kakav je baja telekaster mexico

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

neki

kakav je baja telekaster mexico

Post by neki » 13 Jun 2011, 22:15

zanimaju me licna iskustva korisnika baja telekaster made in mexico.u prvom redu kakav je kvalitet i zvucna slika magneta.da li je potrebno menjati vintidz kobilicu ili neke od ostalih delova kako bi gitara pruzila maksimum.Uz moje skromno amatersko iskustvo tesko mi je da u mitrosu gde sam je probao izvedem pravi zakljucak.unapred hvala na odgovorima.

Hotstepper

Re: kakav je baja telekaster mexico

Post by Hotstepper » 17 Jun 2011, 00:26

Nishta mu ne dirash... Uzmesh i svirash.
Eventualno, ako je nova, dash je nekome da ti odradi setup kako zhelish, i to je to.
Ta vintage kobilica bridge magnetu daje posebnu prljavshtinu, ne mogu tachno to da opishem, to se mora chuti.
Ti stigao moj odgovor na PP?

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 17 Jun 2011, 02:24

Meni kod te gitare sve super, osim debljine vrata. Volim debeo vrat, ali ono je ultra. Inace radi lepo i lepo je izradjena. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 17 Jun 2011, 07:06

Odlichna gitara. Zicer medju telcima. Nema tu greshke.

catcool

Post by catcool » 31 Jul 2011, 00:21

Posedovao, svrao i prodao kad sam uporedio sa sa vintage telecasterima (nebo i zemlja).
+udoban vrat, iako prilicno buckast
+solidan neck magnet

-debeo poly finis, deluje da gitara zvuci snappy na plastican nacin
-pretanak bridge pup, cak i za telecastera
Po meni nije za vintage svirku (iako kozmeticki upucuje bas na to), posto sama zvuci vec producirano ali na moderan nacin. Za tih 500 eur koliko je trenutno u Mitrosu je OK. Rezime - koliko para, toliko muzike.

Hotstepper

Post by Hotstepper » 31 Jul 2011, 00:26

ja jesam malo pristrasan, al mislim da je za tih istih 500e vishe nego OK...
iskreno, shta josh mozhe da se uzme u tom cenovnom rangu?

dweezil

Post by dweezil » 31 Jul 2011, 00:30

ne bash u tom rangu ali Highway One telad .... :bambi:

catcool

Post by catcool » 31 Jul 2011, 00:38

Kao sto rekoh sve zavisi od onoga sta se svira. Mislim da Baja moze relativno dobro da pokrije modern country, neki alt rock, ..., ali po meni definitivno nije za vintage svirku. A sto se tice odnosa cene i kvaliteta, '50 Classic Vibe Telecaster sa dodatim setom Lindy Fralin ili Lollar magneta (vec po ukusu) ce sasvim sigurno raditi bolje od Baja telecastera, a neki kesh ostaje u dzepu. Ovo je jedna od opcija.

Haralampije

Post by Haralampije » 31 Jul 2011, 01:09

catcool wrote:Kao sto rekoh sve zavisi od onoga sta se svira. Mislim da Baja moze relativno dobro da pokrije modern country, neki alt rock, ..., ali po meni definitivno nije za vintage svirku. A sto se tice odnosa cene i kvaliteta, '50 Classic Vibe Telecaster sa dodatim setom Lindy Fralin ili Lollar magneta (vec po ukusu) ce sasvim sigurno raditi bolje od Baja telecastera, a neki kesh ostaje u dzepu. Ovo je jedna od opcija.
A zamisli kako bi onda tek Baja zvucao sa Lindy Fralin ili Lollar setom.Nego....gde se oni kod nas prodaju? :kokice:

catcool

Post by catcool » 31 Jul 2011, 02:23

Pa ne bolje , vec samo drugacije, to bi bilo ash vs pine, pa ko sta voli. Naravno da i jedna i druga gitara nisu od nekih kvalitetnih komada drveta, zato i jesu zatopljene poly finisom. Ali racunajuci da je upravo elektronika najskuplja stvar na Baji pitanje je koliko je menjanje magneta isplativo. Lindy Fralin ima ovlascenu prodavnicu u Zagrebu.

bancika

Post by bancika » 31 Jul 2011, 09:46

Haralampije wrote:A zamisli kako bi onda tek Baja zvucao sa Lindy Fralin ili Lollar setom.Nego....gde se oni kod nas prodaju? :kokice:
i da ih ima kod nas, verovatno je isplatljivije poruciti iz inostranstva. Ako imas srece pa ti ne naplate carinu, ustedeces mnogo. Ako ti naplate ustedeces marzu nasih dilera koja nije mala. Ako imas paypal mozes da ustedis jos vise jer po stranim forumima svaki dan mozes da nadjes "as new" stvari po ceni 50%-70% od nove, plus vece su sanse da ne naplate carinu jer tada salje fizicko lice pa nema fakture u paketu. Ja sam tako kupovao vise puta dimarzio, duncan, kinman (zamisli, platio sam kinmane kao nove 20$ komad a kostaju 100$ novi)
pozdrav

Hotstepper

Post by Hotstepper » 31 Jul 2011, 11:04

Al šta bi se time dobilo ne znam, jer baja fabrički ima ugradjene magnete koji idu u CS modele...
Neck je custom shop Twisted tele koji ide u vecinu CS modela, a bridge je custom shop brodcaster.
Slažem se da je baji najveca mana taj poli finish, to je istina da je drugačiji osecaj pod rukom, al lichno i dalje nisam u mogućnosti da zbog toga dam 4x veću svotu. Voleo bih jednog dana kad budem imao para da isteram sebi ćejf, al do tad sam srecan i uživam..

@dweezil
Koliko se sad krecu kod nas Highway One? To je isto mex?

xspaceman

Post by xspaceman » 31 Jul 2011, 11:25

Hotstepper wrote: @dweezil
Koliko se sad krecu kod nas Highway One? To je isto mex?
usa...

Haralampije

Post by Haralampije » 31 Jul 2011, 11:27

Znaci mogu da se kupe samo u inostranstvu?A za to vecina nije u stanju.

Baja je za moderan zvuk,ko juri vintage fazon juri reizdanja.

Sto se tice nitra i polija....vise od trijes' godina je to sve sviranje onoj stvari kad je ispod nitra sloj polija,koji ce da zacementire sve pore na drvetu,a razliku ce cuti onaj koji "cuje" razliku izmedju tela iz dva komada i tela od 9 komada istog drveta.Samo ce se nitro lakse ostetiti i skidati,da se vlasnik tripuje kako mu je djitra vintidj.

highway i special,su usa sa meksickim hardverom,tj pingove civije i vintage tremolo sa metrickim sistemom,tj narrow saddles,u prevodu vintidj sedla sirine 1cm s tremolo blokom od cinka i bez kofera.Za magnete ne znam,elektronika je ionako svima ista.

catcool

Post by catcool » 31 Jul 2011, 12:01

Prateci TDPRI i druge forume, taj twisted i broadcaster magnet koji idu u Baju ipak nisu oni koji idu u USA modele i verovatno da su motani i sastavljani u Meksiku, sto samo po sebi ne mora da ima veze ali je tako. Kao sto rece Haralampije to sa nitrom i polijem je istina, vecina USA modela ispod nitra ima sloj polija (i '52 reizdanje), ali ono malo telecastera koji imaju samo nitro zvuce ipak otvorenije i rezonantnije i na suvo. Nisam neki preveliki strucnjak ali je i meni ocigledno. Recimo onaj road worn ima tu notu. Sto se tice kupovine magneta "od preko" ima nekoliko ljudi koji donose robu sa ebay-a i drugih aukcijskih sajtova. Provizija je 20%. Ja sam kupovao preko Vlade i imao najpozitivnija iskustva.

Post Reply