Najskuplje serijske gitare...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Jimmy Henderson
- Rocket Roll
- Rocket Roll
Da, to je još više, ali to je "secondhand" eBay cena, dok je nov Lenny u normalnoj radnji oko 17 000 dolara... "Crash" Strat je, u kompletu sa odgovarajućim Blues Juniorom, još skuplji (22 000 dolara u Guitar Centru) ali to je gitara + pojačalo, tako da njega ne računam.
->Fender Homepage: Stranica posvećena "Lenny", sa brošurom datom na free download<-
->Musik Schmidt Online Shop: Fender Lenny Stratocaster (16 000 evra)<-

->Fender Homepage: Stranica posvećena "Lenny", sa brošurom datom na free download<-
->Musik Schmidt Online Shop: Fender Lenny Stratocaster (16 000 evra)<-

- Chord-Master
- MF veteran
- Jimmy Henderson
ako cemo verovati nevernome Fenderu (citaj- upitna konstantnost u
kvaliteti) da su dali sve od sebe u izradi Lenija , to bi trebala biti
gitara dostojna tih para ..
mene zanima mala "skakljivost"
koliko u celoj ukupnoj ceni sudeluje trosak izrade da gitara izgleda
vrlo "staro" i izudarana ?
licno bih radije dao pare za gitaru koja je prosla
blood , sweat and tears .
kao sta je rockett pisao
"ono sta je Leo Fender napravio , napravio je , i nema vise "
ma zdravo , ma gotovo.
pozdrav
kvaliteti) da su dali sve od sebe u izradi Lenija , to bi trebala biti
gitara dostojna tih para ..
mene zanima mala "skakljivost"
koliko u celoj ukupnoj ceni sudeluje trosak izrade da gitara izgleda
vrlo "staro" i izudarana ?
licno bih radije dao pare za gitaru koja je prosla
blood , sweat and tears .
kao sta je rockett pisao
"ono sta je Leo Fender napravio , napravio je , i nema vise "
ma zdravo , ma gotovo.
pozdrav
- KnightOfDoom
- Site Admin
Zar je ovo fender. Ja sam upoznat sa cinjenicom da je Eddie Van Halen koristio Kramer gitare. Od pocetka do kraja tj. do danas. Kazem, nisam siguran!!!
Inace, podelio sam ovu temu, jer je rasprava otisla u drugom pravcu u odnosu na postavljenu temu.
Inace, podelio sam ovu temu, jer je rasprava otisla u drugom pravcu u odnosu na postavljenu temu.
Last edited by dejankuki on 06 Dec 2007, 22:57, edited 1 time in total.
- Rocket Roll
To je upravo onaj skuplji deo... Imam negde fotografije sa izrade replike Stivijeve "First Wife", na kojoj se vidi jedan specijalista koji radi sa lupom i skalpelima na telu Strata, prema 1:1 fotografiji originalne Stivijeve gitare. Verujem da tolika fotografska stoprocentna pažnja da se kopira apsolutno svaka rupica, svaka poderotina i svaki komadić laka uzme jako mnogo vremena - koliko bi uzelo i ručno tačno kopiranje neke slike.Jimmy Henderson wrote:koliko u celoj ukupnoj ceni sudeluje trosak izrade da gitara izgleda vrlo "staro" i izudarana ?
Fender na tim kopijama krvavo zaradi svaki dinar - cena im je, dakle realna.
Hvala za podelu teme. Ne, prva Edijeva gitara je bila Stratokaster kojem je on ugradio taj jedan jedini Gibsonov P.A.F. magnet u bridge. Nije znao kako se vezuju potenciometri i nije mu trebao prekidač, pa je magnet vezao direktno za output jack... Ostalo je, kako ja često volim da kažem, legenda.dejankuki wrote:...Eddie Van Halen koristio Kramer gitare. Od pocetka do kraja tj. do danas.
Ma koristio je on sve. Otkucaj eddie van hallen gear u nekom pretrazivacu i naci ces stranice sa slikama svih gitara koje je on koristio i koristi... I ja sam bio u neznanju...
Da li se ovo racuna u skupe Serijske gitare http://most-expensive.net/guitar-in-world

Da li se ovo racuna u skupe Serijske gitare http://most-expensive.net/guitar-in-world

- Rocket Roll
Tacno, EVH nikad nije bio Fenderov endorsing artist. Uvek je bio fan tih hibrindnih Stratova (Kramer, Charvel, Musicman, Jackson, Peavey...) Inace on je poceo da svira Strat ali mu je smetao tanak zvuk, pa je kopao magnete (tada sa Gibsona) vadio potove, smirglao vrat (kao na Frankensteinu), a onda je mr. Kramer rekao: "Sine, dodji da ti napravimo gitaru"
and the rest is history...
Da se vratimo na temu, Neko je spomenuo da nij siguran u kvalitet Fender Custom Shopa. Sto je glupost, jer obi stvarno ulazu sve napore da im te gitare budu najbolje iz Fendera, cak glavni majstori i dizajneri licno "craftuju" te instrumente npr. Seymor Duncan je na nekim modelima licno zavijao magnete.

Da se vratimo na temu, Neko je spomenuo da nij siguran u kvalitet Fender Custom Shopa. Sto je glupost, jer obi stvarno ulazu sve napore da im te gitare budu najbolje iz Fendera, cak glavni majstori i dizajneri licno "craftuju" te instrumente npr. Seymor Duncan je na nekim modelima licno zavijao magnete.