Najbolji squier za oko 300e
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Najbolji squier za oko 300e
Mozete li mi reci koji je najkvalitetniji squier po ceni od oko 300e,osim stratocastera?
Prvenstveno me zanima ako je neko koristio Jaguare i Jazzmastere.
Svirao bih indie/alternative rock pa i malo tvrdje stvari.
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Re: Najbolji squier za oko 300e
Pa Classic Vibe, ali nema ih, ja sam ih jurio par meseci...Ultex wrote:Mozete li mi reci koji je najkvalitetniji squier po ceni od oko 300e,osim stratocastera?

Classic Vibe.
Svaki je dobar za tu cenu, a sad jos imas i popust 15% .
Svaki je dobar za tu cenu, a sad jos imas i popust 15% .
Moracu da probam,strato izbegavam posto vec imam jedan,jeste da nije isti model al' bih malo da promenim,dok se plasim da mi Tele ne bude previse slabog zvuka.
Pa ako bude (ako sam te dobro shvatio) , onda uradis ono sto je uradio Andy Summers.
Nisam nikada "lomio" gitaru da namestam magnete kakve ja hocu 

Pa nije to lomljenje, to je sve normalno, to svi (?) rade...
Uglavnom bi se svelo na to da kupis pickguard koji je isecen za humbucker.
Verujem da je telo Squiera vec obradjeno da moze da stane veci pickup.
U stvari , ne verujem, znam.
http://i70.photobucket.com/albums/i115/ ... 0_1258.jpg
U kom smislu slabog zvuka? Možeš li da budeš malo precizniji? Ja bih rekao da posebno kad pričamo o bridge magnetu, kada porediš Tele i Strata (koga, ako sam dobro razumeo, već imaš), da ćeš dobiti mnogo napadniji zvuk kod Telca, sa malo srolanim tone potom i osetno masniji. Telecaster uopšte nije gitarica sa singlićima koja se samo tako malo pipka da se dobije simpa clean ton. Može Telac da tutnji poprilično ubedljivo. Zato bih i voleo da čujem šta podrazumevaš pod slabim zvukom.
Pa znas kako,probao sam jednom prilikom tele,na mozda 5 minuta,tako da nisam nesto upucen na zvuk.Znam da kada gledam demo-e,svi sviraju neki country,blues,distroziju skoro ni ne pale.Zbog toga ne znam mogucosti Telecastera po pitanju jaceg distorziranog zvuka.Ja sa mojim stratocasterom sviram svasta,pa kada i sviram neki slabiji metal,meni to super zvuci,e sad,ne znam da li to mogu da dobijem Teletom.Zanima me da li moze da se dobije zvuk distorzije kao i na stratocasteruKristijan wrote:U kom smislu slabog zvuka? Možeš li da budeš malo precizniji? Ja bih rekao da posebno kad pričamo o bridge magnetu, kada porediš Tele i Strata (koga, ako sam dobro razumeo, već imaš), da ćeš dobiti mnogo napadniji zvuk kod Telca, sa malo srolanim tone potom i osetno masniji. Telecaster uopšte nije gitarica sa singlićima koja se samo tako malo pipka da se dobije simpa clean ton. Može Telac da tutnji poprilično ubedljivo. Zato bih i voleo da čujem šta podrazumevaš pod slabim zvukom.

Drugo,to verovatno zavisi i od pedale...
Inace,svirao bih bendove recimo kao White Stripes,Arctic Monkeys,Placebo,Bloc Party,mozda nesto malo jace kao recimo RATM.
I iz not expert, but!
Spoiler:
Spoiler:
O tome nisam razmisljao...hvala na informacijijagoda wrote:Pa nije to lomljenje, to je sve normalno, to svi (?) rade...

-
Nasao sam negde na netu da Tom Morello ima meksickog standarda. ne znam da li jer to ovaj na slici, ali po kobilici bih rekao da mozda i jeste.
Mislim da je onim linkovima,a tek ovim moja sumnja uklonjena...jos samo da probam.vertigo_beat wrote:Nasao sam negde na netu da Tom Morello ima meksickog standarda. ne znam da li jer to ovaj na slici, ali po kobilici bih rekao da mozda i jeste.
Sad ne znam,postoji li neka bitna razlika izmedju ova dva modela?
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/108 ... age-Blond/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/487 ... -Sunburst/
E vidi, ono gore prženje na Telcu... Taj Telac ima humbucker kod kobilice, i to bitno menja stvari, a i ton je onako maaaaasivno tretiran efektima, i to možda i nije najreprezentativniji primer. Ako tražiš univerzalnost, Telac nije prvak u toj kategoriji. OK, gotovo da ni jedna gitara nije baš takva da ve može da pokrije, i nije Telac samo za jednu priču krojen, ali ja nikad klasičnog Telca ne bih pominjao u rečenici gde se pominje metal. Imaš ove moderne verzije, ali takve gitare samo po silueti podsećaju na klasičnog Telca, sve drugo je neka deseta priča.
Recimo meni se čini da ako juriš neku univerzalnost da za tebe nije CV 50's Tele, da bi ti bolje legao onaj CV Custom. Ali to je prazna priča, idi vidi, oslušni, i tako to...
Recimo meni se čini da ako juriš neku univerzalnost da za tebe nije CV 50's Tele, da bi ti bolje legao onaj CV Custom. Ali to je prazna priča, idi vidi, oslušni, i tako to...