Squier Classic Vibe 60s Stratocaster
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Squier Classic Vibe 60s Stratocaster
Ljudi, citao sam dosta o ovoj djitri na stranim sajtovima i sl. al odje ima malo toga o njoj. Kao Srbin plica dzepa zaglavio ja u muz. radnji i gledao te jeftinije stratove i levo-desno i wau, svidj mi se izgled, cija si mala itd. probao je i moram da kazem.. Stvarno sam iznenadjen kvalitetom ovog skvajera a za koje pare on ide mislim da je strava dil. Ja sam ga kratko svirkao i zanima me ako ga neko ima kakva su iskustva, utisci itd.
Re: Squier Classic Vibe 60s Stratocaster
Moje mišljenje je (više puta već rečeno) da Squier-i vrede svaku paru. I to od onih "metkova" do Vibe-ova. Predlažem da pogledaš i "Standard" seriju (sada je na akciji u jednoj od naših popularnijih firmi), a evo i zašto. U ovom videu čovek je napravio direktno poređenje Fender Stratocaster 70's Reissue-a (i to nabudžen, sa Lindy Fralin PU-ovima, sam kaže za nju "very nice, high end guitar") i Squier Standard Stratocastera (metalik crvena gitara):
[youtube]O9XKOOoGT0w&feature=related[/youtube]
Eto, čovek je Amerikanac, nije klinac, verovatno ima i dovoljno novca, zna da svirucka, deluje mi kao iskreno mišljenje.
[youtube]O9XKOOoGT0w&feature=related[/youtube]
Eto, čovek je Amerikanac, nije klinac, verovatno ima i dovoljno novca, zna da svirucka, deluje mi kao iskreno mišljenje.

imadoh bullet strata, i mogu ti reci da sam se zeznuo kad sam je kupio. Na kraju sam je jedva prodao.
Pogledah sad cene Classic Vibe-a, koliko para toliko muzike. a pogotovo sto se drugacije prave gitare za americko, a opet sasvim drugacije za nase trziste. Cisto sumnjam da ces dobiti isti zvuk kao sto ga ima gitara na slici.
Pogledah sad cene Classic Vibe-a, koliko para toliko muzike. a pogotovo sto se drugacije prave gitare za americko, a opet sasvim drugacije za nase trziste. Cisto sumnjam da ces dobiti isti zvuk kao sto ga ima gitara na slici.
Ma gde se pravi razdvojeno? I u USA i ovamo dolaze gitare koje su poreklom iz Kine.
Moje iskustvo sa klasik vajbom je odlicno, narocito sa Fiesta Red RW Simon Neal modelom. Jeste da je elektronika sugava, ali je gitara bila savrseno svirljiva, civije ultra cvrste i precizne - bolje nego stock na mom usa stratu, akcija odlicno podesena i vrlo balansiran top/bottom end. Kontrole iritiraju u smislu da je moguce tone potenciometrima kontrolisati neck i mid magnet dok je bridz uvek otvoren, a uzgred ni ti potenciometri nisu preterano responsivni u smislu da nesto uticu na zvuk. Hum je vrlo prisutan, dakle potreban shielding. Verujem da se sa 30ak evra ulaganja u tu dzitru (jos da je taj komad koji sam ja svirao
) moze dobiti ekstremno dobra gitara za okej novac. My 2 cents. 
Moje iskustvo sa klasik vajbom je odlicno, narocito sa Fiesta Red RW Simon Neal modelom. Jeste da je elektronika sugava, ali je gitara bila savrseno svirljiva, civije ultra cvrste i precizne - bolje nego stock na mom usa stratu, akcija odlicno podesena i vrlo balansiran top/bottom end. Kontrole iritiraju u smislu da je moguce tone potenciometrima kontrolisati neck i mid magnet dok je bridz uvek otvoren, a uzgred ni ti potenciometri nisu preterano responsivni u smislu da nesto uticu na zvuk. Hum je vrlo prisutan, dakle potreban shielding. Verujem da se sa 30ak evra ulaganja u tu dzitru (jos da je taj komad koji sam ja svirao

Ja sam svojim 60s modelom zadovoljan... Naravno, planiram malo da ulozim u njega kada budem pri kinti, ali je stvarno fina gitara... Svira bljuz za sve pare 

s obzirom na odnos cijena-kvalitet: kupio bi definitivno, ali definitivno skvajera u konkretnom slučaju (svjaker mi čak zvuči dosta "utegnutije" )
-
probaj i skuplje gitare...najskuplje koje nadjes u prodavnici, sve vlazne snove opipaj pa da znas sta propustas sa slabim finansijama
moguce je da neces biti jako razocaran povodom toga

Ma bio je tu neki fender amerikanac al nisam hteo da ga probam jer cu onda njega da sanjam. To mi je kao da se rukujem sa Adrianom Limom a ne mogu nikad da je imam.. mada to me nije sprecilo da drndam gibsona lp.. vrat mi se dosta svideo na 60s al to je individualan pogled.. bem ga.. mada videcu.. koje bi pojacalo bilo dobro uz njega? epiphone valve junior? fender neki sa reverbom? roland cube me ne interesira puno. dobri su al, nesto drugo?
A da, potreba je kucna i garazna upotreba. clean i reverb me najvise interesuju. efekti na stranu..
- Guitar_thrill
- MF veteran
Ako bi se ceo život samo rukovao sa Adrianom Limom, onda ne propuštaš puno
Samo ti probaj i amere, bolje da probaš pa da sanjaš, nego da ni ne probas, sanjaš, i onda od prvog dana kad kupiš skvajera, samo mislis kako ces kupiti tog fendera....ti classic vibe su stvarno jako lepo uradjeni, bar sto se te zavrsne obrade tice, i tu nema sta puno da se dira, ni u poredjenju sa fenderom!

Samo ti probaj i amere, bolje da probaš pa da sanjaš, nego da ni ne probas, sanjaš, i onda od prvog dana kad kupiš skvajera, samo mislis kako ces kupiti tog fendera....ti classic vibe su stvarno jako lepo uradjeni, bar sto se te zavrsne obrade tice, i tu nema sta puno da se dira, ni u poredjenju sa fenderom!
Jeste, ali u kineskoj fabrici postoji nekoliko klasa. Recimo, amerima se salje prva, italijanima druga, a nama pedeset i druga klasa.sl0e wrote:Ma gde se pravi razdvojeno? I u USA i ovamo dolaze gitare koje su poreklom iz Kine.
Posto ja sviram bas, na tome i mogu da ti uporedim: poslusaj zvuk Fender J Bass-a iz '78 godine (kada nije bilo kineskih fabrika i 569 klasa kvaliteta proizvoda), i njegovu noviju repliku koju mozes naci u prodavnici, isto fender, nije squier. Razlika je nenormalna.
Hajd' da ne bude da pricam u prazno, provericu sa momcima iz mitrosa da vidimo odakle, kako & sta dolazi 

Ja mislim da je to glupost. Sto bi oni to koji tuks radili? Hajde mozda se nadje neki losiji primerak pa nju uvale ali garant sad imaju posebnu klasifikaciju gitara za Srbiju a posebnu za Italiju i ko uopste odredjuje koja je gitara dovoljno dobra za Srbe a nije za Nemce ili koga god.SonicX wrote:Jeste, ali u kineskoj fabrici postoji nekoliko klasa. Recimo, amerima se salje prva, italijanima druga, a nama pedeset i druga klasa.sl0e wrote:Ma gde se pravi razdvojeno? I u USA i ovamo dolaze gitare koje su poreklom iz Kine.
Pazi, moguće da je skroz na mestu zapažanje. Ne vidim ni jedan drugi razlog zašto svaki model u rukama srpskog gitariste zvuči duplo gore nego u rukama nekog kolege iz Amerike. Mora da je do te kontrola kvaliteta u Kini!Funkomat wrote:Ja mislim da je to glupost.

Druge nema.