locking nut

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Born_Dead

locking nut

Post by Born_Dead » 31 Jul 2011, 13:57

da li je moguce da se standardni nut zameni locking nutom?

Funkomat
MF veteran

Re: locking nut

Post by Funkomat » 31 Jul 2011, 13:57

Naravno ali ce najverovatnije mora da se cacka drvo.

Born_Dead

Post by Born_Dead » 31 Jul 2011, 16:10

vise se ispalati da stavi neke civije sa lockom?
ovo pitam za jednog ortaka,ja mu preporucujem groover da stavi meni rade posao sasvim ok,ali on zapeo locking nut.

ApplePie

Post by ApplePie » 31 Jul 2011, 17:34

To su razlicite kategorije .. locking nut i civije. Locking nut je metalni a ja bas volim da je nut od metala. Nego koja djitra je u pitanju pa da ti odma kazem koliko drveta mora da se skine ? :D

bancika

Post by bancika » 31 Jul 2011, 18:00

Nije prakticno staviti locking nut ako nema floyd ili neku kobilicu koja ima fine tuner, jer ce morati stalno da zakljucava/otkljucava da bi korigovao stim.
Locking civije su dobra stvar, a ko voli metalni nut moze od mesinga da napravi kod nekog majstora za male pare, kao malmsteen-ov strat. Samo das majstoru fabricki plastikaner da uradi to isto od metala.

ApplePie

Post by ApplePie » 31 Jul 2011, 18:53

bancika wrote:Nije prakticno staviti locking nut ako nema floyd ili neku kobilicu koja ima fine tuner, jer ce morati stalno da zakljucava/otkljucava da bi korigovao stim.
Ne da nije prakticno nego je nemoguce posle zakljucavanja podesiti stim... nego ja pitao zato sto su drugaciji locking nut za stratokastera i za neke jackove. Ja sam nekada na mojoj prvoj gitari napravio dve plocice koje stavim jednu iznad drugu ispod zica i to stegnem sarafima, negde iza nut-a. Ta naprava je funkcionisala sa stratovim teremolom utoliko sto se nije rastimavala kod koriscenja tremola zato sto su sve zice isle zajedno a nisu uticale na stim kad se stegnu. To zato sto mi je gitara bila strat tipa sa shiljatom glavom pod uglom pa su zice bile u istoj visini, nesto kao kramer. Kod strata mislim da to nije izvodljivo jer zice iza nuta idu svojim putem do vodjice ili civije pa stezanjem menjam stim.

Locking civije su ok resenje samo u tom slucaju ja opet volim da menjam nut makar za grafitni. Ajd da cujemo koja je djitra u pitanju (i kakav teremolo) pa onda da mozgamo sta se da izvuci i da li je pametno/isplativo

Born_Dead

Post by Born_Dead » 31 Jul 2011, 20:54

auuuuuuuuf ,neki bc rich,telo mu je kao warlock a headstock nije ona klasican bc rich ,nego ima 6 civija sa gornje strane,a zice idu kroz telo,string thru,kako se vec zove.

bancika

Post by bancika » 31 Jul 2011, 20:55

ApplePie wrote:
bancika wrote:Nije prakticno staviti locking nut ako nema floyd ili neku kobilicu koja ima fine tuner, jer ce morati stalno da zakljucava/otkljucava da bi korigovao stim.
Ne da nije prakticno nego je nemoguce posle zakljucavanja podesiti stim...
moguce je kad ponovo otkljucas :)

ApplePie

Post by ApplePie » 31 Jul 2011, 21:04

Born_Dead wrote:auuuuuuuuf ,neki bc rich,telo mu je kao warlock a headstock nije ona klasican bc rich ,nego ima 6 civija sa gornje strane,a zice idu kroz telo,string thru,kako se vec zove.
aauuuuuuuf pa to uopste nema tremolo ? ajd ti njega ubedi da to nema svrhe. Cak ni civije na zakljucavanje su suvisne. Nek stavi samo bolje civije ako su postojece problematicne :) najbolji nacin ubedjivanje je da nut kosta 35 evra bez postarine i carine i majstorski rad oko 50 samo za ruke (psihicka tortura se posebno naplacuje) i odustace od ideje :mrgreen: provereno

bancika

Post by bancika » 31 Jul 2011, 23:36

yup, vise muke i stete nego koristi. :ma bravo:
dobra varijanta civija su grover auto-locking. Nemaju mehanizam za zakljucavanje kao ostale, vec je uradjeno da se zica zakljuca sa prvih nekoliko kruga kada se namesta zica i posle toga motanje funkcionise isto kao sa ostalim civijama. Uzeo sam njih za strata na kome ne koristim tremolo uopste i dosta dobro rade, a nisu skupe
http://www.stewmac.com/shop/Tuners/Guit ... _3L3R.html

Born_Dead

Post by Born_Dead » 01 Aug 2011, 02:52

ma menjao civije ,ali niije hteo da se isprsi koji dinar vise nego uzeo jos neke gore polovno. resen je da resi svoj problem. ti locking grooveri zvuce zanimljivo. hvala svima u njegovo,a i u moje ime :) bar sam nesto i ja naucio xD

Post Reply