Yamaha Pacifica 112

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Ultex

Yamaha Pacifica 112

Post by Ultex » 18 Dec 2011, 19:51

Je l mi moze neko reci nesto o ovom modelu? http://www.mitrosmusic.com/proizvod/994 ... -Sunburst/ ili generalno o Yamaha gitarama za otprilike tu cenu?
Prvenstveno me zanima kvalitet gitare za taj novac,a i za kakvu vrstu muzike je najbolja.

eg303

Re: Yamaha Pacifica 112

Post by eg303 » 19 Dec 2011, 11:05

Ultex, čestitam, verovatno si jubilarni 100-ti novi član koji pokreće temu o Pacifici, predlažem moderatoru da ili zabrani teme o Pacifici ili da bude jedna sticky, recimo da se zove "Oj' Pacifiko, moja muko..."

Ultex

Post by Ultex » 19 Dec 2011, 12:17

Hvala sto si mi rekao,sad cu da potrazim prethodne teme :D

eg303

Post by eg303 » 19 Dec 2011, 13:15

Mislim da je dovoljno o njoj raspravljano na ovoj (najsvežijoj) od pre par nedelja: viewtopic.php?f=20&t=18540

Trzalica

Post by Trzalica » 19 Dec 2011, 13:29

Ultex wrote:Je l mi moze neko reci nesto o ovom modelu? http://www.mitrosmusic.com/proizvod/994 ... -Sunburst/ ili generalno o Yamaha gitarama za otprilike tu cenu?
Prvenstveno me zanima kvalitet gitare za taj novac,a i za kakvu vrstu muzike je najbolja.
Kod Yamaha gitara je nekada važilo pravilo: "koliko para toliko muzike" i nije se odstupalo ni jedan cent od te prakse. Danas pritisnuti svim i svačim i oni pribegavaju raznim trikovima ne bi li opstali bili konkurenti na sve rastućem tržištu.
Ja sam toliko razočaran novom budget serijom Yamaha gitara da je to očaj. Zvuk Pacifica gitara i RGX serije danas je toliko oskrnavljen da je to smešno ako ne bar ŽALOSNO.
Nekada je PACIFICA bila sinonim za kvalitet. Recimo model PACIFICA 921, Pacifica 912 ... onda je tu bila "Image" serija tipa Image Deluxe, Custom, Standard ... i na kraju prosek gitara za muzičare u vidu RGZ i RGX serije, gde je RGX 312 dominirala kvalitetom za uloženi novac, kasnije i RGX serija 4, RGZ modeli poput 621 su bili bolji od bilo kog Ibaneza danas koji vredi preko 1000€ ...
Danas toga nema. Kada se danas spomene "Pacifica" serija, već se zna da se govori o najjeftinijoj klasi gitara.... Strašno. Ja ne bih dao ni 130€ za Pacifica bilo koju gitaru iz serije 112 ....

johnny_b_good

Post by johnny_b_good » 20 Dec 2011, 14:50

Pa koliko para toliko muzike. Sta tu ima da se raspravlja...

Nedalm
Urednik

Post by Nedalm » 23 Dec 2011, 15:29

Ja imam Pacificu 112J kupljenu prije 5-6 godina..
Isprobao sam dosta skvajera, astera i tih gluposti. Pacifika je daleko bolji izbor.
Naravno, vazi gore navedena poslovica :)
Al opet, ne znam kakav je kvalitet Pacifika sada.

Trzalica

Post by Trzalica » 24 Dec 2011, 00:17

Nedalm wrote:Ja imam Pacificu 112J kupljenu prije 5-6 godina..
Isprobao sam dosta skvajera, astera i tih gluposti. Pacifika je daleko bolji izbor.
Ćut da te ne čuje onaj što je ubacio Goran magnete na skvajera i dobio bolju gitaru od FENDER usa std. modela ... :hide:
P.S. naravno da je mnogo bolji izbor u rangu tih igrački ... no, ako se meri sa starijim Yamaha modelima, tu se vidi razlika. Eh, da si svirao staru Pacifica seriju ... to su bili vrhunski instrumenti. I danas naravno jesu. Jedan se nudi u oglasima: http://www.kupujemprodajem.com/Pacifica ... id=7640961
Doduše, dosta je skup, ali i vredi svaku paru ako je dobro očuvan!

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 24 Dec 2011, 15:21

Dragi moj Trzalice, ja sam onaj što je menjao nut tom Squier-u i lepo sam ti još tamo gde sam pisao o tome objasnio svoje viđenje te stvari, ne razumem zašto si toliko negativan i neprijatan prema svima na forumu koji se ne slažu sa tobom. Stičem utisak da ti patiš od toga da imaš samo brandirane stvari i to je to, ali ako grešim ja ti se izvinjavam. Za razliku od tebe ja i to umem da uradim. Ako te baš zanima, ja lično posedujem i sviram po kući za svoju dušu upravo Pacificu 112 J, tvrdim da je gitara za uloženo novac odlična, dobra izrada a elektronika je onakva kakva je i kod svih ostalih gitara u tom rangu, ništa posebno ali radi posao.

Ne znam gde su u mom postu o pomenutom Squier-u video da sam rekao da je bolja od Amerikanca, ja sam samo izneo svoje viđenje da ta gitara fenomenalno radi. Da li je bolja od neke druge ili ne je u krajnjem slučaju stvar ukusa. Ti magneti na njoj su baš low-output i skroz u tom vintage fazonu, neko to voli a neko ne. Ali gitara ima jako nisku akciju, drvo odlično rezonira na suvo tako da je to super osnova za dalju nadogradnju. Još jednom ti drugarski kažem da se malo informišeš o Squier-ima koji su 80-ih pravljeni u Japanu i možda budeš toliko fer da priznaš da nisi znao da su te gitare jako dobre i vrlo cenjene (iskreno ne očekujem od tebe da to i uradiš jer me nijednim svojim postom na forumu nisi ubedio da si sposoban za normalnu komunikaciju).

Moje pisanje je u cilju da ti malo otvorim vidike i da ne gledaš instrumente samo kroz ono što piše na njima, to su samo slova, ne znači da je instrument obavezno i dobar zbog natpisa.

Kao što sam ti i ranije rekao, ja tebi želim sve najbolje, opusti se malo i shvati da čovek uči dok je živ, neće ti ništa faliti ako ponekad prihvatiš nečije viđenje koje se ne poklapa sa tvojim, niko nije rođen naučen... :ziveli:

P.S. Izuzetno je nekulturno da ljude oslovljavaš sa "onaj" ili "ovaj", iako nisu svi naveli svoja prava imena na forumu potrudi se bar da pronađeš nik kad navodiš nečije reči. Nije teško biti fin :)

Još jednom da se vratim na pravu temu, Pacifica 112 je jako dobra gitara za početak, mislim da će bez problema svakoga da služi dok se ne dođe do stadijuma u kom se već počinje "juriti" neki konkretan zvuk i tip gitare.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Dec 2011, 15:39

Nikola, ne trudi se... :) Ova budala samo ide po forumu i obavezno potkaci svakoga ko se poslednjih mesec dana nije slozio sa njim po bilo kom pitanju, pa ma koliko to bilo nevezano za temu, a posle smo mi smradovi i gnjide koji ne trpe tudje misljenje... :roll: :grummel_2:

Inace, vezano za temu, jamahe ljudi hvale kao sto to vidis, odlican bang for the buck. U ovoj kombinaciji magneta (hambaker i dva singl magneta), ona ce ok da radi posao za manje vise sve vrste muzike osim ekstrmnog metala (det, blek, brutal i sl... za to bolje da uzmes polovan ibanez rg). Cak ce i old-school hevi tipa mejdeni, dzudasi i sl raditi solidno. Za istu namenu, pored jamahe, verovatno bi i squier standard serija bila ok kupovina.

:ziveli:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 24 Dec 2011, 22:12

Ne sekiraj se Nikola, sada mu je bancika na tapetu, ti si na odsustvu :)

Post Reply