Epiphone ili Jackson?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

muki17
Urednik

Epiphone ili Jackson?

Post by muki17 » 04 Jan 2008, 15:21

kao prvo,srecna svima nova god,da imate brzinu kao Vai,a smek kao Hendrix... 8) e ljudi ovako,posto planiram da kupim djitru za duze vreme,iskreno se dvoumim izmedju Jacksona js30 dk ili Epiphoona Les Paul standard.E ,sta mislite o odnosu cena-kvalitet i tako to.?ja sam iz ks(krusevac) pa tako da stvarno nemam vremena da dodjem u skorije vreme,sto zbog snega,sto zbog finansija...Inace sviram rock(hard),i malo metal..pozz :bounce:

Void
kulen zmija

Re: Epiphone ili Jackson?

Post by Void » 04 Jan 2008, 16:02

Koliko znam Jackson je pravljen skoro iskljucivo za metal, i to ne onaj metal tipa System of a down, nego BAS METAL :twisted: :twisted: , tako da mislim da bi ti za tvoj zeljeni zvuk ( hard rock ) bio bolji Epiphone LP standard.....sad, imam iskustva sa Jackson-om ( ne preterano puno, ali imam ) i gitara bas REZE i VRISTI, ali sa Epiphone-om nemam nikakvog iskustva, tako da ti je bolje da sacekas nekoga ko je svirao i jedno i drugo , nego da se oslanjas na moju procenu......

XtrmntR

Post by XtrmntR » 04 Jan 2008, 17:42

Po meni jackson nije bash gitara za rock(hard rock), ne samo zvukovno nego i izgledom, tako da ti ovo drugo preostaje. :D

Historik
MF veteran

Post by Historik » 04 Jan 2008, 20:38

Les Paul, sa njim mozes sve da sviras...

kljaja

Post by kljaja » 04 Jan 2008, 21:17

Najbolje bi bilo kada bi mogao da odes u neku od muzicki shopova i isprobas obe gitare pa uzmes onu koja ti bolje lezi mada po mom jackson ti nije bas za rock ili hard rock on je za onaj teski metal. :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 04 Jan 2008, 21:50

Samo ti idi i vidi koja ti gitara odgovara, bez obzira na to koja je bolja za koji pravac
Ovaj les pol standard ti i nije neki best buy. Pre svega jako su precenjeni u nasim radnjama, npr. najobicniji standard u mitrosu kosta oko 550 evra (pogledaj cene u inostranstvu). Inace epifonovi standardi su dosta tanji i laksi od gibsona tako da vec time gubis onaj pravi zvuk lp-a, takodje moze se desiti na tim jeftinijim serijama da gitara ne bude od mahagonija (kao sto bi svaki lp trebao da bude). Magneti nisu najbolji, tako da ti je to potencijalna investicija jednog dana
Uzmi citaj o ovim gitarama po internetu, kapiram da ce ti biti tesko posto si uzeo gitare koje su potpuno 2 razlicita sveta. Takodje ima jos dosta gitara koje bi upale u taj cenovni rang, a koje bi ti mozda vise odgovarale od ova dva tipa. I ne zaboravi oglase, svakih par dana natrci nesto dobro da ne poverujes

mr.flash

Post by mr.flash » 04 Jan 2008, 22:39

Uzmi Jacksona, mnogo je lepsi za sviranje i raznovrsniji, samo slobodno izcimaj ove u Mitrosu da ti daju par komada izlozenih da probas, jer mozes da naletis na stvarno dobar primerak, a da ti ne uvale neko veslo.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 05 Jan 2008, 17:42

Svirao sam Epiphone-a u Mitrosu pre nekoliko meseci i uglavnom se slazem sa ovim sto je cccira rekao, Epiphoni zaista jesu precenjeni, mada je i Mitros uvek bio skup, a mislim da ga nema u drugim radnjama.
Ipak zaista moram reci da ima predivan zvuk, prava rock gitara, u zavisnosti od toga kako podesis na onom prekidacu, ima i cist, takoreci kristalan zvuk, a takodje i tezak, masan zvuk, humbuckeri dobro rade svoj posao.
Ipak mislim da je Epiphone preskup u odnosu na kvalitet, cinjenica je da su Epiphone-i po kvalitetu jako bliski Gibson-u, ali imaju neke propuste, naprimer, verovatno bi morao da menjas ona metalna sranja sto drze kais, (sada ne mogu da se setim kako se zovu, umoran sam), a postoji verovatnoca da se polomi onaj treble/rhythm prekidac, jer je veoma tanak i slab unutra, slabiji od Gibson-ovih. Znam sta pricam, jer sam i sam neko vreme hteo da kupim tu gitaru, pa sam se predomislio (probao sam Fendera, ali to je vec druga prica...), tako da ako nameravas da kupis gitaru, bez namere da u bliskoj buducnosti nesto menjas, onda batali Epiphone, meni je to prilicno tesko palo jer obozavam Les Paul-ove, ali na kraju sam morao da se suocim sa cinjenicama.

Ibaneze nisam svirao, znam da su generalno dobre gitare, mada ako trazis nesto univerzalnije, preporucio bih ti da pogledas jos neke gitare pre nego sto odlucis.

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 05 Jan 2008, 21:59

Epiphoni zaista jesu precenjeni
SVA MUZICKA OPREMA I INSTRUMENTI SU UGLAVNOM PRECIJENJENI!!! :banana2:

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 05 Jan 2008, 22:28

Eh, pa to je sad prilicno diskutabilno...

Htedoh reci da Epiphoni vise kostaju nego sto bi mozda trebalo, a to ne bih mogao reci za pojedine gitare ili firme koje ih prave, tako da reci da je "SVA" muzicka oprema precenjena, je van svake logike.
Kao i u slucaju svega ostalog, tako i ovde, ne moze se generalizovati.
Vecina mozda, ali sva nikako.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 05 Jan 2008, 22:45

.... :cry: stvarno se mnogo lozim na Les Paul posebno na BLACK BEAUTY :banana4: ...(cekajte da uzmem krpu,izbalavio sam tastaturu :lol: )...Nego kao sto kazete,znao sam da je precenjena,kao i Gibson,ali...ali..Ostaje mi da probam..Ni slucajno se ne bih bunio za Jacksona,ipak je extra gitara,ali muci me da li moze da se snadje kao Paul u malo meksijim vodama.. A koja je gitara jos,ajd da kazem dobra u tom cenovnom rangu 350-550 e ? takoreci univerzalna. Cuo sam da ibanez nije los po tom pitanju..jos samo da izgleda kao Jackson.. :cekic: eh zivote...koje muke

XtrmntR

Post by XtrmntR » 06 Jan 2008, 00:01

Najgore muke... To je chudno neverovatno, ali kad se choveku svidja vishe stvari, zaista je teshko izabrati samo jednu. Ibanezi nisu loshi za rock/metal, chak naprotiv. Ne znam, meni su Ibanez gitare jedne od najlepshih, ali o ukusima se ne raspravlja.

mr.flash

Post by mr.flash » 06 Jan 2008, 01:24

Mislim da kako ce gitara zvucati i koliko je za neki pravac ili nije odlucujes TI i TVOJA TEHNIKA, a ne tip Humbakera ili debljina vrata, ljudi imaju Fendere pa nemogu da se sastave sa njima iz xyz razloga, a opet Frank Gambale svira i dan danas fusion Jazz na metalskom Ibanezu. Dakle gitaru biras po svirljivosti i onome sto ti odgovara na njoj pa je onda utaknes u amp i sumiras odnos svirljivost/zvuk/cena/kvalitet. Na kraju kada ti se srede utisci gledas koliko ces da "oprostis" gitari na nedostatku onoga sto ti treba. Meni se na primer do neba svidjao zvuk '52 Telecastera, ali nisam i ne mogu da mu "oprostim" male pragove, debeo lak, 7.5 radius i jos sto-sta...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 06 Jan 2008, 11:08

mr.flash wrote:Mislim da kako ce gitara zvucati i koliko je za neki pravac ili nije odlucujes TI i TVOJA TEHNIKA, a ne tip Humbakera ili debljina vrata, ljudi imaju Fendere pa nemogu da se sastave sa njima iz xyz razloga, a opet Frank Gambale svira i dan danas fusion Jazz na metalskom Ibanezu. Dakle gitaru biras po svirljivosti i onome sto ti odgovara na njoj pa je onda utaknes u amp i sumiras odnos svirljivost/zvuk/cena/kvalitet. Na kraju kada ti se srede utisci gledas koliko ces da "oprostis" gitari na nedostatku onoga sto ti treba.....

Jes da cu zvucati debilno ali na ovo sto sam citirao mogu samo da kazem

Slazem se!!!! 100%

Znaci... i ja tvrdim isto sto i MR. Flash.

muki17
Urednik

Post by muki17 » 06 Jan 2008, 16:22

slazem se i ja..naprosto,koja mi gitara legne,nju cu uzeti..ne znam ,aili 70% uzimam Jacksona..nadam se da necu pogresiti... :cry:

Post Reply