Blade ili Fender?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
clapton

Blade ili Fender?

Post by clapton » 18 Jun 2011, 20:16

skupile se neke pare pa trazim savjet :D

prvobitno sam krenuo da skupljam za KWS strata ali je relativno skup pa mi nece ostati para za pojacalo. trazim nesto jeftinije a slicnog kvaliteta. dakle, interesuje me klasican strat zvuk (SRV, Clapton, Eric Johnson, Bonamassa iz mladjih dana, mada moze i ovaj Bonamassa iz BCC-a... :D)

kojeg Blade-a bi mi ste preporucili do/oko 500e? ne bi lose bilo da ima deblji vrat i jumbo pragove (ako uopste ima takvih u ovom cjenovnom rangu)... moze i polovna roba ;)

nenadnenad

Re: Blade ili Fender?

Post by nenadnenad » 18 Jun 2011, 20:25

probaj sve do\oko 500eu

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 18 Jun 2011, 20:40

Mozes naci na oglasima mozda neki Fender Japan...naprimer. :) :ziveli:

propali_gitarista

Post by propali_gitarista » 18 Jun 2011, 22:13

nemanjavelimirovic wrote:Mozes naci na oglasima mozda neki Fender Japan...naprimer.
:1: Najbolji stratocaster za te pare

clapton

Post by clapton » 19 Jun 2011, 00:57

ocekivao sam nekoliko rijeci o Blade gitarama... ovi od 500tinjak eura su bolji od MIM stratova kako cujem?

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Jun 2011, 01:16

clapton wrote:ocekivao sam nekoliko rijeci o Blade gitarama... ovi od 500tinjak eura su bolji od MIM stratova kako cujem?

Ko i svaka djitra,moze da valja moze i da bude sranje,moze da bude bolja od nekog gringa,a moze da bude i losija...probaj pa sta ti se najvise svidi uzmi.za 500 evrica imas ogroman izbor

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Jun 2011, 01:26

Moji predlozi od Fendera - probao sam sve ove gitare. :ziveli:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/121 ... al-%2A%2A/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/111 ... -Sunburst/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/112 ... d--Violet/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/111 ... -Sunburst/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/502 ... st-%2A%2A/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/502 ... st-%2A%2A/
Sve ove gitare rade ko strat, ako ubodes komad za tebe. Najlakse je izdvojiti vreme i zivce i polako sve pretresti. :ziveli: Nazicaj jos tih par desetina evra razlike, po meni je ovaj prvi Aerodyne najbolja opcija, ako hoces moderniji sound, a ovaj Classic 50's ako hoces tradicionalniji pristup, ovo sve ostalo je tu negde izmedju.

Ili uzmi Blejd ako ti se vishe svidja...vrlo jednostavno. Ja sam imao blejd tele i radio je ok sasvim, vrat mi se nije svidjao jer je bio tanak i nije mi se svidjalo shto ima preamp, ipak sam za klasicnije varijante. Tolko od mene i sretno! :ziveli:

edit - bitno je da zapamtish pravilo - Ako pishe Made in URUGVAJ onda se zabrini, ovo sve ostalo nema blage veze jer su Japanci ovih dana po prilici bolji od Amera po izradi gitara, a Mexico zna toliko dobar da bude da je isti ili bolji a opet i Ameri znaju da naprave po koji komad koji sije sve do sad pomenuto, tako da - nema pravila, ne gledaj odakle je gitara, to u svetu vise niko mislim da ne radi. Ionako je sve to verovatno Kina sa varijacijama u Quality controlu....:D :XD:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 19 Jun 2011, 10:26

Ja jos nisam svirao blade-a sa debelim vratom. Svi imaju neke moderne jadne vratove i nemaju onaj fender osecaj. Lice po izgledu i to ali ako zelis fender zvuk i osecaj... fender! :)
Odes u mitros, probas 30 gitara i odaberes onu koja ti se najvise svidja.

clapton

Post by clapton » 19 Jun 2011, 12:16

Funkomat wrote:Ja jos nisam svirao blade-a sa debelim vratom. Svi imaju neke moderne jadne vratove i nemaju onaj fender osecaj. Lice po izgledu i to ali ako zelis fender zvuk i osecaj... fender! :)
Odes u mitros, probas 30 gitara i odaberes onu koja ti se najvise svidja.
da, cuo sam. svi kazu da imaju tanke ali vrlo svirljive vratove. meni bi ipak odgovarao deblji je imam vece ruke a i sviram taj neki blues rock.

ne znam... ranije sam govorio da kad budem kupovao strata morace da bude amerikanac i to vrhunski (oko 1000e), ali ako budem cekao da skupim hiljadarku nikad ga necu kupit :D. zato sam se odlucio za jeftiniju varijantu tj Blade, jer se za iste pare dobije vise. univerzalnija ja gitara a i izrada je kvalitetnija nego kod meksickog strata.

ne pitah - je li neko od vas probao/svirao Kenny Wayne Shepherd strata?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 19 Jun 2011, 12:32

Claptone, pa standard je manje od iljadu, ako se ne varam?

Hotstepper

Post by Hotstepper » 19 Jun 2011, 12:57

Imao blade strata godinu i po dana...
I to onaj osnovini model, bez preampa i chuda.
Ok gitara, sve na njoj uradjeno kako treba, pedantno, lep lak i drvo, ali..
Vrat je bash tanak tako da ce to pocheti mozhda da ti smeta, a i nema onaj "strat" zvuk, vishe ne nekako u midlovima, muljavo...
Ja zvukom nisam bio zadovoljan, izradom jesam.
Moja preporuka, squier classic vibe, i to nadjesh neki sa maple vratom i uzhivaj! Po mom mishljenju to je najbolja verzija jeftinog strata.

Vaske023

Post by Vaske023 » 19 Jun 2011, 13:44

Hotstepper wrote: Moja preporuka, squier classic vibe, i to nadjesh neki sa maple vratom i uzhivaj! Po mom mishljenju to je najbolja verzija jeftinog strata.
Odma' kupis dva dok su jos na snizenju :D .Sto se tice fendera moj predlog je:
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/111 ... phne-Blue/

Haralampije

Post by Haralampije » 19 Jun 2011, 14:01

clapton wrote: ne znam... ranije sam govorio da kad budem kupovao strata morace da bude amerikanac i to vrhunski (oko 1000e), ali ako budem cekao da skupim hiljadarku nikad ga necu kupit :D. zato sam se odlucio za jeftiniju varijantu tj Blade, jer se za iste pare dobije vise. univerzalnija ja gitara a i izrada je kvalitetnija nego kod meksickog strata.

ne pitah - je li neko od vas probao/svirao Kenny Wayne Shepherd strata?
Vrhunski strat za 1000e?tesko :D Dobar strat da.Ali dobar moze da se nadje u bilo kom cenovnom rangu.Tako da ne moras da se zanosis tim Made in USA,prevazidjeno odavno.
Svaki put kad me neko pita za strat,a 'oce taj neki bluz-rok da svira,i da bude SRV-ovski zvuk i sl,ako nema za SRV strata,preporucim Dzimi Von strata ili Classic playesr 60s,ako se nema ni za njega teras dalje,do CV squiera.svi ti stratovi ce ti dati taj zvuk...s blejdom ne dobijas vise,samo drugacije,imas ti i dosta univerzalne fendere,nije standard jedini model.
Odvoj vreme izaberi radnje, reci prodavcu sta sve ima za do toliko koliko imas i izredjaj sve dok izaberes pravu,to ti je jedini nacin

verbatim

Post by verbatim » 19 Jun 2011, 14:06

Pa probavali smo ja i drugar baš u mitrosu tog Keni Vejn strata, onako moglo bi se reći meksička varijanta SRV strata. Doduše tamo piše da keni vejn strat ima neke njegove signačr magnete - iskreno meni je ono texas special zvuk... šta znam dosta jak srednji magnet ako me sjećanje ne vara, dobra gitarica ako voliš SRV zvuk. Al samo su za zajebali izgledom, sa onom gravurom krsta na jednoj i onim formula1 fazonom na crnoj gitari. Et ako te ne smara da te drugari iz benda zovu : krstaš il templar kupi ga :ziveli:

verbatim

Post by verbatim » 19 Jun 2011, 14:08

samo pitanjce, jeR ovaj žuti Aerodyne Classic japanac ?

Post Reply