Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magneti?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magneti?
Kao što govori tema, igrao bih se malo sa magnetima na gitari i zanima me koja je najbolja solucija single strat magneta koja bi zamenila postojeće na fender standard modelu? Nabrojaću neke za koje sam čuo pozitivno mišljenje:
- Fender Tex Special
- Seymour Duncan SSL-4 Qtr-Pound Flat for Strat
- Seymour Duncan Antq for Strat Texas Hot
- DiMarzio HS-3
- Goran - ako postoji neki odg. u klasi
Predlozi su dobro došli u okviru nabrojanih brendova. Najmanje sam raspoložen za Fender custom magnete da odmah priznam. Goran bi takodje otpao ako bi imao približnu cenu sejmuru ili dimarciu. U pitanju je naravno rock, blues, hard rock mix koji bi gitara trebala da otprati.
- Fender Tex Special
- Seymour Duncan SSL-4 Qtr-Pound Flat for Strat
- Seymour Duncan Antq for Strat Texas Hot
- DiMarzio HS-3
- Goran - ako postoji neki odg. u klasi
Predlozi su dobro došli u okviru nabrojanih brendova. Najmanje sam raspoložen za Fender custom magnete da odmah priznam. Goran bi takodje otpao ako bi imao približnu cenu sejmuru ili dimarciu. U pitanju je naravno rock, blues, hard rock mix koji bi gitara trebala da otprati.
- Dersu Uzala
Re: Seymour Duncan, DiMarzio, Fender custom, ili Goran magne
Goranovi su verovatno skuplji od SD i DiM. Ipak su hand made. Fakat valjaju kolko sam ih cuo.
Ono shto sam ja chuo rekao bih da Goranovi valjaju podosta,pa pod devizom kupujmo domace dajem glas njemu.
tex specijali meni zvuche bash bash kako treba,oba seta i za tele i za strat.you just cant go wrong
tex specijali meni zvuche bash bash kako treba,oba seta i za tele i za strat.you just cant go wrong
Ako imas kintu, Bare Knuckle je fina opcija. http://www.bareknucklepickups.co.uk/mai ... cat=strats - ima odlicnih zvucnih primera. Ja kontam, kada budem imao pare, mother's milk set ne gine.
Od pometunih SSL-ovi rade fino (SD), takodje sa Texas specials setom nema greske.
Od pometunih SSL-ovi rade fino (SD), takodje sa Texas specials setom nema greske.
Za ove fenderove Texas specials svi govore da su odlični, očigledno ulaze u najuži izborsl0e wrote:Ako imas kintu, Bare Knuckle je fina opcija. http://www.bareknucklepickups.co.uk/mai ... cat=strats - ima odlicnih zvucnih primera. Ja kontam, kada budem imao pare, mother's milk set ne gine.
Btw. nisam čuo za ove Bare Knuckle, ... baš ću da se informišem. Hvala na info. Vidim da se spominju i Bill Lawrence i slični, no to je verovatno nešto poput Goran magneta, male serije, skuplje baš iz tog razloga...
Za mene su sinonimi za magnete: DiMarzio i Seymour Duncan, pa tek svi ostali. No, nekada su i Philips i Grundig bili sinonimi za dobar televizor, danas ih pravi i Kurta i Murta u istom kvalitetu.
- Guitar_thrill
- MF veteran
Ne znam kakve Goran pravi magnete u toj malo žešćoj klasi....
Duncan ssl-4 je mnogo jači i agresivniji od texas special....skoro kao hambaker...ja sam ga imao na stratu par meseci, i nije mi legao, baš zbog te jačine i nije se uklopio sa dva ssl-1 u neck i middle poziciji....
Sad imam custom shop '69 i nemam nameru da ih menjam, odlični su...ali nisam siguran da su za tebe, s obzirom na to, koje si magnete stavio u uži izbor...
Duncan ssl-4 je mnogo jači i agresivniji od texas special....skoro kao hambaker...ja sam ga imao na stratu par meseci, i nije mi legao, baš zbog te jačine i nije se uklopio sa dva ssl-1 u neck i middle poziciji....
Sad imam custom shop '69 i nemam nameru da ih menjam, odlični su...ali nisam siguran da su za tebe, s obzirom na to, koje si magnete stavio u uži izbor...
- Dersu Uzala
Saba sefe, Saba. Nikad jaceg televizora nije bilo niti ce biti. Al svemu lepom dodje kraje, uspeli su sabani da sjebu i Nakamichi bez problema.Trzalica wrote:No, nekada su i Philips i Grundig bili sinonimi za dobar televizor, danas ih pravi i Kurta i Murta u istom kvalitetu.

Ne bi' da kvarim raspravu al' Šaub Lorenc je ćale svih televizora, mada je nekad bio u mrtvoj trci sa ITT-om...Dersu Uzala wrote:Saba sefe, Saba. Nikad jaceg televizora nije bilo niti ce biti. Al svemu lepom dodje kraje, uspeli su sabani da sjebu i Nakamichi bez problema.Trzalica wrote:No, nekada su i Philips i Grundig bili sinonimi za dobar televizor, danas ih pravi i Kurta i Murta u istom kvalitetu.
- Dersu Uzala
Ma daj. To su jeVtine igracke. Saba je bila kraljica svih televizora. Ko zna, zna.
Moj stari Humdžai je bio mama.
Kapa dole Humdžai-u i Sabi ali...

Kada smo već off-topic: moj prvi TV behaše neki "Horniphon" crno beli, lupao ga deka sa strane, majstor mu često menjao neke lampe, ... prvi i valjda drugi kanal(za ovaj drugi nisam siguran). Davne sedamdesete, jer već početkom osamdesetih kupismo kolor TV bre.
Na kraju krajeva, i prvo "pojačalo" za gitaru mi je bio stari gramofon, "blago" prepravljen od strane starijeg druga koji je znao foru.
U vezi teme: jebe lud zbunjenog. Izgleda da ne postoji neki standard u vezi magneta za stratocaster-e, svi imaju "svoj zvuk" time i biraju svoje magnete, proizvodjača pun q, ... strava
Na kraju krajeva, i prvo "pojačalo" za gitaru mi je bio stari gramofon, "blago" prepravljen od strane starijeg druga koji je znao foru.

U vezi teme: jebe lud zbunjenog. Izgleda da ne postoji neki standard u vezi magneta za stratocaster-e, svi imaju "svoj zvuk" time i biraju svoje magnete, proizvodjača pun q, ... strava

- Haralampije
Za onako opstu klasifikaciju blues hard rock rock,najbolje mozda SD ssl1 sva tri ili nek i midl ssl1 a bridz po zelji.
- Guitar_thrill
- MF veteran
ssl1 u bridge je meni bio slab, za bilo šta više od bluza....ali sam svirao na fender pojačalu + tubescreamer...kontam da bi sa nekim marshallom radilo super posao.... 

Meni se strašno svidja na mom stratu prvi magnet pri vratu i zvuk koji daje ... onaj koji sam zahtevao od Fender-a. Srednji nije ni podešen kako treba, no opet, zadnji u kombinaciji sa srednjim takodje zvuči baš ono "fenderski extra"(četvrta pozicija), zadnji ima neku pristojnu distorziju koja mi ne paše baš toliko, ... možda sam samo naviknut na zvuk duplih magneta pa mi ovo deluje slabašno ...Guitar_thrill wrote:ssl1 u bridge je meni bio slab, za bilo šta više od bluza....ali sam svirao na fender pojačalu + tubescreamer...kontam da bi sa nekim marshallom radilo super posao....
Jedino su zardjali, trebalo bi to promeniti, promeniti zardjale zavrtnje pickguard-a, malo doterati to sve u nekom servisu, --- FENDER JE TO mašala!!!

Piroćanac čovek, taj ako se stiso za 120€, onda ... hmm ...