Ako ti odgovara vrat i ostale stvari na goth exploreru (oblik same gitare, osecaj tog finisa pod rukom...), uzmi ga, stvarno je odlicna gitara pogotovo nova za 33k. Bash mracan i topao mahagoni zvuk. Da je vrat drugacijeg oblika, mozda bih je i ja sad imao... Def mislim najbolja vrednost, mislim da je taj explorer bio oko 53-58k.
Hamer sam probao ovaj sa sunburst flame maple topom, i nije mi se svideo zvuk (mozda je do toga sto je u pitanju alder a ne mahagoni, ali i dalje krivim pojacalo na kome sam ga svirao) iako mi je vrat dosta bolje legao nego epijev...
Prosetaj po gradu i probaj i druge slicne stvari koje se prodaju (ovi hameri, ovaj dean npr), pa odluci koja ti najbolje lezi u ruci, koja ti najbolje zvuci i koja ti najlepse izgleda, naravno i koja cena ti najvise odgovara. Pri tome imaj na umu, da je tu zvuk najlakse menjati (u odredjenim granicama), promenis magnete, dodas neku drugu pedalu ili nesto tako, a lezanje u ruci i izgled su prilicno zajebani za menjanje (mozes da das nekome da je prefarba ili promeni oblik vrata, ali to sigurno kosta vise od 100e, a i znatno gubis na vrednosti gitare kad je budes prodavao, a da stvar bude jos gora, ta vrednost je vec dovoljno opala cim si je kupio jer je ipak u pitanju siljata gitara koju nece svako da kupi).