Ibanez js100 hmhmh???

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

the[Godzi]

Ibanez js100 hmhmh???

Post by the[Godzi] » 14 Apr 2011, 16:27

Pozdrav drugari..bicu kratak (koliko je to moguce :) )da li neko ima iskustva sa ovom gitarom i naravno ako ima voleo bih da cujem misljene jel :) ..hvala

verbatim

Re: Ibanez js100 hmhmh???

Post by verbatim » 14 Apr 2011, 19:23

Pa meni se sviđa što je tijelo gitare od lipe ako se ne varam. Probao sam jako davno ovu gitaru pa sad nemam ni približnu sliku u glavi kako je zvučala ::ranting:: Ovako po karakteristikama gledajući, mislim da ima zvuk za dosta srednjih tonova, ja bi joj eventualno ubacio dimarzio magnete i splitovo ih čisto iz fazona :mrgreen:

Kakav zvuk oćeš, sad ima na tržištu šta poželiš, zašto baš JS model :ziveli:

the[Godzi]

Post by the[Godzi] » 14 Apr 2011, 22:16

sto se tice dizajna stvarno prelepa,drzao sam je ali nazalost nisam je svirao i mogu reci da je lagana i strasno lezi (bar meni :) )..a zvuk je to sto me i zanima,kakvi su magneti i flojd me zanima takodje (mada sam vec procitao da je ludacki da se sa rucicom moze divljati i da ostaje u stimu najopustenije)..sto se tice zvuka zelim maksimum (kao i svako jel :) ) i u ritmu i solazama..a sto bas JS :) valjda neko sujeverje,ako je budem svirao mozda budem dobar kao i covek po kome je serija dobila ime :D..sala naravno iako stavarno volim satriania,dizajn je prelep tako mi je i zapala za oko..eto :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 14 Apr 2011, 22:37

floyd je edge3, ako se ne varam. Nije los, ali mislim da nije ni toliko dobar da mozes opusteno da divljas sa njim. :) fino radi, ali isto tako nije napravljen da traje vecno... Moj je pojeo postove posle 5-6 godina...

Ja bih radije cekirao s seriju, dosta slicno izgleda, lepo lezi, dobar tremolo, mahagoni, od ove ili prosle godine se prave sa 24 praga, a stariji su sa 22... I ono najvaznije, ne placas dodatno za ime...

the[Godzi]

Post by the[Godzi] » 14 Apr 2011, 23:27

jasno je da je kod JSa cena napucana bas zbog toga sto je signirana JS zato se i raspitujem jer veliki sam skeptik bas zbog toga da li je u cenu uracunato samo ime ili je pak cena-kvalitet ekvivalentna..slobodno predlozi koji model iz S serije vredi za sve pare (budzet mi je 70 crvenih)..svirao sam rg seriju ali na zalost njenu a srecu moju :) sam je prerastao tako da bih sada neki ozbiljan zvuk koliko je to moguce naravno sa ovim budzetom..nadam se da ne gusim i hvala na svakom savetu

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 15 Apr 2011, 00:07

Koji rg imas? Posto, ako je u pitanju rg350(370) kao kod nas najpopularniji model, i vrat ti ne odgovara, tesko da ce ti bilo koji ibanez tog cenovnog ranga odgovarati jer manje vise svi shred/mjetalerski ibanezi imaju isti wizard2 vrat. Ako ti vrat odgovara, onda bih pre probao da promenim magnete da izvucem ono sto hocu, jer je to verovatno najslabija tacka svakog ibaneza, a cak i da ti ne odradi posao, vratis mu stock magnete, prodas rg-a, uzmes neku drugu gitaru i ubacis u nju te magnete, ili ako ti zafali za tu drugu, prodas i magnete...

Da imam 70k i trazim tako neku gitaru, odmah bih uzeo onaj rg1570 prestige sa oglasa za 630e, malo se pogodite, i ostane ti kesa da uzmes dva sd ili dimarzio humbuckera... :D

Druga solucija bi mi bila isto neki od polovnih matorijih rg-ova, 550, 420 i sl, za 300-500e, ima ih na oglasima vise komada, i isto tako upgrade magneta.

od novih, ono sto bih razmotrio
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/585 ... 770FM-ATF/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/867 ... CA-%2A%2A/ (u sustini jeste obican rg, ali sa dimarziom i mnogo lepse izgleda :mrgreen: )
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/585 ... -S570B-RD/
ili jackson pro serije, dk2, dk2m, (htedoh da napisem i dkmg ako volis emg, ali sad vidim da su im bas digli cenu)...

ali je uvek pitanje sta imaju od toga u radnji...

umart

Post by umart » 15 Apr 2011, 00:10

jesi bas zapeo za ibanez dizajn,ili generalno 'oces neki bolt on superstrat?700 jura je ozbiljna kinta,svasta nesto moze da se iscacka za te pare.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 15 Apr 2011, 12:09

the[Godzi] wrote:svirao sam rg seriju ali na zalost njenu a srecu moju :) sam je prerastao tako da bih sada neki ozbiljan zvuk koliko je to moguce naravno sa ovim budzetom..nadam se da ne gusim i hvala na svakom savetu
Zasto onda hoces Js100 kad je to u sustini RG370 sa boljim magnetima, 22 praga i malo boljim magnetima i totalno nepotrebno kosta 350-400e vise?

Stari japanski RGovi i ovi novi Prestige su totalno druga klasa gitara. Kvalitetnija izrada i hardver, svirljiviji su i bolje zvuce.

Ske su jako interesantne isto (ako si u mahagoni tripu zvuka), ova S770 mi deluje jako zanimljivo, maple top na Ibanez mahagoni gitari, jam :)

Ovaj RGR465M bi zaobisao zbog edge 3-ke sa kojim sam imao raznovrsna iskustva. Jedan je totalno ocajno radio (ne lezi u ruci, rastimava se gitara, itd...) dok je drugi bio upotrebiljiv. Ali nista vise od toga, generalno su losijeg kvaliteta.

Prestiz i stari RGovi ako hoces gitaru od lipe i najkvalitetniju izradu, S ako preferiras mahagoni, malo losija izrada i kvalitet od malopre pomenutih RGova, ali nista preterano. Gitare sa edge 3 tremolo sistemima zaobidji ako mene pitas...

nesh_s

Post by nesh_s » 15 Apr 2011, 12:47

Da sam na tvom mestu, ovo bih uzeo u obzir.
http://www.kupujemprodajem.com/ibanez-5 ... id=1731637

the[Godzi]

Post by the[Godzi] » 15 Apr 2011, 17:44

e ovako,sviram rgr270..blago receno losa gitara..meni je bila prva pa kao takva mi je bila odlicna i stvarno jeste dobra za pocetnika za taj kes (narocito za metal,hc i sl..) ali sada tuga..magneti su tragicno losi,iako ima edge3 sada vrlo lako ispada iz stima (proklizava i sve u svemu valjalo bi ga promeniti) ima 24 praga sto meni nikako ne odgovara jer od 19 pa navise da biste proizveli ton morate iseci prste stiskajuci zice..za vrat sve pohvale jako brz i lezi svakome..
hteo sam da stavim EMG jednom prilikom (komplet je bio ako se dobro secam 19 crvenih kod marica i decko koji radi ..pozdrav za njega i hvala mu na dobrom savetu :) ...mi je rekao da mi ne predlaze da to uradim vec da je mnogo bolja varijanta da je prodam i uletim taj kes za nesto bolje..sto sada i radim jel :) ..
ne mora biti ibanez niti sam zaludjenik za signiranim gitaram i svaki dobar predlog bih mi znacio..sta se trazi ovako: posto sam u tezga fazonu sto ozbiljniji zvuk i za klin i dist..imam dobar procesor (gt10) koji me sada iskreno vadi ali sada hocu gitaru koja ce imati dobre performanse sama po sebi a kada je prikljucim na proc da bude studijski dobro..po mogucstvu da ima do 22 praga (jumbo) ..nisam ljubitelj polovne opreme tako ta eto :)..
e svirao sam u mitrosu Ibanez S770FM-ATF (opet mi je zapala za oko obrada jel :) ) posto slicnu svira endi timons ne toliko dobra gitara ,a malo sam se interesovao za Ibanez RG1570Z-BK mada je to trenutno van mojih mogucnosti :( ...

Mrav

Post by Mrav » 15 Apr 2011, 20:32

Ovi s-ovi su ti svakako dobar predlog za to što želiš. Sa tako finim gitarama ne bi trebalo da imas problem da sviras do 24-og praga (ja imam RG1570 i nemam nikakvih problema sa time, još sviram desetke u normalnom štimu). Ovaj RG mi deluje lošiji (a i da se probati) ima Edge III tremolo, što nije baš najsjajnije. Jako mi se sviđaju ovi zero resistance tremoli koji su na s-ovima. Od ova 2 s-a moj predlog ide za 770 samo zato što ima maple top (po ostalim specifikacijama su potpuno iste). S u odnosu na RG po mom utisku, lakše daje mastan rock ton (zbog mahagonija najviše verovatno), a ujedno su jako fine gitarice za svaku vrstu tezge. Tremola na njima takođe imaju prednosti u odnosu na klasični floyd. Za mene je ovo no brainer izbor :D, to su gitare koje po meni ne zaostaju mnogo za prestige RG-ovima po upotrebljivosti, svirljivosti izradi i tonu.

istiqrac

Post by istiqrac » 15 Apr 2011, 20:41

Jel mora da ima floyd?

umart

Post by umart » 15 Apr 2011, 20:42

ne odgovori mi ti,znaci superstrat sa flojdom i bar hambakerom u bridzu,pozeljno nedje singlecoil zbog tog klina i tezge?

the[Godzi]

Post by the[Godzi] » 16 Apr 2011, 13:34

mora imati floyd (van halen fore jako volim tako da..) ,inace odgovara kombinacija humb-humb i humb-singl ...e sad ovako dobio sam savet da razmotrim custom varijantu..receno mi je da konkretno Zan sa medaka (poznat gitaristama iz bga jel..sorry ko ne zna :) ) za kes koji bih ja izdvojio pravi gitare koje su jako jako dobre..misljenje,iskustva??? ..hvala

istiqrac

Post by istiqrac » 16 Apr 2011, 14:24

Ume Zan za 700 e da napravi i gitaru koja ne kotira :hmm:, samo dobar floyd kosta oko 200e pa sad ti vidi kako ce da izgleda i zvuci ako je ostatak delova i Zanov rad 500 e...

Post Reply