Kramer

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

vuk125

Kramer

Post by vuk125 » 23 Apr 2012, 01:22

http://www.kramerguitars.com/Products/S ... 1-EMG.aspx
Jel uvozi neko ovako nesto?
Ova mi je sledeca definitivno :)

vuk125

Re: Kramer

Post by vuk125 » 23 Apr 2012, 20:22

vuk125 wrote:http://www.kramerguitars.com/Products/S ... 1-EMG.aspx
Jel uvozi neko ovako nesto?
Ova mi je sledeca definitivno :)
Ova svira sama :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 23 Apr 2012, 21:11

vuk125

Post by vuk125 » 24 Apr 2012, 00:43

mislim_stvarno wrote:http://www.garykramerguitar.com/violex.html
mnogo slicnosti

Pa sad ne znam, meni deluje ova Kramer da ima bolju elektroniku ima EMG magnete po onome sto sam video u specifikacijama cena je tu negde.

vuk125

Kramer cena

Post by vuk125 » 24 Apr 2012, 00:51

http://www.dv247.com/guitars/kramer-str ... lue--63167

AKO je ovo ova cena za ovaj model, da znam kako da kupim i gde za ove pare uzeo bih ovog momenta.
Nemoguce da je ova cena.
Last edited by vuk125 on 24 Apr 2012, 00:55, edited 1 time in total.

umart

Post by umart » 24 Apr 2012, 00:52

zato npr meni GKG izgleda izradom za 5 klasa iznad ovog kramera,a moze biti da me je neki sg faded sto probah prije neki dan odbio od modernog gibsona i njihove izrade...mada je kramer import,mada ko zna ko sklepa ove jeftine gibsone.ali,sve je to na oko,od sad,samo ono sto uzmes u ruke,ovaj me je bas sto uzesmo skoro opametio po tom pitanju,mnogo.

edit: control sound na zelenjaku drzi te lou-medium level pejsere,mene je smaralo da probam,na kp.com ima dzeksona japanaca sa flojdom skoro koliko hoces za slicne/ne mnogo vece novce.

vuk125

Post by vuk125 » 24 Apr 2012, 01:27

umart wrote:zato npr meni GKG izgleda izradom za 5 klasa iznad ovog kramera,a moze biti da me je neki sg faded sto probah prije neki dan odbio od modernog gibsona i njihove izrade...mada je kramer import,mada ko zna ko sklepa ove jeftine gibsone.ali,sve je to na oko,od sad,samo ono sto uzmes u ruke,ovaj me je bas sto uzesmo skoro opametio po tom pitanju,mnogo.

edit: control sound na zelenjaku drzi te lou-medium level pejsere,mene je smaralo da probam,na kp.com ima dzeksona japanaca sa flojdom skoro koliko hoces za slicne/ne mnogo vece novce.
E baksuza nisam zano da ima U BG-u Kramer da se kupi a ja vec uzeo gitaru.
http://www.control-sound.com/shop/cart/ ... =13&page=2
http://www.control-sound.com/shop/cart/ ... =13&page=4
ova dva Kramera idem da probam ovih dana bas me zanima kakvi su.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 24 Apr 2012, 08:44

verovatno su bulja, kakva moze biti dzitra od 18k nova. Kao i ovaj sto si okacio za 207e.

Ona prva okacena je mozda i kvalitetna, ali je i duplo skuplja od onog gkg-a, a on ipak izgleda 11x bolje (mada ja ipak ne bih svirao ni takvu gitaru). Pored japanskih jacksona i ibaneza, za 400-700e, ovakve gitare kod mene nemaju sanse.

vuk125

Post by vuk125 » 24 Apr 2012, 09:39

mislim_stvarno wrote:verovatno su bulja, kakva moze biti dzitra od 18k nova. Kao i ovaj sto si okacio za 207e.

Ona prva okacena je mozda i kvalitetna, ali je i duplo skuplja od onog gkg-a, a on ipak izgleda 11x bolje (mada ja ipak ne bih svirao ni takvu gitaru). Pored japanskih jacksona i ibaneza, za 400-700e, ovakve gitare kod mene nemaju sanse.

Ne mora da znaci, kad sam sebi trazio gitaru video sam svasta imalo je Fendera originala koji su krsevi za koje ja ne bi dao ni 30e a kostali su papreno, zvucali su ocajno.
Moze jeftina gitara da se pogodi sa dobrim drvetom, msilsim ako nema drvo kakvo treba,. sta god da stavis na nju ti ne vredi, osim nekih preskupih EMG magneta koji ce i na tarabi da rade....
Ja inace volim KRAMER gitare, ovi kramercici ako su ok za ove pare tj imaju potencijala, dobro drvo i preciznu izradu mogu da se fino prerade.
Mislim ja to onako pocetnicki mislim, mozda gresim. Ucim polako sta vlaja a sta nje tek sam usao u ove vode :)
Ovaj SLAMMER sto sam uzeo nedavno ima extra ton, super drvo, ok floyd-morao sam samo malo da ga doradim kod marica jer mi se sistem srafljenja tremalo rucice nije dopao, magneti su fabricki mislim ove koje sam dobio ali jako lepo sviraju, sve u svemu za te pare je vrh, gitara svira za sve pare sto bi reklo. Niska akcija vrata-moze i malko nize da bude al gitara je nova pa o tim po tom, nema zujanja, bilo je u pocetku na F tonu, kotirali mi gitaru i to je sredjeno.
Ima lako svirljiv vrat, tj meni kao pocetniku nije tesko za sviranje, valjda se to onda zove svirljiv vrat.
Koliko kinte toliko i muzike :), mozda i malo prteko toga.
Ovaj Kramer sa EMG magnetima ne moze da ne valja, mislim niko ne bi kacio EMG magnete na neko djubre, moje skromno misljenje.
Last edited by vuk125 on 24 Apr 2012, 09:54, edited 3 times in total.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 10:12

Aj bre ne lupaj. :bambi:

vuk125

Post by vuk125 » 24 Apr 2012, 10:28

Dersu Uzala wrote:Aj bre ne lupaj. :bambi:
Meni kao pocetniku u ovome moze da se desi da kazem nesto pogresno, verovatno to i cinim i sada u ovim postovima, niko se naucen nije rodio.
Ja sam samo rekao moje misljenje ne mora da znaci da je ono tacno.
Forum sluzi valjda zato da se nesto nauci, kaze pa i pogresi.
Ti ako imas neku ispravku, napisi to ce biti korisnije i meni da nesto naucim a i mozda nekme ko bude ovo citao eventualno.
Mislim ako hoces nesto da pomognes, ta recenica "Ne lupaj" nije od neke koristi nikome, mislim nikoga neces nista nauciti ako tako nesto napises.
Jedino ako imas neke druge motive.....

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 10:46

Ako te ista zanima o Kramer gitarama bachi pitanje na PP. Ako to bude radilo, prosledice mi email. Drage volje cu ti 101 objasniti sve. Ono sto ne mogu ja da ti objasnim, ili nisi zadovoljan mojim objasnjenjem, prosledicu tvoja pitanja dalje. I ljudi koje znam ce to objasniti. Sad, da li ce to tebi ista znaciti, to je pitanje.

Uzgred, ovo kazem u najboljoj nameri, jerbo 99% ljudi 99% vremena ne znaju o cemu pricaju. Bilo o Krameru, bilo o Alessandro pojacalima.

Pa sad ti vidi. :ziveli:

vuk125

Post by vuk125 » 24 Apr 2012, 11:09

Dersu Uzala wrote:Ako te ista zanima o Kramer gitarama bachi pitanje na PP. Ako to bude radilo, prosledice mi email. Drage volje cu ti 101 objasniti sve. Ono sto ne mogu ja da ti objasnim, ili nisi zadovoljan mojim objasnjenjem, prosledicu tvoja pitanja dalje. I ljudi koje znam ce to objasniti. Sad, da li ce to tebi ista znaciti, to je pitanje.

Uzgred, ovo kazem u najboljoj nameri, jerbo 99% ljudi 99% vremena ne znaju o cemu pricaju. Bilo o Krameru, bilo o Alessandro pojacalima.

Zasto bas KRAMER, da pojsansim. Nekada davno pre 15-20god kada sam bio u osnovnoj skoli 4-5-6 razred, tada su bili aktuelni svi oni bendovi 80tih-90tih mada su mnogi od njih i do danasjeg dana to i ostali, neki su se raspali neki opstali itd., velika vecina njih svirala je na KRAMERU, ja sam uz taj KRAMER i zaveoleo gitaru taj oblik dizjan, zvuk. MOzda to vise nije to sto je bilo tada tj. taj kvalitet, ali eto zato volim KRAMER i voleo bih da ga imama, svidja mi se takav tip gitare.
U to vreme su bili papreno skupi i kvalitetni, tako mnogi gitaristi koje sam upoznao kazu...
Last edited by vuk125 on 24 Apr 2012, 11:28, edited 1 time in total.

vuk125

Post by vuk125 » 24 Apr 2012, 11:27

Dersu Uzala wrote:Ako te ista zanima o Kramer gitarama bachi pitanje na PP. Ako to bude radilo, prosledice mi email. Drage volje cu ti 101 objasniti sve. Ono sto ne mogu ja da ti objasnim, ili nisi zadovoljan mojim objasnjenjem, prosledicu tvoja pitanja dalje. I ljudi koje znam ce to objasniti. Sad, da li ce to tebi ista znaciti, to je pitanje.

Ako te ne mrzi napisi ovde sta znas o tim gitarama,mislim tema se i tako zove. kad imas i koliko imas vremena. :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 24 Apr 2012, 11:52

Pa onda zovi Gerija, on se penzionisao , eno ga gore, ima vise vremena nego ja.

Post Reply