Dakle, ovi ibanezovi stock magneti inf1 i 2 su njesra. Pishte, skiche, vrishte, fizzuju, fazzuju, izbacuju blato... Menjati se moraju, a posto sam na budzetu, i ne preterano zahtevan, neke od opcija koje trenutno razmatram su:
-ibanez v7 i v8. Ako bih mogao da ih uzmem za 30-40e, cenim da bi bili ok samo da ne piste i mikrofonisu ko nenormalni...
-guitarfetish neki set, najzanimljivija opcija trenutno http://www.guitarfetish.com/Humbucker-S ... _c_26.html, e sad, ovde je veliko pitanje sta uzeti, imaju fatpat (kopija jb), crunchpat (kopija superdistortion), pa onda da li uzeti ove setove ili kombinovati sa nekim drugim magnetom (kopija 59ke za neck)
-neki dimarzio kombo (crunchlab/liquifire ili pafpro+jos nesto, mozda super dist) mi je trenutno malo daleko zbog cene i jer mi nije neophodan high end magnet (ipak je glavni razlog sto hocu da ih menjam je sto ne mogu da podnesem koliko mikrofonisu)
Nesto sam kontao sta jurim, i cini mi se da sam uspeo da opipam sta mi treba.
-ne zelim prejake magnete (invader, x2n, emg i sl)
-treba mi fat crunchy ritam magnet, nesto modernijeg tona
-recimo krosover tonova Petruccija, ZW, Dimebag-a (ali ne toliko skupovano kao Dime)
Znaci, imam dva glavna pitanja:
1. Koja kombinacija gfs magneta bi bolje legla u moju gitaru da bude pribliznija ovome sto trazim: Ove kopije superdist (bridge i neck), jb (b+n), superdist+59, jb+59, mozda alniko2 za neck... Znam da ljudi ovde nisu svirali gfs humbucker magnete, ali pitam teorijski, recimo da su im kopije verne originalima, a cenim da je vise ljudi sviralo dimarzio i sd verzije... Znaci, sta bi bolje leglo, superdist ili jb za metal ritam?
2. Koji set, nevezano za cenu bi odgovarao ovome sto ja trazim?
i jos jedno manje pitanje, za one koji su svirali ibanezove v7 i v8 magnete, kako bi se oni uklopili u ove moje zahteve?
Kao sto se vidi, veci sam akcenat stavio na izbor bridge magneta, al' da pomenem da bi neck trebao da je isto fat, ne zelim da mi neck magnet bude takav da mogu da sviram fucking hostile sa dovoljno definicije na njemu (kao na prosloj gitari)

Gitara je Ibanez RGR321, basswood, hardtail, h-h.