Zašto nigde nema da se kupi pedalboard ?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Audio

Zašto nigde nema da se kupi pedalboard ?

Post by Audio » 09 Mar 2011, 10:10

Zna li neko gde ima da se kupi pristojan pedalboard? Koju god radnju da pozovem samo imaju Boss-a
koji je bez ikakvog razloga preskup.Ipak je to samo par kablova,sundjera i malo plastike. Dobro, i to
napajanje vredi ali svakako ne toliko. Behringer ima OK cenu ali ga nigde nema. ZAŠTO !!!?
Na kraju krajeva, ne mora ni jedan ni drugi.Ima li negde aman tih pedalboard-a u Srbiji?
Eto, ne mora u Beogradu, mada bi biio najbolje.
Imam druagara koji radi u Banja Luci i moze i odande da mi donese. Samo neka mi neko kaze gde ih ima.
Necu da pravim sam. Hocu da kupim.

doyle777

Re: Zašto nigde nema da se kupi pedalboard ?

Post by doyle777 » 09 Mar 2011, 10:25

Najbolje i najjeftinije ti je da sam napravis pedalboard. Potrazi preko search opcije, cini mi se da su mnogi pisali o tome, evo sta sam ja nasao:
- viewtopic.php?f=43&t=16156&p=230913&hil ... rd#p230338
- viewtopic.php?f=43&t=9757
:ziveli:
Last edited by doyle777 on 09 Mar 2011, 10:28, edited 1 time in total.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Mar 2011, 10:28

Warwick pedalboardovi = Control Sound (Nota Music Shop).

Guglaj.

sl0e

Post by sl0e » 09 Mar 2011, 10:36

Audio wrote:Ima li negde aman tih pedalboard-a u Srbiji?
Uglavnom ima tih varijanti koje si pomenuo, bilo koja druga varijanta na koju sam naleteo je ili DIY, ili Pedaltrain, naravno porucen iz Nemacke, or smth.

Jedno od zanimljivih resenja (kod nas jelte) mi je ovo

Image
Image

Kofer deluje dovoljno pouzdano, lajtvejt je, a sa momcima mozes da dogovoris layout - kakav da ti naprave, da bi pozicionirao pedale. Jedino bi morao da kupis PSU odvojeno, i imao bi nekog DIY posla oko fiksiranja svih pedala, pozicioniranja kablova, mada to nije nesto strasno.

E sad, ako hoces striktno gotovo, ready-to-go resenje, ne gine ti recimo pomenuti Pedaltrain, tj. narucivanje istog sa Banzai-ja ili Thomann-a. Npr: http://www.banzaimusic.com/Pedalboards/

Edit:// bili su na Guitar Expo-u Pistola pedalboard-ovi, ali za te pare mozes da kupis LP i da ti ostane kusur. :mrgreen:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Mar 2011, 10:53

Za ove stvari iz Pakel-a mogu da kažem da su jako dobro napravljene, video sam par kofera za klavijature koje su pravili i to je baš dobro naprvljeno. Da ga baciš u okean imam utisak dase ništa ne bi desilo.

E sad, Pakel nije jeftin. Kao ni naručivanje sa Banzai-a. Čovek je već rekao da mu je veća verzija Boss-ovog pedalboarda preskupa. Znači da ništa u tom cenovnom rangu ne vredi ni predlagati.

Koliko ja vidim, preotaje ti samo da čekaš neku povoljnu varijantu polovnu...
Recimo http://www.kupujemprodajem.com/rasproda ... id=1596658

Zašto Behringera nema, pa jbt, valjda je jasno da to malo što stigne ovde odmah se razgrabi jer bi svi jeftino da prođu što je normalno.

Znam da si odlučno rekao da samogradnja ne dolazi u obzir, ali na tvom mestu ja bih razmislio još jednom o tome.
Već je okačen link na ovu temu, ali evo ga ponovo link na deo teme gde sam okačio tog gradnje mog pedlaboarda koji staje u alu-kofer za alat, pa baci pogled.
link za izradu (skroluj dole na sredinu stranice)

Ono što (među ostalim iznetim frustracijama) nisi rekao, a veoma je potrebno za konkretno davanje saveta, jeste - za koliko pedala ti treba pedalboard, i kolike su te pedale?

Možemo mi fantazirati sa predlozima - treba ti ovo treba ti ono, ali od broja i veličine pedala koje planiraš da staviš, sve zavisi.

Ako ti se učini da ono što sam napravio može da bude dobro rešenje za tvoje potrebe, poslaću ti tačne dimenzije kako je šta sečeno, i kompletan spisak troškova koje sam imao dok nisam komplet završio izradu.

Srećno :ziveli:

Audio

Post by Audio » 09 Mar 2011, 11:02

Ja u principu ne volim previse pedale al se na kraju ipak skupilo za pedalboard.
Recimo da bi onaj PB600 bio vise nego dovoljan. Znam da je dosta jeftinije
da se napravi ali ja sam od onih koji vole da to izgleda kako treba a posto
nemam vremena ni zivaca da sad nesto krpim hocu da kupim.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Mar 2011, 11:12

Pošto ćeš to teško naći verovatno, onda zovi onog lika sa oglasa koji prodaje Warwick-ov pedalboard i završi priču, ako ga do sada nije prodao. Koliko vidim sa njim imaš i napajanje i torbu. Link je gore u mom postu.

Jesi li uopšte pogledao link za izradu pedalboarda što sam okačio, i kako izgleda gotovo? Iskreno, ne vidim po čemu je dobro osmišljena i kvalitetno napravljena DIY varijanta inferiornija od onoga što se kupuje po daleko većoj ceni...

vertigo_beat

Post by vertigo_beat » 09 Mar 2011, 13:02

Audio wrote:Ja u principu ne volim previse pedale al se na kraju ipak skupilo za pedalboard.
Recimo da bi onaj PB600 bio vise nego dovoljan. Znam da je dosta jeftinije
da se napravi ali ja sam od onih koji vole da to izgleda kako treba a posto
nemam vremena ni zivaca da sad nesto krpim hocu da kupim.

Jebote, kao da sebe slusam!

Audio

Post by Audio » 09 Mar 2011, 16:30

Nije mi jasna bas ta racunica da je ekstra isplativo napraviti ga sam.
Pretpostvimo da nemas nista osim pedala. Dakle, treba ti kofer, napajanje,
kablovi, čičak traka i dosta vremena.
1. Kofer - bar 2000 din. da vredi
2. Napajanje - bar 2000 din. da vredi (ako ga nadjes za te pare)
3. Patch kablovi - 800 ili 900 din. 5 komada u vise boja, sto je sranje !!!
4. Čičak traka - nemam pojma ali znam da nije jeftina.
Sve ukupno oko 5500 - 6000 din.
I sta god da si uradio, koliko god da si se trudio i koliko god da si vremena
potrosio neces dobiti lep, lagan i praktican pedalboard kakav je PB600.
E sad, to sto ga nema je druga stvar. Probacu da ga nadjem zato sto jedino
on ima dobar odnos cene i kvaliteta. Sve ostalo je bacanje para, po meni.

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 09 Mar 2011, 19:14

Što se tiče računice koliko bi koštalo, otprilike je to - to, oko 6000rsd, manje-više...
S tim što mene nije koštalo toliko jer sam imao napajanje od ranije, 2 adaptera po 200mA.

Razlog zbog kojeg ja tvrdim da je isplativo, jeste što je konkretno za moje potrebe, bilo potrebno nešto što nisam mogao da kupim, odn. totalno custom osmišljena varijanta, da na najmanji prostor staje 7 pedala, i da bude što je kompaktnije moguće. A svi znamo da kvalitetni pedalboardovi koji ti omogućavaju neko tripovanje sa pedalama u 2 reda koštaju dosta, plus što verovatno, odn. sigurno ne bi bili ovako kompaktni na kraju.

Pod custom momenat pored ostalog ubrajam i patch kablove tačno izmerenih dužina, jer konkretno na onom malom pedalboardu koji trenutno koristim, pedale ne stoje fizički kako ide lanac signala, već je skroz ispremeštano da bi pedale koje najčešće gazim bile u prvom redu.

U pravu si i što se tiče vremena, mada nije bilo baš toliko strašno - najkraće je trajala izrada samog pedalboarda, rezanje drveta, lakiranje istog u crnu boju, sušenje, sastavljanje i montiranje platforme i montiranje ručica, to je bio lakši deo posla.

E sad, ja sam rešio da sam radim sve ostalo - lepim čičak, pravim patch kablove, kao i daisy chain, što mi je konkretno oduzelo najviše vremena jer sam tek počeo da se bavim lemljenjem. Mislim, nisam ni sada nešto ultra-vešt, ali recimo da mi sada sigurno ne bi trebalo toliko vremena.

Jeste da ne izgleda kao neki fabrički napravljeni proizvod, ali ja sam totalno zadovoljan kako služi pre svega, a i kako izgleda na kraju.

Zaključak - ako tvojim potrebama odgovara nešto tipa PB600, odlično, onda ganjaj to ako ti nije žurba, daj-Bože i da ga uloviš eventualno, to bi bila najbolja varijanta.
Da se razumemo, ja zagovaram stav da se samogradnja isplati, ali naravno ne po svaku cenu, već samo kada se uzme u obzir da li možeš da nađeš to što ti odgovara po razumnoj ceni. Ja nisam mogao, zato sam se i odlučio na ovu varijantu, plus što je drugar imao volje i vremena da odradi sečenje i sastavljanje, a meni je bio trip da sam projektujem celu stvar i da pravim sve ostalo, kablove, daisy chain...

Ako se u međuvremenu predomisliš, i budu ti potrebne mere ili nešto tome slično, javi. :ziveli:

Sretno sa potragom. :)

EDIT: Pošto ne verujem da ćeš naći baš PB600, cimni onog lika sa KP na linku iz mog posta, možda još nije prodao, a kapiram da je taj Warwick sasvim dobar, možda i spusti cenu još malo. I da, nemam nikakve veze sa njim, pa da ga reklamiram. :D

Audio

Post by Audio » 09 Mar 2011, 21:47

Hvala tebi na odgovorima, onako najiskrenije. Nisam ja protiv home made varijanti.
I ja kao i vecina u ovoj zemlji ceo zivot nesto krpim, petljam . . . Muka mi je vise od toga.
Samo mi nije jasno zasto ljudi u svetu, koji imaju daleko bolji standard takodje gledaju
da prodju najjeftinije moguce. Valjda je to u ljudskoj prirodi. Dok su oni zeljni da malo
sami nesto rade i eksperimentisu mi smo zeljni da jednostano odemo, izaberemo i
platimo. Ali, na kraju krajeva najbitniji je ton koji izlazi iz tvoje gitare pa makar pedale
bile na gajbicama od paradajza.

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 10 Mar 2011, 13:32

Ima nekih warwick pedalbordova u Noti (u NS dodushe)

kolko ja znam ta pena unutra moze da se secka odnosno mozes da naguras jos ponesto ako nemas dovoljno mesta

sl0e

Post by sl0e » 10 Mar 2011, 20:23

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 10 Mar 2011, 21:23

U, pa ovo do jaja kupovina. Samo ne znam da nije daska prekratka za Wah, cini mi se da je ovaj njihov za nijansu manji od Crybaby-ja

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 10 Mar 2011, 21:23

U, pa ovo do jaja kupovina. Samo ne znam da nije daska prekratka za Wah, cini mi se da je ovaj njihov za nijansu manji od Crybaby-ja

Post Reply