Moje ime je Aleksandar, 88mo sam godiste i eto volim muzikicu pa sam resio da se pocastim nekom gitarom. Nikad nisam svirao, ali voleo bih da probam i naucim. Nadam se samo da nije kasno. Cale je svirao akusticu kada sam bio klinac, ali je nazalost prestao davno zbog obaveze oko posla, pa mozda imam nekih naslednih gena!

Googlao sam proteklih nedelja i procitao dosta stvari, pa evo konacno i da postavim neko konkretno pitanje.
Zeleo bih da sviram pretezno blues i rock. Npr. Gary Moore, BB King, Buddy Guy, Fleetwood Mac, mozda malo Zeppelina, ACDC i sl.. Naravno i nezaobilazni nas Yu Rock! Ovo su samo neke zelje, znam da me do tada ceka mnogo rada.

Resio sam takodje da bih odmah isao na neku elektricnu gitaru. Skoro sam se odlucio za Vintage V100, ali sam malo zapao u dileme poslednjih dana. Konkretno, poceo sam da gledam neke Hollow Body gitare. Za pocetak ne bih uzimao pojacalo, vec bi prikljucio gitaru na komp uz neki software tipa AmpliTube i sl.
Vidoh da ima dosta pozitivnih komentara o Ibanez AS-103, pregledao sam sve klipove sa Youtuba i cenim da bi i ona odgovarala za stil muzike koji bih probao da sviram. Mozda gresim?

Razmisljao sam da prodjem sa 350e max, ali vidim doticnu Ibanez AS-103 na ebay-u koju bi drug mogao da mi donese, za nekih mozda 400e sve skupa sa troskovima. Nesto je radjeno na gitari, glava je preoblikovana, zamenjena dugmad, mozda i promenjeni pickpu-ovi za Super 58, mada su mozda to i originalni Super 58 Custom.
Ima li neko misljenje, vredi li ova gitara toliko novca u stanju kao sa linka iznad? Razlika u odnosu na Vintage V100 (znam da nije isti tip gitare) je oko 100e. I da li postoji mozda neka bolja kupovina za te novce?
Eto toliko, nadam se lepom druzenju.
Puno pozdrava,
Aleksandar