Ibanez ili OLP

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

nikolic025

Ibanez ili OLP

Post by nikolic025 » 21 Dec 2011, 21:51

Pozdrav,trenutno razmisljam da pazarim neku jeftiniju gitaru,kako bih cisto imao elektricnu,posto cu prodati Fendera,pa da izaberem sto bolje u tom rangu...
Trenutno je izbor spao na dve,OLP John Petrucci i Ibanez SZ520QM...Znam da se ni jedna vise ne proizvodi,nekako me ibanez vise vuce,ali za njega moram da pljunem kes,a OLP mi nekako zanimljivo izgleda,ali sam cuo da im je sve ostalo lose...E sad,sta raditi...?Vase misljenje mi je potrebno...Naravno,rang je oko 300E,ne vise,a i neke druge mogu da udju na listu,ako istrci nesto polovno a povoljno ili novo na nekom snizenju,jer sve u tom rangu novo je kesa...

bancika

Re: Ibanez ili OLP

Post by bancika » 21 Dec 2011, 21:56

ja bi uzeo ibaneza.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 21 Dec 2011, 22:57

Imao sam bash tog Ibaneza. Sustain najveci ikada na gitarama koje sam ja probao, mogu da se kladim da je duzhi nego kod LP-a. Neck through body se svakako postarao za to.
bass frekvencija, visokih frekvencija, koliko ti dusha ishte. Ali ogromna rupa u sredini. U bendu to nije izlazilo nikako. Stavio sam posle u nju DiMarzio Paf Pro u neck i DiMarzio Norton-a u bridge, ma kakvi. I dalje nije zvuchala nishta posebno. Za uber mega debeli metal mozhe da posluzhi, ali ni za shta drugo.
S druge strane ti OLP-ovi mogu da zvuche strava, gldao sam odavno neki snimak na netu gde je lik stavio Seymour Duncan 59 chini mi se, il je to JB 59 ne znam vishe ni sam, u bridge, i to je jedna od najlepshih bridge zvukova bio koje sam chuo stalno sam se vracao tom klipu, pokusacu da ga nadjem kasnije...

Uzmi OLP-a.

Schecter gitare za istu cenu daju mnogo vishe od Ibaneza. Pri chemu pricham o tom srednjem segmentu trzhishta. Skupe Ibaneze nisam ni svirao, ne bih ni znao da odredim da li su dobri ili ne, samo da li se meni svidjaju ili ne :ziveli:

nikolic025

Post by nikolic025 » 21 Dec 2011, 23:43

Hvala na pomoci,bilo bi lepo jos koji komentar da cujem...

Schecter mi nikako ne lezi pod rukom,bar ti modeli do 300E (novi,polovne ni ne vidim da se prodaju),Ibanez mi extra izgleda,plus vrat kroz telo,plus fixna kobila,ali sto me ni jedan ibanez do nekih soma eura nije nikakav zvucno,a pod ruku je extra...Imao sam RG1570 i njegov ton je jos podnosljiv,doduse i dobro pojacalo tu dosta sredi,ali mi je zao sto sam ga prodao,ali sta cu kad mi floyd samo sranja pravi,nit u drop,nit u drugi stim,tu si gde si...2550 je isto extra,ali to je RG serija,ostale sam slabo svirao...

OLP nikada ni uzivo nisam video...Music Man sam svirao par puta,obicno SUB i extra lezi pod rukom,malo je malecak...Par kopija sam probao i vrat mi je bruka lezao...Ali to bese davno,ko zna kako bis sada reagovao...

Ali za sada OLP ima malu prednost...Ali videcemo...

umart

Post by umart » 22 Dec 2011, 00:42

dodaj jos malo i uzmi tokai lp-ja.bio danas sa ortakom u artistu,izuo kako radi.ako bas moras ispod 300e hamer monaco radi isto sjajno,narocito onaj bijeli sa zlatnih hardverom u mix musicu u bg-u.

nikolic025

Post by nikolic025 » 22 Dec 2011, 00:56

Hamer je tezak ko balvan...Ima neki Hamer na snizenju onaj Sunburst cini mi se,neka plava boja double cutaway,crni hardver i magneti,a ok radi,fixni bridge,ali sta znam,oblik mi je ruzan do bola...A ti Tokai su kinezi,jel da?Sta znam,ako vec resim da dam vise,onda cu uzeti Epiphone LP Custom,ali sumnjam da cu vise od 300E dati,verovatno cu i gledati da sto manje kesa dam,nego da ponudim koju pedalu,sto mi sad samo sa OLP-em uspeva...

luci

Post by luci » 22 Dec 2011, 02:22

pazi taj hamer ti je 213e, set neck je gitara, za te pare prilicno sam siguran ne mozes gledati nista sa tim karakteristikama, nisam doduse svirao to, ali meni je oblik prihvatljiv, a te gitare su dosta tanke, ne bi trebalo da bude bas toliko tezak... uostalom dodji probaj moju gitaru pa pricaj sta je tesko.. :D

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Dec 2011, 04:01

Ja imam tog jednog Olpija al to vec i vrapci znaju. Mislim, krajnje je budzen, sve mu je promenjeno i to odjedared. Ali moze i postepeno. Radi ko pravi :mrgreen: .

Ako te zanimaju detalji, pitaj privatno da ne gnjavim ovde.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 22 Dec 2011, 04:09

Ja bi se opredelio za OLP svakako, ali bih razmislio o jos opcija. Recimo moja preporuka je LTD ako ces hambakere i taj neki trip.
@Dersu
Bash mi je kul finish na ovoj gitari. Jesi to radio ili je tako dosla gitara? AKo si ti smislio, svaka cast! :ziveli:

I kul mi je i daljinac taj za verovatno neki hologram- TV :mrgreen:
:ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 22 Dec 2011, 04:45

Mi smo smislili, moj ortak je odradio. To je kopija starog Petruccijevog "Picasso graphic' motiva sa Ibaneza tijekom druge polovine proslog desetljeca, jel. Mi smo samo 'smislili' novu farbu. Sve je odradio gosn Skala naravno. Posle praznika ide na menjazu pragova finalno, nije dosla originalno sa djambo ili superdjambo pragovima ali nikako nismo 'postizavali'.

A daljinac je djubre kablovsko, svaki roditelj-povlaka-staratelj ga duzi. :mrgreen:

umart

Post by umart » 22 Dec 2011, 17:30

nikolic025 wrote:Hamer je tezak ko balvan...Ima neki Hamer na snizenju onaj Sunburst cini mi se,neka plava boja double cutaway,crni hardver i magneti,a ok radi,fixni bridge,ali sta znam,oblik mi je ruzan do bola...A ti Tokai su kinezi,jel da?Sta znam,ako vec resim da dam vise,onda cu uzeti Epiphone LP Custom,ali sumnjam da cu vise od 300E dati,verovatno cu i gledati da sto manje kesa dam,nego da ponudim koju pedalu,sto mi sad samo sa OLP-em uspeva...
epi sam direktno poredio juce i sa LTD eclipse-om u tom cjenovnom rangu,ibanezovim lp-jem sa aktivom,tokai-jima,hamerima,washburnima,tj poprilicno svim set neck-ovima do nekih 550 e u bg-u.i epi je na dnu,svaka dzira za slicne novce ga je presisala poprilicno i to u skoro svim aspektima.ako te interesuje bas klasicni LP izgled i ton,tokai je best bet i to poprilicno ubjedljivo.

nikolic025

Post by nikolic025 » 22 Dec 2011, 18:00

Ma,idem sutra da probam,pa sta mi bude najvise leglo...Sta znam...Jos se zesce dvoumim,mislim Ibaneza sam izbacio,ali taj Hamer,Tokai itd,videcemo sutra,kad zapalim za NS,pa cu nesto resiti...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 22 Dec 2011, 18:34

Ibanez na tu temu koji je keva je Ibanez AR100 ili slichni.
http://www.ibanezwiki.com/download/atta ... 200/04.jpg

Pre par godina u Mix-u sam svirao jedan iz novije serije, reissue neki, sa super 58 pickupima, bio je neshto oko 57 hiljada ako me secanje ne vara, to je instant postala omiljena gitara meni iz celog Ibanezovog asortimana solid body elektrusha. Ne mozhd a verujesh kako dobro radi.
Poooovremeno se pojavi neka na oglasima, ali brzo ode.
valjalo bi videti shta Mix ima sada i po kojim cenama, ovaj LP-oliki Ibanjez je premija. Ne znam kakav je za uber chuga chugah metal, ali za sve ostalo ownuje.

umart

Post by umart » 23 Dec 2011, 00:26

ima za 350 evara bas sigle cutaway tj bas LP Ibanez ART120 koja je bas ok,probah je bas ovih dana na prvu loptu i nije me impresionirala za te pare ali posle iako ima aktivu nekako vuce na te ejtiz ibaneze,ajsmen,distrojer i sl,pa kako sam ljubitelj istih tako mi je to bas bas zanimljiva djitra,ali sumnjam da ce bas svakom da se svidi.korteks je apsolutno u pravu,i artisti iz osamdeseth sabijaju,ove novije i reissue modele ne svirah ali treba probati.

jedini nacin zapravo je da odes i probas sam,probas ove neke predloge nase i nesto sto ti bas zapadne za oko nebitno za cijenu i uporedis sa ovim sto bi mogao da uzmes.

nikolic025

Post by nikolic025 » 23 Dec 2011, 21:43

Probah OLP,lepa gitarica,lepo radi,ali konkretno ovaj komad ima malo tragova vremena i pragovi su zreli za ravnanje,tako da ga nisam uzeo...Tokai Love Rock cini mi se da se tako zove,ok gitara,civije su mi kao sa neke kineske gitare,nut ko da je sa turpijom za nokte pravljen,uzas...Ali inace gitara je ok,drvo dobro,lep zvuk,ali treba automatski da se ulozi u novi nut i normalno setup...Hamer sam probao i verovatno najbolji utisak mi je ostavio,lep zvuk,odlicna izrada,finis prelep,normalno setup treba odraditi...

Post Reply