Gitarski kablovi?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Gitarski kablovi?
Koliko paznje poklanjate kupovini kablova?
Da li se odlucujete za kupovinu gotovih ili kupujete na metar pa sami lemite?
Sta biste radije uzeli gotove planet waves tipa
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/785 ... G--%2A%2A/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/130 ... able-20ft/
Ili u artistu klotz kabl na metar i neutrik dzekove pa sami lemili.
Kakva su vasa iskustva?
Da li se odlucujete za kupovinu gotovih ili kupujete na metar pa sami lemite?
Sta biste radije uzeli gotove planet waves tipa
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/785 ... G--%2A%2A/
http://www.mitrosmusic.com/proizvod/130 ... able-20ft/
Ili u artistu klotz kabl na metar i neutrik dzekove pa sami lemili.
Kakva su vasa iskustva?
Re: Gitarski kablovi?
Не знам тачно какве су ти потребе, али мислим да је кабл од 6 метара доста непрактичан ако имаш било какву справу између гитаре и појачала. Не знам, можда свираш на великим бинама, па ти треба толики кабл, али за неке најчешће употребе као што су тонске пробе и свирке по мањим клубовима, мислим да ћеш само да се упетљаваш у кабл, или ће више од пола кабла да лежи сролано на поду.
Што се мене тиче, мени су и по цени и по квалитету веома драги Cordial каблови које држи Mega Music.
Што се мене тиче, мени су и по цени и по квалитету веома драги Cordial каблови које држи Mega Music.
Ja bih, za pocetak, obavezno preskocio ove sa circuit breaker gumbom™ jer ne znam da je i jedan ziv posle nekog vremena koriscenja - cak je drugaru riknuo posle ekstremno pazljivog koriscenja samo u sobi.
Vec dugo koristim Feder Coil iz gitare u bord, pa Fender California iz borda u pojacalo, mada tek sam skoro video koliko onesposobi zvuk ako im se okrene redosled - k'o mismatch impedanse glava(4ohm) -> kutija(16ohm), uzas. Zbog toga mi je sada malo frka da kupujem nove kablove i ako mi veoma trebaju rezerve.
Ssmc-ovi Planet Waves rade sasvim dobro, mada bih ja glasao za Cordial i Mega Music - ako ti gotovo u ponudi odgovara onda super, a ako ne onda isti kabl na metar i 2 Neutrik banane.
Vec dugo koristim Feder Coil iz gitare u bord, pa Fender California iz borda u pojacalo, mada tek sam skoro video koliko onesposobi zvuk ako im se okrene redosled - k'o mismatch impedanse glava(4ohm) -> kutija(16ohm), uzas. Zbog toga mi je sada malo frka da kupujem nove kablove i ako mi veoma trebaju rezerve.
Ssmc-ovi Planet Waves rade sasvim dobro, mada bih ja glasao za Cordial i Mega Music - ako ti gotovo u ponudi odgovara onda super, a ako ne onda isti kabl na metar i 2 Neutrik banane.
+1 (ili -1, zavisi kako se gleda) protiv circuit breakera i ostalih komplikacija koje povecavaju sansu da nesto podje po zlu.
Kombinacija Klotz GY107 (AC110) + Neutrik NP2X je cenovno prihvatljiva,a zvucno i po pitanju trajnosti i pouzdanosti, prava kombinacija.
Planet Waves dosta guse visi spektar, cak i na 3m duzine. Suvise je krut, pa se brzo prekine, a Circuit Bracker konektor, pre ili kasnije se raspadne.
Planet Waves dosta guse visi spektar, cak i na 3m duzine. Suvise je krut, pa se brzo prekine, a Circuit Bracker konektor, pre ili kasnije se raspadne.
Meni recimo taj switch nije crko ni posle 2 godine koriscenja.
Plane Waves su odlicni ako nces da se akas sa custom varijantama a mogu da potvrdim da se u studiju zaista primeti visi kvalitet Klotz-a.
Plane Waves su odlicni ako nces da se akas sa custom varijantama a mogu da potvrdim da se u studiju zaista primeti visi kvalitet Klotz-a.
Meni se taj PW sjebo posle 2 m, i to ne svič nego je prekinuo kabl negde.
Planet je najveći shit definitivno! Meni 2 komada sjebana , od toga jedan običan a drugi kao ultra kvalitetni, usmereni ovo ono.. i mom basisti još jedan uprkos mojim upozorenjima. Sim na krajevima kao standardni problem, nego i po sredini! I uz to su imali gadni trip šuškanja kad se gazi po njima.
Najbolji kabl tonski i po izdržljivosti Whirlwind! I posle 7 godina korišćenja ko nov! Dobio ga uz djitru iz USA, a ovde ne znam dal ih ko ima.
Najbolji kabl tonski i po izdržljivosti Whirlwind! I posle 7 godina korišćenja ko nov! Dobio ga uz djitru iz USA, a ovde ne znam dal ih ko ima.
Sommer Tricone MkII kabal+neutrik konektori,pravljen kabal, nebi ga menjao ni za jedan drugi,niska kapacitivnost(85pF/m),ostri tonovi nema gusenja ni pucketanja,vrlo elastican i ne uvija se.Pre toga sam uzeo cordial cik122+neutrik,ispade tesko sranje.Zadovoljniji sam bio sa onim fabrickim tanjusnim od 2m sto stize uz gitaru.Kabal ne da gusi ostrinu(130pF/m) tona,nije normalno.Opet neko voli tako malo mutnije
ako sam ja dobro ukopcao za dva kabla od cca 3 metra klocova (najskuplja,nesto preko 1 e /metar) i 4 neutrik mono dzeka (nesto preko 4 e svaki) izadje bezmalo 30 e,i to je pouzdana lajv i studio varijanta,a nema za te pare nista bolje?konkretno pitam da mi potvrdi neko,jer stvarno sam utanjio sa kvalitetnim kablovima,ovo bi trebalo da bude sledece ulaganje.
gde u ns ima da se kupe kvalitetni jackovi, imam fenderov kabel od 6m koji mi je brutalno predugacak, majmun nisam razmisljao kad sam ga kupovao, a sad mi se i ostetio malo na sredini pa sam kontao da ga presecem i napravim 2 neke razumnije duzine...
- KnightOfDoom
- Site Admin
Svi audio kablovi kuci su mi Cordial sa Neutrik ili oni malo jeftiniji sa Rean konektorima.
Za dzitru sam uzeo Cordial road line od 6 metara, perverzija i od kabla i od konektora
Isek'o ga i napravio dva od 3m. To mu dodje negde oko 40 evra. Kabl sa svojim konektorima je oko 30 evra i jos dva Neutrik NP2C BAG po 350 kinti i teraj
Bedak je sto kod nas nema taj kabl na metar da se uzme... imaju uglavnom CIK122 koji je sranje, mada je bolji od Ernie Ball kabla koji sam ranije neiskusno i skupo platio.
Za dzitru sam uzeo Cordial road line od 6 metara, perverzija i od kabla i od konektora

ovaj mu dodje najskuplji klotz u artistu:
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=4417
ima ko?
http://www.artistsystems.net/mex/artikal.php?art=4417
ima ko?
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ja samo gotove gotove fabricke i to vecinom planet waves i do yaya su..