taj perkusivni atak za koji se vezuje tres se uglavnom dobija kombinacijom pojacala,overdrajva ispred pojacala itd,i magnetima.znaci magneti igraju jednu od uloga,najcesce ne glavnu.od magneta koji najvise idu ka tome su emg81,85,dajmbaker,dankan distorzn,dimarzio x2n,dominion,d sonic,evolution...ima dosta izbora,i svi oni dosta korektno rade u djitrama od mahoganija.
e sad,posto je tres u pitanju ja bi prvo savjetovao emg 81-85 set,jer ta kombinacija sigurno ce da ti zavrsi posao za tu pricu,tj ako ne radi onda je u necemu drugom problem ne u magnetima,i ako ti npr 81 u tvojoj kombinaciji opreme tonski i ne sljaka toliko uvijek mozes 85ticu da stavis u bridz iz neka i 81 u nek,da probas,i to je kul kombinacija,a ne moras da lemis i da nosis kod majstora.
e sad,ako nemas love ili hoces samo bridz da promijenis za sad,zbog elektrike i ozicavanja moras da razmotris pasivu,posto su emg aktivni i ide posebno ozicavanje za njih (koje dobijas ako uzmes bridz i nek set).prvi pik bi bio dimarzio dominion,kojeg probah skoro,i koji radi za sve pare,samo ne znam jel ga ima jos kod nas jer je skoro izasao.malo skuplja varijanta su dankani,tj od dankana za taj rad mozda se najbolje distortion pokazao,tj najvise naginje u tom smjeru.
ako bas hoces najjeftinije da prodjes a da radi,dimarzio evolution je jako popularan (sa dobrim razlogom),i jako cesto je polovan na oglasima za male pare.magnete mozes maltene na slijepo da uzimas,tj ne moras da probas bas taj magnet,po slici moze da se zakljuci u kakvom je stanju,ako djeluje ok na oko,99 posto je ok i ovako.
jb,superdistortion su onako puniji magneti,iako sa njima moze da se zato sto su tonski takvi,izvuce skoro bas sve od muzike,za bas taj i takav ton da krece od same gitare ovi gore pobrojani po meni nekako vise leze.jes da ja zastupam ideju da ako ti je dosadio stock magnet u mahoganiju a vecma sviras drajv,stavis prvo SD JB,posto je to jelte najbolji magnet na svijetu

pa onda ides dalje,za taj i takav mjetal uz nase uslove mozes da sijeces koju krivinu u uzmes nesto sto 99 posto se zna da ce da odmah zavrsava taj i takav pos'o.
invader u mahoganiju je izuzetno basovit magnet,bojim se da na tim opremama kojima se sluzis mozda budes dobijao previse muljav ton na drajvu,narocito ako su dublji stimovi.stavlja se taj magnet u gitare sa dosta maple-a,tj tonski izuzetno svijetle gitare,i ganjaju se najcesce moderniji marsali koji su takodje jako svijetli,pa se tako izjednaci tj dobijes vise bottom-a ili sto bi mi rekli muda.
guglaj,poslusaj semplove,ako te ne mrzi izobidji sopove,zajmaj od ortaka,probaj da probas sto vise gitara sa sto vise magneta da vidis sta se tebi svidja.