bih trebao da obratim paznju pri kupovini nove gitare,kako prepoznati da je losiji komad i sl.? 

Re: Na sta treba obratiti paznju kod kupovine nove gitare?
ako nemaš iskustva, najbolje je da povedeš nekog iskusnog sa sobom
ti isprobaj par gitara za koje se odlučiš, vidi kakav ti vrat najviše odgovara deblji, tanji, zaobljeniji, ravniji itd.
kad suziš izbor na jedan model, onda neka taj neko ko je sa tobom prrobira kroz par komada (ako ih ima više) i nek ti kaže "e kod ove ovo valja, kod ove ovo ne valja", ako kontaš šta hoću da ti kažem...
ti isprobaj par gitara za koje se odlučiš, vidi kakav ti vrat najviše odgovara deblji, tanji, zaobljeniji, ravniji itd.
kad suziš izbor na jedan model, onda neka taj neko ko je sa tobom prrobira kroz par komada (ako ih ima više) i nek ti kaže "e kod ove ovo valja, kod ove ovo ne valja", ako kontaš šta hoću da ti kažem...

kontam..al slabo da imam neko da povedem
snacicu se nekako..

nadji odredjeni model koji hoces da kupis,isprobaj sta ti odgovara,i onda dodjes kod ans kazes svidja mi se ttaj i taj model,na sta da obratim paznju,jednostavno 

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Vrat da ti je udoban, da te ne grebu pragovi, da je mekano za sviranje, da nema cvorova po vratu (oni cvorovi kao na drvetu) -to kod jeftinijih gitara zna da se desi...Da shto manje zuji kad se ukljuci u pojacalo (ako su magneti hambakeri (oni shto izgledaju kao dva spojena obicna magneta) ne sme uopshte da zuji osim na distorziji). Ako je jeftinija gitara, izbegavaj tremolo iliti vibrato, jer kod jeftinijih gitara ovo rastimava gitaru. Probaj da li sve civije isto "klize" tj da neka od njih ne preskace (zna i to da se desi kod Kineskih gitara). Uostalom jos jedan od dobrih aduta je da pitas prodavca shta on misli, izlozis mu svoje potreba i cenovni rang koliko mozes da platish i onda primenish sve ovo malopre pomenuto. Izaberi boju koja ti se svidja i izgled gitare, jer ces je svirati verovatno neko vreme pa ako uzmes gadnu gitaru, nece te vuci da svirash...I na kraju - kad pazarish gitaru odmah kupi nove zice (imash ovde puno tema o tome kako se stavljaju zice na gitaru i o debljini zica) i zameni fabricke jer su uglavnom totalno sranye, ili predugo stoje na gitari ili su korodirale u transportu...milan_ns wrote:kontam..al slabo da imam neko da povedemsnacicu se nekako..
Eto snacices se ako ovo sve budesh primenio... I pitaj i ovde za konkretnu gitaru, pa cemo ti odgovoriti.

Preporuka za nove gitare (iz radnji) - do 100 Evra - Rooster stratokaster - Imash u IDEA supermarketima (nadam se da ih imash josh)
- do 200 Evra - Aria STG 003, 004, 005, 006...
- do 300 Evra - Yamaha Pacifika bilo koji model strat tipa
Hvala na opsirnom odgovoru..nije mi prva gitara,druga je tako da znam to za zice naravno to se odma menja..jako sam zainteresovan za Epiphone Les Paul Studio koji kosta oko 330e..takodje sam naisao na oglasima na Cort M600 jos je u garanciji i u dobro je stanju..sta mislite o toj gitari?

- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Pa za 330Evra mozes sebi naci ipak bolji les paul od tog Epiphonea...Imash na oglasnima par interesantnih japan les polova, pa ako te ta opcija interesuje, kazi pa da stavimo neke linkove. A shto se tice Cort-a, sad sam gledao testove, meni to bolje zvuci od LP studija epijevog... tako da, ako je odluka izmedju te dve gitare, ja bi pre gledao Kort, jer svejedno je epiphone Kineska gitara, a taj Kort je valjda Koreja, pa kontam da je malko bolje sklepana...milan_ns wrote:Hvala na opsirnom odgovoru..nije mi prva gitara,druga je tako da znam to za zice naravno to se odma menja..jako sam zainteresovan za Epiphone Les Paul Studio koji kosta oko 330e..takodje sam naisao na oglasima na Cort M600 jos je u garanciji i u dobro je stanju..sta mislite o toj gitari?![]()

edit - za te pare pogledaj i Shecter gitare kao i Ibanez Art seriju - od novih (lice na les polove)
Ma moze stavi te zanimljive linkove pa da vidim..meni se ovaj cort cini ok a nov kosta oko 450 tako da bi trebalo da bude bolji od studia..koliko sam shvatio na njemu moze da se svira dosta tipova muzike sto meni odgovara a i mozda uradim zamenu sa tim likom sto je jos bolje
evo slika iz oglasa: http://www.kupujemprodajem.com/photos/o ... -cortu.JPG 

takodje sam naisao na ibanez sa 260 fm..jel valja ta gitara,za cenu od 350e?
uzmi corta.neces da se pokajes.
da uzmem onda pre corta nego novog studia i polovnog ibaneza?
http://www.kupujemprodajem.com/Cort-M60 ... id=1768916
ako je to taj cort a mislim da jeste.da.bar ima neke "name" magnete odnosno emg hz koji su bar kolko tolko bolji od tih no name ibanez i epifon
magneta.
a bre i estetski je lepa gitara,misilm ovo je pro instrument,pa kako oces
ako je to taj cort a mislim da jeste.da.bar ima neke "name" magnete odnosno emg hz koji su bar kolko tolko bolji od tih no name ibanez i epifon

Valja,jako fina gitara.Bila mi je jedna od kandidata za drugu gitarumilan_ns wrote:takodje sam naisao na ibanez sa 260 fm..jel valja ta gitara,za cenu od 350e?

da to je ta jako mi se svidja pre svega zbog onog sto bih svirao i jako dobro izgleda verovatno uzimam ako se dogovorim sa likom naravno pre toga cu i probati..jel ovaj ibanez metal gitara?Born_Dead wrote:http://www.kupujemprodajem.com/Cort-M60 ... id=1768916
ako je to taj cort a mislim da jeste.da.bar ima neke "name" magnete odnosno emg hz koji su bar kolko tolko bolji od tih no name ibanez i epifonmagneta.