Gde kupiti federe za tremolo??
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gde kupiti federe za tremolo??
Gde kupiti federe za tremolo, tachnije double locking tremolo(ili kako neki zovu floyd
)?? Zna li iko?? Kako se cene krecu? Ne bi trebalo da je iznad 2-3 eura po komadu, pretpostavljam... Takodje me interesuju i imbus sharafi za top lock mehanizam? Gde njih naci? U kojoj prodavnici... Prelistao sam sajtove, ali slaba vajda...

- Rocket Roll
Re: Gde kupiti federe za tremolo??
U Beogradu? Pravac Nota Music Shop, a posle Nove Godine - Mix Music (posle Nove dobijaju isporuku DiMarzio rezervnih delova).
Pa da.. posle nove godine cu ici za BG, pa sam tada planirao uzeti to. Hvala ti mnogo na odgovoru..
- Rocket Roll
Nema na čemu. Uopšte, u koju god radnju da uđeš trebalo bi da naletiš na neke opruge za tremolo - Ibanezove, recimo...
E super.... poshto sam bio u ovim nashim radnjama u BIH i nemaju to...
Postoji firma u Beogradu koja proizvodi sve moguće opruge, a imaju i dve prodavnice. E sada problem je što sam izgubio njihovu vizit kartu. Firma se nalazi tamo negde na kraju Franca Rozmana, da li to bejahu ulice Dragana Pavlovića, Anastasa Jovanovića ili neka tu okolo. Radi se o krugu od 100 metara tako da ako ovo čita neko ko živi u tom kraju mogao bi da ode do njih i zatraži telefone i adrese prodavnica pa ih ovde napiše. Znači to nisu opruge za gitare, ali sigurno mogu da se pronađu neke iste takve i to za bagatelnu cenu. Ja sam tu pronašao onu malu oprugu što dođe ispod ručice fenderovog tremola.XtrmntR wrote:Gde kupiti federe za tremolo, tachnije double locking tremolo(ili kako neki zovu floyd)?? Zna li iko?? Kako se cene krecu? Ne bi trebalo da je iznad 2-3 eura po komadu, pretpostavljam... Takodje me interesuju i imbus sharafi za top lock mehanizam? Gde njih naci? U kojoj prodavnici... Prelistao sam sajtove, ali slaba vajda...
- Tiki the Boyler
- Urednik
Imaš u Artistu u Banjaluci!XtrmntR wrote:E super.... poshto sam bio u ovim nashim radnjama u BIH i nemaju to...
Verovatno da ima.. Ali meni je skoro blizi BG nego BL.
Dodushe, ima artist i u Doboju, ali cheshce idem u BG nego u Doboj. 

- Rocket Roll
Evo, baš smo danas DejanKuki i ja naleteli na DVE vrste opruga u Noti - jedne su standardne, 280 dinara komad, a druge su Xtra tvrde, 340 dinara komad.
A Deki ih je pre toga kupio u Marićevom Muzičkom Diskontu za - šta ja znam - 500 dinara komad? Mislim, ja sam mu stalno (kao i svima drugima!) govorio da je Marić - derikoža, a on će meni "Znam, ali mislio sam da to ima samo u Mariću! Pošto sam bio do Artista na Konjarniku i tamo ih nemaju!"
Eto, sada imate ceo izveštaj!
A Deki ih je pre toga kupio u Marićevom Muzičkom Diskontu za - šta ja znam - 500 dinara komad? Mislim, ja sam mu stalno (kao i svima drugima!) govorio da je Marić - derikoža, a on će meni "Znam, ali mislio sam da to ima samo u Mariću! Pošto sam bio do Artista na Konjarniku i tamo ih nemaju!"
Eto, sada imate ceo izveštaj!
Hvala Rocket na izveshtaju... Uf... pa mnooogo je 500 din za obichnu oprugu jbt... mislim obichnu... nije obichna, ali jeste..
Meni trebaju ove mekshe..
:D

Meni trebaju ove mekshe..

Hmmm. moram da te malkice ispravim kolega rolle...
Prvo federi kod marica su 350 din.. ok nema veze... obzirom da ih pre toga nije bilo u Artistu i Mitrosu kupio sam jedan. Medjutim u Mix-music shopu bilo federa ALI... na komplet i kostali su 850 din... eh, sad jeftinije mi je ipak bilo da kupim jedan... nego komplet od 5 jer mi cetri nece trebati... ali za nauk... pogledajte SVE prodavnice pre nego sto date pare.
Prvo federi kod marica su 350 din.. ok nema veze... obzirom da ih pre toga nije bilo u Artistu i Mitrosu kupio sam jedan. Medjutim u Mix-music shopu bilo federa ALI... na komplet i kostali su 850 din... eh, sad jeftinije mi je ipak bilo da kupim jedan... nego komplet od 5 jer mi cetri nece trebati... ali za nauk... pogledajte SVE prodavnice pre nego sto date pare.
- Rocket Roll
Prihvatam ispravku! Nego, beše li tako da su ipak jeftinije opruge za tremolo u Noti nego kod čika-Marića?