Prevelika oscilacija zica
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Prevelika oscilacija zica
Pozdrav,imam jedan problem,naime kada odsviram rif na gitari zvuk i zice mi previse osciliraju,to se desava uglavnom od 6-7 praga pa navise.U pitanju je Seymour Duncan Sh-4 JB bridge magnet.Na gitari imam i tremolo ali je zakljucan.Da li je neko imao slican problem?
Procitao sam na netu da ovo moze da se desi ako je navodno jacina magnetnog polja magneta velika pa se preporucuje da se spuste ali onda opet to moze da utice na njihovu jacinu.Sta raditi?
Procitao sam na netu da ovo moze da se desi ako je navodno jacina magnetnog polja magneta velika pa se preporucuje da se spuste ali onda opet to moze da utice na njihovu jacinu.Sta raditi?
Re: Prevelika oscilacija zica
Stavi delje žice 

Mislim da sam resio problem,naime previse gaina na overdriveu i basa je pravilo problem,pitam se da li je to do mog pojacala mozda nesto? Ranije mi se ovo nije desavalo mada sam ranije koristio dist umesto overdrive-a
Pojasni to malokwiss wrote:Stavi deblje žice

Ako su o,9 stavi 10-ke ili 11,12...
kako mislis previse osciluju, zar nije poenta da osciluju? Verovatno se cuje ruzno sto moze da bude posledica loseg podesavanja gitare ili ampa, ali nisam cuo da se neko zali na previse sustaina u samim zicama 

Ma nemoj da pricas da to znaci "stavi deblje zice"kwiss wrote:Ako su o,9 stavi 10-ke ili 11,12...

Elem,ne vidim kakve to veze ima sa debljinom zica,trenutno sviram 10-ke zato rekoh da pojasnis to malo.
@ bancika
Mozda se nisam dobro izrazio...cuje se kao da zice lose trepere i to nekako pride ispresecano u talasima,jednostavno losa oscilacija,ne znam kako bih drugacije objasnio.Ali kao sto rekoh problem sam resio tako sto sam smanjio jacinu overdrivea i basa.Nikada mi se to nije ranije desavalo,verovatno je lose pojacalo a i od skoro ga imam
jel zvuci mozda kao motorni camac? moguce je da samo pojacalo osciluje u nizim frekvencama (to zovu motorboating), sto cesto znaci da mu nesto ne valja u napajanju. Zato je pomoglo snizavanje basa i gaina. Mada je i na ispravnom pojacalu tesko napraviti da nesto dobro zvuci ako pojacas bas i gain do max, obicno to zvuci kao prdez 

Pa recimo da zvuci tako kao sto si ga opisao
A da li je iskljucivo napajanje onda problem ili je pojacalo mozda lose samo po sebi ? Opet sa druge strane dobio sam jos jedan savet da mozda kao spustim malo magnete.
A ovo za otpanjen gain se slazem mada opet ako malo ne dignes basove izgubices "mast" u zvuku,mada zavisi ko sta zeli.

A ovo za otpanjen gain se slazem mada opet ako malo ne dignes basove izgubices "mast" u zvuku,mada zavisi ko sta zeli.
pa da, moze da bude lose dizajnirano pojacalo koje ima lose napajanje u startu, al cini mi se da si reko da je radilo. <tech>U tom slucaju je verovatno neki elektrolit dotrajao pa ne postoji dovoljno izolacije izmedju susednih stepena u pojacalu pa "prdenje" prelazi iz jednog stepena u sledeci. Kad zalabis bas onda prethodni stepen nema dovoljno basa da "prelije" u sledeci.</tech>
sto se gain/bass tice, ja krenem od 0 za oba i idem na gore dok ne pocne da zvuci (subjektivno) lose, onda samo vratim za malo unazad gde je zvucalo dobro i tu ostavim.
sto se gain/bass tice, ja krenem od 0 za oba i idem na gore dok ne pocne da zvuci (subjektivno) lose, onda samo vratim za malo unazad gde je zvucalo dobro i tu ostavim.
Gain na 10 se ne koristi ni za sta pametno realno.
+1bancika wrote: sto se gain/bass tice, ja krenem od 0 za oba i idem na gore dok ne pocne da zvuci (subjektivno) lose, onda samo vratim za malo unazad gde je zvucalo dobro i tu ostavim.
Inace u medjuvremenu sam izvalio da ipak ni gain ne pravi problem vec samo i iskljucivo bas,e sad da li je to opet do samog pojacala ili je mozda nesto sa potenciometrom ko zna